pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greitas Varškės Pyragas su Kriaušėmis: Lengvas ir Skanus Receptas

Šis kriaušių pyragas labai paprastai pagaminamas, greitas ir neįmantrus. Toks, kokį galite greitai sumeistrauti ir ragauti. Lietingomis dienomis man visada norisi visai paprasto kepinio, bet garantuojančio komforto jausmą skrandyje! Galvoju, gal atsiras bendraminčių.

Itin gardus ir purus varškės apkepas su kriaušėmis, kurio receptą nusižiūrėjau viename receptų žurnale, tik aš kepiau iš didesnio produktų kiekio. Kai mama paragavo, iškart užsakė iškepti sekančiai dienai dar vieną. O ji tikrai nėra pati didžiausia tokių apkepų mėgėja. Tai gali reikšti tik viena - apkepas tikrai puikiai pavykstantis ir vertas visų didžiausių pagyrų!

Net nežinojau ar verta pasidalinti receptu tinklaraštyje. Atrodė - gi nieko ypatingo, o ir fotografuoti skubėjau… Žodžiu, tikiuosi, kad kažkam šis receptas tikrai pagelbės, kai norėsis paprasto, bet gero pyrago recepto. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Ganėtinai drėgnas. Tikrai pavyktų geras net ir be kriaušių, arba su kitokiais vaisiais.

Ingredientai ir Pakeitimai

Vietoje paprastos varškės galima naudoti grūdėtą varškę arba ricotta sūrį, kuris suteiks švelnesni skonį ir kremišką tekstūrą. Jei neturite kriaušių, puikiai tiks ir obuoliai, persikai arba slyvos, priklausomai nuo sezono. Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokoso cukrumi, jei ieškote alternatyvių saldinimo būdų.

Manų kruopas galima pakeisti smulkintais avižiniais dribsniais arba kviečių miltais, tačiau tuomet apkepo tekstūra bus šiek tiek kitokia. Vietoje jogurto patiekimui tinka grietinė, graikiškas jogurtas arba vanilinis ledų kaušelis, jei norite ypatingai palepinti save. Kepimo miltelius galima pakeisti soda ir citrinos sultimis (1:1 santykiu), jei neturite kepimo miltelių. Druskos kiekį galima reguliuoti pagal skonį, tačiau rekomenduojama nepraleisti šio ingrediento, nes jis sustiprina bendrą skonį.

Reikalingi produktai

  • 280 g varškės
  • 230 g miltų
  • 180 g cukraus
  • 120 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 2 didesnių kriaušių (naudojau 4 mažas)
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 saujos graikinių riešutų arba migdolų (aš nedėjau)

Gaminimo Žingsniai

  1. Varškę pertrinkite per sietelį, kad masė būtų vientisa, neliktų grūdelių.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmaišykite varškę.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir masę gerai išmaišykite.
  4. Kriaušes nulupkite, išimame sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Jeigu pyragą kepsite su riešutais, juos pasmulkinkite (galima dar truputį pakepinti sausoje keptuvėje, jeigu turite laiko, bus intensyvesnis skonis).
  5. Į tešlą įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  6. Sudėkite kriaušes, riešutus ir išmaišykite.
  7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
  8. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
  9. Patiekite su mėgstamu jogurtu. Galima patiekti ir grietinę sumaišius su cukrumi.

Gaminimo Eiga

  1. Pirmiausia varškę ištrinkite su kiaušiniais, įmaišykite cukrų, druską, manus ir kepimo miltelius.
  2. Tada kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.
  3. Įmaišykite kriaušių gabaliukus į varškės masę.
  4. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą.
  5. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
  6. Patiekite su mėgstamu jogurtu. Galima patiekti ir grietinę sumaišius su cukrumi.

Patarimai

Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Pyragas jau garuoja ant mano stalo - skanus, drėgnas, ir ko gi daugiau iš jo galima norėti?

Obuolių naudojimas

Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos.

Tešlos ruošimas

Kai varškė paruošta puolu prie tešlos - sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus - svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų.

Informacija apie kepimą

Masei paruošti užtruksite 15 min., keksas iškeps per 50-60 min.