pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žiedinių kopūstų blynai: receptas ir maistinė vertė

Išduosiu vieną didelę paslaptį: kartais aš tingiu gaminti. Tačiau gaminti kartais lygiai taip pat nekyla rankos, kaip kad ir imti į rankas dulkių šluostę. Didžiausias skirtumas čia yra tas, kad nedraugystė su virtuve tęsiasi, na… dvi dienas. O kur link aš čia lenkiu? Na gi prie to, kad valgyti reikia. Visada. Net tas dvi dienas. O tada reikia sugalvoti kažką toookio paprasto ir kartu tooookio skanaus, kad galėtum nušauti du zuikius iš karto. Pirmą - kad susisuktum greitai ir nepradėtum į virtuvę žiūrėt dar labiau susukta nosyte. Antrą - kad papietautum taip skaniai, jog meilė virtuvei sugrįžtu su kaupu. Nepasiūlysiu šiandien jokio stebuklo, pažadu. Genialumas paprastume, ir atvirkščiai.

Žiedinių kopūstų blynelių receptas

Šis receptas skirtas tiems, kurie ieško greito, paprasto ir skanaus būdo mėgautis daržovėmis. Žiedinių kopūstų blyneliai - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 300 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
  • 60 g kiaušinio (1 vnt.)
  • 50 g kietojo sūrio
  • 2 v. š. miltų (pilno grūdo)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 50 g graikiško jogurto (ant iškeptų blynelių)
  • 1 a. š. sojos padažo (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Kopūstą ir sūrį sutarkuoti stambia (burokine) tarka, įmušti kiaušinį, įdėti miltus.
  2. Viską gerai rankomis išminkyti.
  3. Formuoti kotletus rankomis ir kepti keptuvėje ant lydyto sviesto. Iš šio kiekio gavosi 8 vnt.
  4. Gardinti sojos padažu ir jogurtu.

Alternatyvus receptas

Reikės:

  • pusės didelio kalafioro galvos (arba vieno nedidelio)
  • 2 kiaušinių
  • 4-5 šaukštų miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • druskos ir pipirų
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
  • aliejaus blyneliams kepti

Kaip gaminti:

  1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite - pulsuojančiu režimu sutrinkite trintuvu iki trupinių (tik nesumalkite į košę) arba sutarkuokite burokine tarka. Nieko tokio, jeigu ir liks stambesnių gabalėlių.
  2. Suberkite žiedinių kopūstų trupinius į dubenį, įkulkite kiaušinius, berkite miltus, prieskonius ir rankomis viską sumaišykite. Masė turi būti minkšta ir standi, bet ne per kieta. Jei ji atrodo per drėgna, berkite šaukštą miltų.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite blynelius ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų.
  4. Patiekite su grietine, graikinio jogurto padažu ar kitu mėgstamu pagardu. Gardu, greita ir lengva - ir ko daugiau reikia vasariškiems pietums ar vakarienei?

Dar vienas receptas

Reikia:

  • 1 kiaušinio
  • 300 g maltos vištienos
  • 300 g žalio žiedynais išskaidyto kalafioro
  • Ryšelio krapų
  • ½ svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • Žiupsnelio prieskoninių žolelių mišinio
  • 1 šaukšto majonezo
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų
  • Žiupsnelio druskos
  1. Pirmiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite kalafiorą bei kitus ingredientus, išskyrus vištieną, ir gerai sumalkite.
  2. Sudėkite faršą ir dar pamalkite, kad išsimaišytų.
  3. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite gautos masės ir formuokite blynelius-kotletukus.
  4. Šaukite į orkaitę.

Patarimai

  • Pirmoji, nepervirkite žiedinio kopūsto.
  • Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais ir virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens 5-7 minutes, kol suminkštės, bet nepervirs.
  • Išvirtus žiedinius kopūstus sukapokite peiliu į nedidelius gabalėlius.
  • Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šaukštą kokosų aliejaus. Semkite po šaukštą žiedinio kopūsto masės ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Šie duomenys yra apytiksliai ir gali skirtis priklausomai nuo naudojamų ingredientų.

Maistinė medžiaga Kiekis % dienos normos
Kalorijos 217 kcal 11%
Angliavandeniai 15 g
Cukrūs 4 g 16%
Baltymai 16 g
Riebalai 11 g
Sočiosios riebalų rūgštys 6 g
Cholesterolis 138 mg
Natris 439 mg
Kalis 544 mg 27%
Skaidulos 3 g 9%
Vitaminas A 393 µg 49%
Vitaminas B6 1 mg 71%
Vitaminas B12 1 µg 40%
Vitaminas C 72 mg 90%
Vitaminas D 1 µg 20%
Vitaminas E 1 mg 8%
Vitaminas K 24 µg 32%
Kalcis 204 mg 26%
Varis 1 mg 100%
Folio rūgštis 113 µg 57%
Geležis 2 mg 14%
Manganas 1 mg 50%
Magnis 34 mg 9%
Fosforas 256 mg 37%
Selenas 19 µg 35%
Cinkas 2 mg 20%

Maistinės vertės duomenys paskaičiuoti remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Skonis: 10/10. Kaip daržovių blyneliai apskritai ir kaip patiekalas iš žiedinių kopūstų atskirai, jie man pasirodė neabejotinai nuostabūs. Kartu ir subtilaus, ir pakankamai ryškaus skonio. Sūris ir petražolės čia groja pirmais smuikais, suteikdami žiediniui kopūstui toookį žavesį, kad blyneliai patys šokinėja lėkštėn.

Gardu, greita ir lengva - ir ko daugiau reikia vasariškiems pietums ar vakarienei?