pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pievagrybių sriuba: receptas ir patarimai

Tai - dar viena nesudėtinga, tiršta ir soti sriuba. Tačiau ją galima gaminti ir pateikti dviem būdais - paprastesniu, kasdienišku ir prabangiu, šventiniu. Gamybos būdas bus panašus, bet reikės įdėti šiek tiek daugiau pastangų. Siūlome išbandyti šį nuostabų patiekalą!

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 0.5 vieneto svogūnų
  • 25 gramai kvietinių miltų
  • šiek tiek batono
  • 500 mililitrų pieno
  • 200 gramų pievagrybių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 400 mililitrų sultinio
  • šiek tiek žalumynų (bouguet garni žolelės)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 svogūno
  • 600 g vištienos krūtinėlių
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 puodelių vištienos sultinio
  • 500 g pievagrybių
  • 500 g riebios plakamosios grietinėlės
  • druskos ir pipirų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Paruošimas

  1. Vištienos krūtinėles virkite apie 30 minučių pasūdytame vandenyje.
  2. Kol vištiena verda, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, stambiai supjaustykite pievagrybius.
  3. Išvirtą vištieną išimkite iš sultinio ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  4. Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite vištieną, svogūną, česnaką, prieskonius ir kepkite kol gražiai paruduos.
  5. Iškeptą vištieną sudėkite į vištienos sultinį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol skoniai „susidraugaus“. Tai gali trukti 10-15 minučių.
  6. Į sriubą įmaišykite grietinėlę. Neužvirkite.

Šią sriubą, kaip ir daugelį kitų, galite pagardinti tarkuotu sūriu. Puikiai tiks ir sėklos. Ypač sezamo. Įmaišykite sūrį į sriubą ir jos konsistencija taps tirštesnė. Skanaus!

Alternatyvus paruošimo būdas

  1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves su morkomis.
  4. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius.
  5. Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite.
  7. Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių.
  8. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, 25 g svieste pakepti svogūnus, sudėti grybus, bouguet garni, užpilti sultiniu ir virti 25 minutes.
  9. Kai suminkštės, sriubą smulkintuvu sutrinti.
  10. Likusį sviestą ištirpinti, apkepti jame miltus, supilti maišant pieną.
  11. Sudėti trintus grybus, užvirti ir pavirti 5 minutes.
  12. Pagardinti druska bei juodaisiais pipirais.
  13. Supilti į dubenėlius ir ant viršaus užberti ant sausos keptuvės pakepintus baltos duonos kubelius.

Pateikimas

Paprastame ir pigesniame variante nepirkite ir nekepkite vištienos atskirai. Virdami sultinį tiesiog panaudokite jame virusią vištienos mėsą, supjaustykite ją mažais gabalėliais ir suberkite į sriubą.

Šventiniame sriubos variante vištieną apkepkite iki auksaspalvės plutelės, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai ir įstrižai perpjaukite į dvi ar tris dalis, kad gautųsi dailūs keptos vištienos gabalėliai. Baigus kepti daržoves atrinkite ir atidėkite šiek tiek dailesnių pievagrybių.

Pateikimo metu supilstykite sriubą į plačias lėkštes, centre dėkite keptos vištienos gabalėlius ir pievagrybius, viename šone užberkite kapotų kalendros lapelių. Beje, jeigu tik turite - naudokite ne pievagrybius, o prabangesnius grybus, pavyzdžiui šaldytus ir juostelėmis svieste keptus baravykus.

Česnakinė duonelė

Česnakinei duonelei: prancūzišką bagetę perpjaukite į 4 dalis, tuomet jas dar išilgai. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, trintą česnaką ir šiek tiek druskos.

Skonio ypatybės

Tai kiek kitokia trinta sriuba, nei esame į pratę. Ji nėra visiškai kreminė - smulkinti kukurūzai suteikia šiokio tokio rupumo. Įdomūs ir skoniniai sriubos pojūčiai: pirma burnoje juntamas grietinėlės ir grybų švelnumas, kuris vėliau pereina į pikantišką aitriųjų paprikų ir muskato bei pipiro pikantiškumą. Sriuba lengva, tačiau labai soti.