pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sūrio Pyragas ir Alaus Užkandžiai: Tobuli Receptai Jūsų Stalui

Šiandien pasidalinsime puikiais receptais, kurie puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam vakarui su alumi. Rasite amerikietiško sūrio pyrago receptą, taip pat sužinosite, kaip pasigaminti vištieną, troškintą aluje, ir lavašo suktinukus su sūriu ir lašiša.

Amerikietiškas Sūrio Pyragas

Amerikietiškas sūrio pyragas visada žadino dideles simpatijas. Ir pagaliau išsikapsčiau receptą, pabandžiau, ir man pavyko! Šis Velykų desertas iškart pateko į mūsų TOP penketuką!

Ingredientai:

  • Kreminis sūrelis
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Vanilės šaknies sėklytės (arba vanilės ekstraktas)

Gaminimo eiga:

  1. Išardomą torto formą (23cm) ištepkite riebalais ir išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Sumaišykite visus pyrago apačiai skirtus ingredientus, išklokite jais torto formos dugną, suplokite prie dugno ir pašaukite dešimčiai minučių į orkaitę, kol gražiai paruduos.
  3. Dideliame inde pamažu (jokiais būdais ne greitai, nes kitaip susidarys oro tarpai masėje ir pyragas ims kilti, kepti netolygiai) išmaišykite kreminį sūrelį, po vieną muškite kiaušinius, supilkite cukrų, išimkite vanilijos šaknies sėklytes (arba naudokite vanilės ekstraktą).
  4. Sumaišius visus produktus, masę supilkite ant džiuvėsių dugno, formą uždenkite folija arba dangčiu (jei turit tokį didelį dangtį) ir pašaukite į orkaitę.
  5. Kepkite apie valandą, kartais pažiūrėdami, ar nepradėjo pyragas svilti.
  6. Per tą laiką sumaišykite visus viršutinio sluoksnio produktus.
  7. Išimkite iškepusį pyragą.
  8. Palikite uždengtą maždaug 2 valandom, kol visiškai atauš.
  9. Tada uždenkite didele lėkšte arba lipnia plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Vištiena, Troškinta Aluje

Be galo gardus patiekalas, ir tikrai ne stebuklingų ingredientų reikalaujantis. Mano gaminta porcija buvo skirta keturiems asmenims, bet ją padauginus iš dviejų, gautųsi vaišės kur kas didesnei kompanijai! Net įsivaizduoju, kaip toks patiekalas pradžiugintų būrį studentų kur nors bendrabutyje…

Gaminimo eiga:

  1. Svarbiausia, ką reikia turėti - tai didžiulį indą tinkamą troškinti tiek ant viryklės, tiek orkaitėje.
  2. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, ir kiekvieną apkepame aliejuje, įkaitintame kartu su gumulėliu sviesto (dalimis).
  3. Kai visi gabalėliai apkepinti, įdedam likusius, jau apkepintus prieš tai ir suberiam supjaustytus lašinukus.
  4. Įmetam rozmarino šakeles, pasūdom geru žiupsniu druskos ir apibarstom šviežiai maltais juodais pipirais.
  5. Paskrudinam viską maišant, kol lašinukai apskrus iki traškumo.
  6. Tada sumetam svogūnėlius ir viską kepinam geras 10 minučių, kol mėsa apskrus ir svogūnai taps minkšti.
  7. Apibarstom šaukštu miltų, viską išmaišom.
  8. Supilam alų ir 400ml vandens.
  9. Per tą laiką pasigaminame tešlą kukuliukams: sviestą sumaigom su miltais, čiobreliais, druska ir pipirais, ir pilame pieno tiek, kad gautųsi vientisa tešla, minkšta, bet nelimpanti prie rankų.
  10. Fromuojame nedidelius kukuliukus ir juos apibarstom išvisų pusių maltu muškato riešutu.
  11. Įkaitinam orkatę iki 190C.
  12. Kai praeina pusvalandis, visą puodo, kuriam troškinasi išklojame kukuliukais.
  13. Jie turi pusiau būti panirę į padažą, o kita pusė iškilusi. Taip gausis tarsi dangtis, po kuriuo troškinsis vištiena.

Lavašo Suktinukai su Sūriu ir Lašiša

Kiek iš jūsų gamino, arba bent jau ragavo lavašo suktinukus su sūriu ir lašiša? Jis tiesiog nuostabus. Trapi sviestinė tešla, philadelphia sūris ir lašiša puikiai dera tarpusavyje, pyragas atstoja ir šaltus užkandžius, ir karštus pietus.

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sumaišome su cukrumi ir druska.
  2. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų (lyg ruoštume Napoleono tešlą).
  3. Supilame ledinį vandenį ir šaltomis rankomis, greitai sulipdome tešlos rutulį.
  4. Atšalusią tešlą iškočiojame į vieną platų skritulį ir atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
  5. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių, įdedame pyragą kepti ir iškart sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių.

Sūrio Sausainiai prie Alaus

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą. Agurkus (galima nulupti) supjaustome plonyčiais šiaudeliais ir išdėliojame ant pomidorų padažu išteptos tešlos. Lengvai išplaktu kiaušiniu patepame lakšto kraštus. Nuo ilgesnio lakšto krašto atsargiai susukame vyniotinį. Įdaras turėtų nesulipti. Orkaitę įkaitiname iki 200 C laispnių temperatūros. Vyniotinį supjaustome 1,5 - 2 cm pločio girežinėliais ir išdėliojame juos ant kepimo popieriaus. Iškepusius sausainius galime tiekti tiek karštus, tiek šaltus.