Tai nerealiai skanus nekepto varškės pyrago receptas. Pyragas gaunasi toks gaivus ir pusiau "dietinis". Galiu labai drąsiai pasakyti, kad mes mūsų šeimoje itin mėgstame pačius įvairiausius nekeptus pyragus ir dažnai su jais eksperimentuojame. Vieni pasiseka geriau, kiti blogiau. Tačiau apie šį galiu pasakyti tik pačius gražiausius žodžius, buvo labai greitai suvalgytas. Jau artimiausiu metu tikrai kartosime, tad prisijunkite ir Jūs prie gamybos jau šiandien!
Sveiki sulaukę nekeptų gaivių, lengvų ir labai uogiškų pyragų sezono! Nors dar ne vasara, Alfas kviečia pasigaminti gaivų ir vasarą primenantį desertą, kuris tikrai nepaliks abejingų. Braškės gardžiai sutaria su varške, vanile, citrinos žievelės aromatu ir kitais šio nekepto pyrago ingredientais, todėl imkite ir gaminkite sau, šeimai, draugams, kolegoms ir visiems, kuriuos norisi palepinti, nudžiuginti, nustebinti.
Norint paruošti tortą, nereikia valandų valandas stovėti prie viryklės, pjaustyti pyragaičių ir ruošti sudėtingos grietinėlės. Skanų ir paprastą tortą galima pagaminti iš pačių paprasčiausių produktų - grietinės ir sausainių. Receptą galima perdaryti pagal savo skonį - pridėti vaisių ar riešutų. Šis greitas nekepamas tortas taps jūsų mėgstamiausiu desertu.
Nekepto varškės pyrago ingredientai
Nekeptam varškės ir braškių pyragui pagaminti reikia:
- 500 g - 1 kg šviežių braškių
- 500 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės
- Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus
- ½ žaliosios citrinos žievelės
- 190 g sutirštinto saldinto pieno
- 3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
- 100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
- 1½ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
- 2-3 saujų PAULUNS granolos su cinamonu ir obuoliais
- Keleto mėtų lapelių (papuošimui)
Nekeptam citrininiam pyragui pagaminti reikia:
- 500 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės
- ½ šaukštelio KOTANYI maltos vanilės
- 1 citrinos
- 3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
- 100 ml plaktos grietinėlės
- 2 saujų braškių
- 1 pakelio GAIDELIO sausainių „Kondensuotas“
Greitas nekeptas pyragas su sausainiais ir grietine:
- Sausainiai - 350 g
- 20 proc. grietinės - 350 g
- Cukraus - 100 g
- Kakavos miltelių - 30 g
- Graikiniai riešutai papuošimui (nebūtina)
Taip pat reikės torto formos ir maistinės plėvelės. Cukrų galima pakeisti kondensuotu pienu.
Nekeptas sausainių ir varškės tortas:
- 2 valg. š.
- 1 valg. š.
- 3 valg. š.
Receptui reikės:
- Varškės: 400 gramų
- Sausainių: 2 pakelių (aš visada naudoju “Selga”)
- Sviesto: 200 gramų
- Saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės (200 gramų)
- Vanilinio cukraus: 1 pakelio
- Šviežių uogų: ~300-400 gramų
Gaminimo eiga
Varškės kremo paruošimas
- Iš pradžių pasidarome varškės kremą: Varškę suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinę, suberkite cukrų, išspauskite dvi citrinas ir nutarkuokite vienos iš jų žievelę.
- Riešutus susmulkinkite peiliu ar kombainu (bet nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti), tada suberkite į varškės masę, taip pat ten pat suberkite ir razinas.
- Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS pusriebės varškės, berkite KOTANYI burbono vanilinio cukraus, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, dėkite sutirštinto saldinto pieno, berkite DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Pilkite jį į varškės masę ir viską sutrinkite.
- Berkite rankomis trupintus GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“. Gerai išmaišykite.
