Bet kurioje virtuvėje pravers žinoti, kaip kepti vištienos kepenėles, kad jos būtų sultingos ir skanios. Pateikiame keletą receptų, kurie padės jums paruošti šį patiekalą nepriekaištingai.
Kaip kepti vištienos kepenėles
Pirmiausia, kepenis supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pašalinkite perteklių. Sudėkite jas į sietelį ir nuplaukite. Kai visas vanduo nubėgs, sudėkite subproduktus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite trims minutėms ir tuo metu supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais.
Nusunkite skystį nuo kepenėlių ir sudėkite subproduktus į keptuvę. Troškinkite apie penkias minutes uždengę dangčiu. Kada kepant vištienos kepenėles reikėtų sūdyti? Kepimo viduryje pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keptos vištų kepenėlės su svogūnu
Ingredientai:
- Vištų kepenėlės - 500 g
- Svogūnas - 2 vnt.
- Druska, malti juodieji pipirai
- Augalinis aliejus
- Sviestas - gabalėlis
Gaminimas:
- Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol suminkštės. Išimame iš keptuvės į švarų dubenėlį ir uždengiame dangčiu.
- Vištų kepenėles nuplauname, šiek tiek pasmulkiname ir dedame į tą pačią keptuvę kur kepė svogūnai. Pilame šlakelį aliejaus ir kepiname, kartais pamaišant, apie 7-9 minutes.
- Kepenėles kiaurasamčiu išimame į dubenį su svogūnais, uždengiame dangčiu ir palikame pastovėti 15-20 minučių.
- Tuo metu keptuvėje likusį skystimą išpilame, keptuvę išlauname ir vėl dedame ant ugnies.
- Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame kepenėles su svogūnais (jeigu dubenėlyje yra skysčio į keptuvę jo nepilame) ir kepiname maždaug 3-4 minutes.
- Kepimo viduryje pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keptas vištų kepenėles galima tiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais arba mėgstamomis salotomis.
Keptos vištų kepenėlės su morkomis ir svogūnais
Ingredientai:
- Vištų kepenėlės - 600 g
- Morkos - 2 vnt.
- Svogūnas - 2 vnt.
- Druska, malti juodieji pipirai
- Augalinis aliejus
- Sviestas
Gaminimas:
- Morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame morkas, svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol suminkštės. Išimame iš keptuvės į švarų dubenėlį ir uždengiame dangčiu.
- Vištų kepenėles nuplauname, šiek tiek pasmulkiname ir dedame į tą pačią keptuvę kur kepė morkos su svogūnais. Pilame šlakelį aliejaus ir kepiname, kartais pamaišant, apie 7-9 minutes.
- Kepenėles kiaurasamčiu išimame į dubenį su morkomis ir svogūnais, uždengiame dangčiu ir palikame pastovėti 15-20 minučių.
- Tuo metu keptuvėje likusį skystimą išpilame, keptuvę išlauname ir vėl dedame ant ugnies.
- Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame kepenėles su morkomis ir svogūnais (jeigu dubenėlyje yra skysčio į keptuvę jo nepilame) ir kepiname maždaug 3-4 minutes.
- Kepimo viduryje pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keptas vištų kepenėles galima tiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais arba mėgstamomis salotomis.
Troškintos vištų kepenėlės
Reikės:
- 400 g vištų kepenėlių
- 2 v. š. miltų
- 1 vid. dydžio svogūno
- 1-2 morkų
- 2-3 skiltelių česnako
- 2-3 v. š. pomidorų padažo
- 2-3 v. š. grietinės
- 1-2 a. š. garstyčių
- 100 ml vandens
- petražolių, krapų, raudonėlio, rozmarino
- druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
- Kepenėles nuplauti, apipjaustyti, kas nereikalinga, užpilti pienu ir palikti maždaug 1-2 val. pastovėti.
- Po to pieną nupilti, kepenėles nusausinti, berti druskos, pipirų, miltų ir išmaišyti.
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti iš abiejų pusių po kelias minutes.
- Kitoje keptuvėje apkepti sutarkuotas morkas su svogūnu ir česnaku, tada įdėti kepenėles, grietinę, pomidorų padažą, garstyčias, smulkintus žalumynus, prieskonius, įpilti vandens ir patroškinti 5-7 min.
Sumaišykite grietinę ir garstyčias. Supilkite jį į puodą ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite dar apie dešimt minučių. Jie suteiks ypatingą skonį ir padarys patiekalą gardesnį.