pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragai su Ruduoju Cukrumi: Gurmaniški Receptai

Kviečiame pasinerti į obuolių pyragų pasaulį, kuriame rudasis cukrus suteikia ypatingo skonio ir aromato. Žinomi virtuvės šefai dalinasi savo paslaptimis ir receptais, kurie iki šiol buvo saugomi jų namų orkaitėse.

Sluoksniuotas Obuolių Desertas pagal Vytautą Samavičių

Kai norisi greitai, tobulai ir netikėtai! Kepti obuoliai, vaniliniai sausainiai ir čiobrelio šakelė - šių ir dar kelių ingredientų pakanka tobulo skonio, šaukštu kabinamam sluoksniuotam desertui sukurti.

Ingredientai:

  • 2 obuoliai
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 čiobrelio šakelė
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 30 g migdolų riešutų
  • 100 ml virinto ir atvėsinto vandens
  • 20 g cukraus
  • 30 g sausainių trupinių (galima naudoti bet kokius vanilinius sausainius)

Gaminimo Eiga:

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite.
  2. Pabarstykite druska, čiobreliu ir užpilkite aliejumi, įsukite kiekvieną obuolį į foliją atskirai ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
  3. Keptus obuolius šaukštu nugramdykite nuo folijos.
  4. Migdolus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1 val.
  5. Išbrinkus riešutams, juos užpilkite virintu vandeniu su cukrumi ir sutrinkite trintuvu, tada perkoškite per sietą.
  6. Į apvalią formelę dėkite obuolius, berkite sausainių trupinius ir taip sluoksniuokite.
  7. Viską apliekite riešutų pienu ir puoškite obuolių griežinėliais.

Pyragą valgykite šaukštu.

Honoratos Lyndo Obuolių Pyrago Interpretacija

Honorata Lyndo visada stebina kulinarinės klasikos interpretacijomis. Karamelizuotų obuolių ir trupinių sluoksniuotis, patiektas ledainėse su ledais, rizikuoja tapti ir jūsų šeimos favoritu.

Ingredientai:

Obuoliams:

  • 2-3 rūgštesnių obuolių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 vanilės ankšties
  • 2 šaukštų sviesto
  • Šlakelio konjako ar brendžio

Trupiniams:

  • 50 g rudojo cukraus
  • 40 g kvietinių miltų
  • 50 g migdolų miltų
  • 50 g sviesto
  • 1 apelsino žievelės

Patiekimui:

  • 200 g vanilinių ledų

Gaminimo Eiga:

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite riekelėmis.
  2. Į keptuvę suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gausite gražią rudą spalvą.
  3. Dėkite vanilės ankštį, sviestą, kai jis susijungs su cukrumi, išdėliokite obuolius ir karamelizuokite iš visų pusių.
  4. Supilkite brendį ir viską išmaišykite.
  5. Visus trupiniams skirtus ingredientus suberkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.
  6. Dėkite trupinius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Karts nuo karto pamaišykite.
  7. Geriausia patiekti ledainėje. Dėkite karamelizuotus obuolius, trupinius ir ledus.

Kreminis Obuolių Pyragas su Grūdėtąja Varške pagal Alfą Ivanauską

Alfo namų favoritas ypatingas tuo, kad yra itin kreminės konsistencijos, ypač raminamai veikiantis tuos, kurie jaudinasi, kad valgydami pyragus suvalgo daug tešlos. Šiame pyrage tešlos net nesijaučia!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 kg rūgščių obuolių
  • Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
  • 100 g miltų
  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 50 ml aliejaus
  • 100 ml kokosų pieno
  • 400 g grūdėtos varškės

Užpilui:

  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 g tirpinto sviesto

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kitame išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų, aliejų ir kokosų pieną.
  5. Grūdėtą varškę perplaukite vandeniu, tada gerai nusausinkite.
  6. Miltų, kiaušinių mases ir varškę sumaišykite kartu, supilkite į formą. Lengvai pakratykite.
  7. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą.

Greitas ir Saldus Obuolių Pyragas

Šis receptas - tikrai ne revoliucinis, o elementarus. Sviestas išlydytas, šalia - kefyras, trys kiaušiniai, dosniai rudojo cukraus ir speltos miltai, bet puikiausiai tinka ir kvietiniai balti miltai.

Rekomenduojama naudoti rūgštesnius obuolius, nes tie valgomieji - saldūs, truputį droviai atrodo, o rūgštūs - puikiausiai akomponuoja pyrago minkštumui ir saldumui.

Šokoladinis Pyragas su Obuoliais

Kai už lango vien balos ir pilkuma, reikia džiaugsmo pasisemti iš tokių skanėstų gaminimo ir valgymo. Reikės: 100 g sviesto, 3 kiaušinių, 5 šaukštų miltų.

Gaminimas:

  1. Ant silpnos ugnies lėtai ištirpinkite sulaužytą šokoladą ir sviestą.
  2. Į masę įmaišykite cukrų.
  3. Nuimkite nuo viryklės, įmuškite kiaušinius, pamažu įmaišykite miltus.
  4. Supilkite į kepimo formą ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Pyragą kepkite maždaug 35-40 min.

Vilijos Antanaitienės Varškės ir Obuolių Pyragas

Tai puikus varškės pyrago variantas, kuris yra paskanintas obuoliais. Iškepa ne varškės pyragas, o visas tortas. Prapjovus matosi visi sluoksniai.

Ingredientai:

  • Trupiniams: 300 gramų miltų, 200 gramų sviesto, 100 gramų cukraus
  • Varškės sluoksniui: 600 gramų pusriebės varškės, 3-4 šaukštų riebios grietinės (nebūtina), 3 didelių kiaušinių, 200 gramų cukraus, vanilinio cukraus
  • Obuolių sluoksniui: 1 kilogramo obuolių, 2 šaukštų rudojo cukraus (gerai ir baltas), cinamono

2/3 trupinių naudojama pyrago padui, o 1/3 bus užbarstyta ant viršaus.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasigaminkite trupinius. Į miltus įtarkuokite ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą ir įmaišykite į šią masę cukrų. Iš šių produktų turi išeiti trupiniai. Jei netyčia sviestą naudojote kambario temperatūros ir trupiniai pavirto į tešlą, tai gerai suspauskite tešlą į vieną rutulį ir dėkite 15 minučių į šaldymo kamerą. Atšaldžius tešlą, ją sutarkuokite ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite kitus ingredientus.
  2. Varškės masei iš nurodytų produktų viską gerai išmaišykite elektriniu smulkintuvu ar maišytuvu.
  3. Tada obuolių sluoksniui paruoškite obuolius - supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis, pabarstykite juos cukrumi bei cinamonu ir viską išmaišykite.
  4. Kepimui naudokite geriau nuimamais kraštais kepimo formą. Ją išklokite kepimo popieriumi. Tada į formą berkite du trečdalius trupinių ir viską išlyginkite šaukštu. Ant trupinių skardoje pilkite varškės masę. Ant varškės berkite obuolius ir gražiai juos paskleiskite, kad visur vienodas obuolių sluoksnis būtų. Likusius trupinius sumaišykite su kupinu šaukštu cukraus bei cinamono ir juos paskirstykite ant pyrago viršaus.
  5. Pyragą šaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 1,5 valandos ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų pyrago padas. Jei matysite, kad pyrago viršus nepakankamai apskrudo, dar 10 minučių kepkite pakėlus pyragą į aukštesnią orkaitės pakopą.
  6. Iškepusį pyragą rekomenduojama gerai atšaldyti - palaikyti šaldytuve per naktį.