pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paprastas Vištienos Šašlykas - Receptas ir Patarimai

Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis

Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną.

Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!

Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.

Vištienos šašlykas

Prieš kepant vištienos šašlyką, reikia mėsą išmarinuoti.

Vištą reikia supjaustyti gabalais, tinkamais kepti ant iešmo. Blauzdeles ir sparnelius palikti nepjaustytus. Vištiena sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais česnakais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Papildomai rekomenduojama įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su česnakais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-7 dienas (jei vietoj acto naudojama citrinos rūgštis - iki 3 dienų). Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su česnakų (žr. padažų skyriuje) ar pomidorų padažu ir kitais prie vištienos tinkančiais priedais.

Reklama:

Su obuolių actu marinuotas šašlykas

Jeigu neatsispiriate klasikiniam acto ir svogūnų marinatui, siūlome pabandyti šiek tiek sveikesnę jo alternatyvą - marinuoti su obuolių actu! Mėsytė iškepa minkštutė, sultinga ir aromatinga.

Sultingas vištienos šašlykas mango ir kario marinate

Mango ir karis - tobulas skonių derinys. Šašlykas iškepa labai gardus, švelnaus, bet puikaus skonio - puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius, kurie nenuvils. Šašlyką puikiai tinka skanauti ne tik vieną, bet ir gaminti salotas ar ruošti takus, tiekti su bulvytėmis ir daržovėmis.