pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Purūs ir Skanūs Avižinių Miltų Blyneliai

Gaminant įvairiausius blynus, keksiukus ar kitus kepinius dažnokai pradėta naudoti avižinius miltus. Mėgstamiausi yra pilno grūdo avižiniai miltai. Blyneliai iš tiesų gaunasi skanūs, purūs ir labai lengvai iškepa.

Ingredientai

  • Pilno grūdo avižiniai miltai

Ingredientų Alternatyvos

Galimos ingredientų alternatyvos norint varijuoti skonį ar pritaikyti receptą pagal turimus produktus:

  • Vietoje lazdyno riešutų pieno galite naudoti migdolų, kokosų, avižų ar sojų pieną.
  • Jei neturite pilno grūdo avižinių miltų, galite naudoti įprastus avižinius miltus arba net patys pasigaminti juos, sumalę avižinius dribsnius.
  • Vietoje rupių kvietinių miltų galite naudoti grikių, ryžių ar kukurūzų miltus, kad išlaikytumėte receptą be glitimo.
  • Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, agavos ar klevų sirupu, arba tiesiog medumi (jei nereikia, kad receptas būtų veganiškas).
  • Bananus galite pakeisti obuolių tyre, jei neturite bananų ar nemėgstate jų skonio.

Gaminimo Eiga

Štai kaip galite pasigaminti šiuos nuostabius blynelius:

  1. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų).
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  3. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
  4. Vidutinėje kaitroje kepame maždaug porą minučių, tuomet apverčiame ir apkepame kitą dalį.

Patarimai ir Idėjos

Blynai daugeliui asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę... Jeigu neturite specialios keptuvės ar vaflinės - nebėda!

Vaflių gaminimas

Kiaušinius išplakite su pienu ir cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į plakinį įsijokite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Pastovėjusi tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Jeigu tešla per tiršta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens ir perplakite. Kepkite įkaitintoje vaflinėje ar specialioje keptuvėje.

Šeimos Tradicija

Turime šeimoje sekmadienio pusryčių blynų tradiciją. Gal ir galėčiau kartais ją pamiršti aš, bet du mano vyrukai netrunka priminti. Gi sekmadienis! Ir nors blynams skirti sekmadieniai, viskas yra kitaip, kai išaušęs pirmadienis yra Velykų pirmadienis. Blyneliai minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais ir su avižiniais miltais vietoje įprastų kvietinių.

Obuolių ir Avižinių Miltų Blyneliai

Receptas, kaip pasigaminti blynelius su obuoliais ir avižiniais miltais:

  1. Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite lydytu (ghee) sviestu. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius.
  2. Patiekite su keptais obuoliais: keptuvėje ištirpinkite šaukštą ghee sviesto, suberkite obuolių kubelius, supilkite klevų sirupą, suberkite cinamoną.