Šiame straipsnyje rasite keletą gardžių vištienos ir grybų salotų receptų, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms.
Vištienos ir grybų salotos (Neringos receptas)
Ingredientai:
- 2 vienetai keptos vištienos blauzdelių
- 200 gramų pievagrybių
- 2 vienetai svogūnų
- Šiek tiek bazilikų
- Šiek tiek krapų
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek majonezo
Paruošimo būdas:
- Keptuvėje pakepinti grybus ir supjaustytus svogūnus, sudėti prieskonius.
- Nulupti vištienos odelę ir mėsą smulkiai supjaustyti.
- Kai grybai su svogūnais iškeps, palaukti kol atvės ir sumaišyti su vištiena bei majonezu.
Sluoksniuotos salotos su vištiena ir grybais
Sluoksniuotos salotos su vištiena ir grybais - lengvai paruošiamos, skanios, sočios. Šias salotas puikiai atrodys ant šventinio stalo. Šias salotas patogu pasiimti su savimi į darbą ar į kelionę. Sluoksniuotas salotas su vištiena ir grybais galima laikyti šaldytuve iki trijų dienų.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Pievagrybiai
- Kiaušiniai
- Sūris
- Majonezas
Paruošimas:
- Kiaušinius išvirkite.
- Vištienos krūtinėlę virkite pasūdytame vandenyje 20 minučių, tada atvėsinkite tame pačiame vandenyje.
- Grybus nuplaukite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Grybus supjaustykite griežinėliais. Įdėkite į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi.
- Grybus pakepinkite, pagal skonį pasūdykite ir pipirai. Pievagrybius pakepinkite 7-8 minutes ant stiprios ugnies (kad nuvarytų skystis).
- Išvirtus kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių.
- Baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į atvėsusius grybus. Išmaišykite.
- Serviravimo lėkštėje sluoksniuojame kiaušinius ir grybus.
- Virtą vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
- Trynį šakute sutrinkite į pastą.
- Supjaustytą vištieną sumaišykite su tryniu.
- Į trynį ir vištieną įdėkite majonezo, gerai išmaišykite.
- Ant kiaušinių sluoksnio su grybais dėkite sluoksnį mišinio su vištiena ir tryniu.
- Išlyginkite sluoksnį.
- Pabarstykite paruoštas sluoksniuotas salotas tarkuotu sūriu.
Salotos su vištienos šlaunelėmis ir grybais
Paruoškime skanias, sočias salotas iš pačių paprasčiausių ir įperkamiausių ingredientų. Šias salotas galima ruošti pietums ar vakarienei šeimai arba patiekti ant šventinio stalo. Salotoms ruošti naudojau vištienos šlauneles - jos sultingesnės ir skanesnės, bet galima naudoti ir vištienos filė. Mano naudojami grybai yra pievagrybiai, bet galite naudoti ir kitus sezoninius grybus. Tiks bet koks sūris, bet geriau ne labai minkštas, kad būtų galima sutarkuoti. Jei jums patinka paprasti receptai, atkreipkite dėmesį į receptą!
Ingredientai:
- Vištienos šlaunelės
- Pievagrybiai
- Svogūnai
- Kiaušiniai
- Sūris
- Graikiniai riešutai
- Majonezas
Paruošimas:
- Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
- Vištienos šlauneles išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir keletą minučių pakepinkite augaliniame aliejuje.
- Į grybus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol daržovės bus paruoštos. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite daržovėms atvėsti.
- Vištienos kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais.
- Iš virtos vištienos šlaunelių pašalinkite kaulus ir odą. Minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite pjaustytą vištieną ir aptepkite nedideliu kiekiu majonezo.
- Kitas sluoksnis - kepti grybai ir svogūnai. Šio sluoksnio tepti majonezu nebūtina.
- Dėti tarkuotą sūrį ir aptepti majonezu.
- Tada sluoksnis susmulkintų kiaušinių. Sutepkite majonezu.
- Paskutinis sluoksnis - smulkiai pjaustyti graikiniai riešutai. Padėkite salotas su žiedu porai valandų į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi.
- Išimkite salotas, atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite salotas.
Štai keletas puikių receptų, kaip pasigaminti skanias ir sočias vištienos ir grybų salotas. Skanaus!