- Į pasirinktą dubenį sudėkite ŽEMAITIJOS PIENO varškę ir gerai ją sutrinkite ELECTROLUX virtuviniu smulkintuvu, įdėkite KOTANYI maltos vanilės, citrinos žievelės, citrinos sulčių, DANSUKKER cukraus miltelių ir dar kartą sutrinkite, virtuvine šluotele lėtai įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.
- Į dubenį sudėti varškę.
- Prie varškės sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų.
- Rankiniu trintuvu viską gerai pertrinti, kad neliktų varškės gumuliukų.
- Trinta varškė turi būti vientisa, kreminės konsistencijos.
- Pradžioje minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsuk iki baltumo.
- Tada suberk varškę ir toliau suk, kol pasidarys vientisa masė.
- Tuomet sutrupink sausainius ir įberk į masę bei užpilk kondensuotu pienu. Viską gerai sumaišyk.
Pyrago sluoksnių formavimas
- Imkite sluoksniuoti pyragą: Paimkite stačiakampį kepimo arba šiaip kokį indą. Imkite po vieną sausainį "Gaidelis", mirkykite jį į pieną ir klokite į indą.
- Kai išklosite visą dugną, užtepkite puse varškės masės.
- Tada taip pat klokite vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais "Selga".
- Kai išklosite vidurinį sluoksnį, sudėkite likusią varškės masę.
- Tuomet mirkydamos sausainius "Gaidelis" piene užklokite viršutinį pyrago sluoksnį.
- Dėkite gabaliukais pjaustytas braškes ir išmaišykite.
- Pyrago masę dėkite į konditerinį žiedą, kurio apačia padengta folija. Paskirstykite masę tolygiai. Palikite pyragą sustingti šaldytuve maždaug 4-5 val.
- Pasirinktame inde pradėkite sluoksniuoti desertą: dėkite varškės kremą, sausainius ir ant viršaus dėkite pjaustytas braškes.
- Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.
- Ant dugno dėti sausainių sluoksnį.
- Paskleisti per visą dugną varškės sluoksnį.
- Vėl išdėlioti sausainių. Nekeptas sausainių ir varškės tortas.
- Tuomet vėl aptepti varškės kremu ir išdėlioti avietes. (Jeigu naudojama uogienė, tuomet tiesiog paskleisti ploną sluoksnį ant torto.
- Išdėlioti dar vieną sausainių sluoksnį.
- Ir tuomet jau sudėti likusį varškės kremą.
- Viršutinis sluoksnis - sausainių.
Glajaus paruošimas (nebūtina)
- Glajui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Prie sviesto suberti cukraus pudrą.
- Tuomet suberti kakavą.
- Galiausiai sudėti grietinę.
- Viską labai gerai išmaišyti šluotele.
- Glajus bus tirštas.
Baigiamieji akcentai
- Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
- PAULUNS granolą su cinamonu ir obuoliais pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite.
- Nuo pyrago nuimkite konditerinį žiedą, palyginkite kraštus peiliu ir apvoliokite juos granoloje. Tada berkite jos ant viršaus ir taip padenkite visa pyragą.
- Papuoškite šviežių braškių puselėmis ir mėtų lapeliais.
- Papuošimui naudokite mėtas arba levandų lapelius.
- Sutvirtėjusį tortą išimti iš formos ir aptepti plonu sluoksniu paruoštu glajumi.
- Apteptą tortą vėl perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.
- Papuošti pagal norus ir patiekti.
- Desertus viršuje uždenkite maistine plėvele ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad tortas be kepimo įsigertų ir suminkštėtų.
- Atsargiai išimkite desertą iš formos naudodami maistinę plėvelę. Padėkite ant plokščios lėkštės. Šonus aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupintais sausainiais.
Patarimas: Jei matysite, kad pyrago masė per skysta, dėkite daugiau sausainių. Juos berkite po truputį ir taip reguliuokite konsistenciją.
Skanaus!