pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas Su Riešutais: Receptai Ir Gaminimo Subtilybės

Pyragas su riešutais arba Nut Cake - tai klasikinis desertas, kuris ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir džiugins skoniu. Riešutai - tai vienas universaliausių ingredientų, kuris suteikia desertams traškumo ir sodraus skonio. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą receptą, patarimus bei gaminimo subtilybes.

Klasikinis Riešutų Pyragas (Nut Cake)

Reikalingi Ingredientai (2-4 Žmonėms)

Šiam pyragui reikės šių ingredientų:

Ingredientas Kiekis
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 120 g
Kvietiniai miltai 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Sviestas 100 g
Pienas 50 ml
Smulkinti graikiniai riešutai 100 g
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo Trukmė

  • Paruošimas: 20 minučių
  • Kepimas: 35-40 minučių
  • Bendra trukmė: apie 1 valanda

Gaminimo Eiga

  1. Paruoškite riešutus: Jei naudojate šviežius graikinius riešutus, juos išlukštenkite ir smulkiai sukapokite. Norint intensyvesnio skonio, riešutus galite trumpai paskrudinti keptuvėje be aliejaus.
  2. Paruoškite tešlą: Sviestą ištirpinkite ir palikite šiek tiek atvėsti. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps puri. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir pieną. Galiausiai įmaišykite smulkintus riešutus bei sviestą, gerai išmaišykite.
  3. Supilkite tešlą į formą: Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
  4. Kepkite pyragą: Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite pyragą apie 35-40 minučių, kol jo paviršius taps auksinis. Pyrago iškepimą patikrinkite mediniu pagaliuku - jis turi išlikti sausas.
  5. Atvėsinkite ir patiekite: Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau pjaustyti. Patiekite su arbata, kava arba desertiniu kremu.

Patarimai, Kaip Patobulinti Pyragą

  • Į tešlą galite įmaišyti šiek tiek migdolų ar lazdyno riešutų, kad skonis būtų dar įvairesnis.
  • Pyragą galima papuošti lydytu šokoladu arba cukraus pudra.
  • Jei norite sodresnio skonio, dalį miltų galite pakeisti kakavos milteliais.
  • Norėdami papildomo aromato, į tešlą įmaišykite žiupsnelį cinamono arba muskato riešuto.

Obuolių Pyragas Su Riešutais

Nostalgiškas, drėgnas, riešutinis obuolių pyragas sužadins vaikystės prisiminimus. Pagal šį receptą pyragą pagaminsite greitai ir lengvai, bet jis taip pat greitai bus suvalgytas ir įsidėtas į atmintį kaip vienas geriausių obuolių pyragų.

Ingredientai

  • 1 kg obuolių
  • 150 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 150 g smulkintų graikinių riešutų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 nubrauktas šaukštelis sodos
  • 1 šaukštas cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • Cukraus pudra pabarstymui

Gaminimo Eiga

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užberkite cukrumi bei cinamonu. Palikite valandai.
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius supilkite į obuolius, taip pat suberkite riešutus, druską, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Išmaišykite.
  3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai per 2-3 kartus sumaišykite su pagrindine mase.
  4. Kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
  5. Aušinkite ant grotelių, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.

Riešutinis Blondis

Bene vienintelis šio riešutinio pyrago trūkumas - jis labai greitai suvalgomas. Todėl, jei laukiate didesnio būrio svečių, riešutinio blondžio verčiau išsyk kepkite dvigubą porciją. Riešutiniam pyragui naudokite savo mėgstamus riešutus - puikiai tinka tiek migdolai, tiek graikiški ar lazdyno riešutai. Susmulkinti juos lengviausia virtuvės kombaino aštriaisiais peiliais - aš juos susimalu iki maždaug kokoso drožlių rupumo, gal vos smulkiau.

Ingredientai

  • Vanilės 1 arbat. š.
  • 1-2 arbat.
  • Cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinius kartu sumaišyti.
  • Tada suberkite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos ir išmaišykite.
  • Graikinius riešutus sutrupinkite, lazdynų - suskaldykite.
  • Viską palengva įmaišykite į tešlą.

Gaminimo Eiga

  1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
  2. Sviestą su cukrumi ir malta vanile išplakame iki vientisos, purios masės. Toliau plakant, po vieną pridedame visus kiaušinius.Kitame inde persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir druska, išmaišome. Pilame miltų mišinį į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę ir išmaišome iki vientisos masės.
  3. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, šaukštu palyginame ir maždaug vienodais atstumais sukaišiojame sveikus riešutus. Kepame apie 30 minučių - ar riešutinis pyragas iškepęs, patikriname įbesdami medinį pagaliuką - jis turi būti sausas.
  4. Kvadratinę 20 cm x 20 cm dydžio formą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu sudėkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Palikite atvėsti formoje mažiausiai valandą ir supjaustykite kvadratėliais.