pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Krapų ir česnakų padažas: receptai ir idėjos

Krapai - puikus prieskonis, tinkantis įvairiems patiekalams. Jais galima gardinti vėžiagyvius, lašišą, troškintą žuvį, paukštienos, varškės patiekalus, salotas, sriubas ir padažus. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti skanų ir universalų krapų ir česnakų padažą.

Krapų pesto padažas

Krapų pesto - nuostabus atradimas. Naminis krapų pesto - žalia pavasarinė spalva, ryškus krapo skonis ir riešutų suteiktas salstelėjimas - puikus derinys ant naminės duonos, makaronų ar kur tik širdis geidžia.

Krapų Pesto sudėtis (stiklinaitė):

  • 100 g krapų (nuskabykite tik „spygliukus“, nes koteliai suteiks užtepėlei kartumo)
  • 50 g anakardžių riešutų (galite pakeisti saulėgrąžų sėklomis)
  • Keli šaukštai citrinos sulčių
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2-4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Česnako skiltelė supjaustyta į kelias dalis

Gaminame krapų užtepėlę:

  1. Viską suberkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos košelės konsistencijos.
  2. Alyvuogių aliejų galite supilti pabaigoje ir jo kiekiu pareguliuosite krapų užtepėlės tirštumą.
  3. Krapų užtepėlę sudėkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
  4. Jeigu norite pasiruošti krapų skanėsto daugiau, laikykite stiklainiukus su krapų užtepėle šaldiklyje.
  5. Tam, kad krapų užtepėlė neapdžiūtų, užtepėlės viršų po kiekvieno naudojimo pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir vėl statykite krapų pesto į šaldytuvą.

Jei krapų užtepėlės dėl kažkokių priežasčių nemėgstate, pamėginkite pesto su špinatais. Jei riešutų nevalgote, juos pakeiskite saulėgrąžomis. Galite sūrio ir nenaudoti, bet jis čia tikrai suteikia pikantiškumo. Beje, krapai gerina virškinimą, normalizuoja kraujospūdį bei mažina pilvo pūtimą. Krapuose gausu vitaminų, mineralinių druskų, karotino, kalcio, magnio, eterinių aliejų, geležies, fosforo, kalio.

Krapų pesto padažas (kitas variantas)

Reikalingi produktai:

  • 200 g krapų lapelių
  • 250 g saulėgrąžų branduolių arba žemės riešutų be luobelės
  • 200 ml saulėgrąžų arba žemės riešutų aliejaus
  • 1 česnako galva
  • 1 v. š. rupios druskos
  • 1 a. š. maltų aitriųjų paprikų

Pagardui naudokite tik šviežius lapelius. Nuskabytus kotus supjaustykite 5-10 cm ilgio gabalais ir išdžiovinkite orkaitėje, juos naudokite vėliau, marinuodami agurkus.

  1. Pirmiausia virtuvinio kombaino smulkintuve 3-5 minutes smulkinkite branduolius arba riešutus.
  2. Tuomet, neišjungdami peilių sukimosi, sudedkite krapus, česnako skilteles, druską, pipirus ir galiausiai lėta srove supilkite aliejų.
  3. Gautą pagardą sudėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve.

Jei planuojate laikyti iki žiemos ar dar ilgiau, paviršių užpilkite aliejumi, kad pasidengtų pagardas. Tiekiama su viskuo.

Krapų ir česnakų padažas su sūriu

Ingredientai:

  • Riešutai
  • Česnakas
  • Krapai
  • Sutarkuotas sūris
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska, pipirai pagal skonį
  1. Riešutus, česnaką, krapus bei sutarkuotą sūrį sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Tuomet pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos bei pipirų.
  3. Pagamintą pesto padažą sudėkite į stiklainį, prieš tai ant viršaus užpylę ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus bei padėkite į šaldytuvą. Palikite šiek tiek pastovėti ir tuomet ragaukite.

Krapų padažas su grietine

Ingredientai:

  • Krapai: 1 valg. š.
  • Grietinė: 3 valg. š.
  • Citrinos: 1 vnt.
  1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus.
  2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms.
  3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.