pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Marinuojame Vištieną: Kodėl Užpilame Karštu Vandeniu ir Kiti Skanūs Receptai

Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir patarimų, kaip skaniai ir įdomiai paruošti vištieną. Nuo marinavimo būdų iki garnyrų - atraskite naujus skonius ir patiekalus!

Vištienos Marinavimas: Patarimai ir Idėjos

Vištieną galima marinuoti įvairiais būdais, kad mėsa būtų sultinga ir aromatinga. Štai keletas patarimų ir idėjų:

  • Imbieras ir aitrioji paprika: Paimkite šiek tiek imbiero, aitriosios paprikos, šlakelį sojos, bet nenaudokite druskos.
  • Sojos padažas ir imbieras: Soja itin dera prie imbiero - tai puikus derinys, gausite tikrai pikantiško skonio mėsytę.
  • Česnakas, žolelės ir aliejus: Galite marinuoti ir su česnaku, įvairiomis žolelėmis ir aliejumi.
  • Tradicinis būdas: Vištieną galima marinuoti ir tradiciniu būdu - majoneze.
  • Karis ir aliejus: Taip pat tinka kario ir aliejaus marinatas, o kario siūloma nepagailėti, nes jis taip pat sušildo.
  • Medus ir citrina: Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite.

Tiesa, pasirinkus kitą mėsos rūšį, atitinkamai derinkite ir marinatą.

Troškinys su Vištiena

Virtuvės šefė Halina atvirauja, kad atėjus šaltajam sezonui ji eksperimentuoja: kuria naujus receptus, o šį kartą ji dalinasi, kaip gamina sotų, sušildantį troškinį su vištiena.

Geram troškiniui iš vištienos pagaminti reikia 15 minučių, tiek gaminsite, jei mėsą prieš tai šiek tiek marinuosite ir apkepsite. Jei renkatės jautieną - tuomet troškinį gaminsite 1 valandą, o kiaulienos troškiniui pagaminti jums reikės 30 min.

Atskirai apkeptą mėsą bei daržoves sudedame į puodą, užpilame karštu sultiniu ir viską kartu troškiname 10 min. puode ant viryklės arba orkaitėje 20 min.

Garnyrai prie Vištienos

Garnyrui virtuvės šefė siūlo pagaminti prancūzišką „ratatouille“ - daržovių troškinį, kurio pagrindui puikiai panaudosite lietuviškas daržoves: cukiniją, pomidorą, salierų stiebus, moliūgus, morkas.

Gamindami tokį troškinį, pagardinkite jį sūriu, nebijokite, šiek tiek sūrio nepagausins kalorijų, žiemą jos būtinos.

Prie keptos vištienos puikiai tinka bruknių padažas, žinoma, tiems, kas mėgsta saldžiau.

Ką siūlo Halina Višnevskaja?

H. Višnevskaja šį sezoną siūlo gaminti įvairias sriubas, jas gaminti tirštas ir aštresnes, taip pat troškinius. „Atšalus orams norime gaminti patiekalus, kurie yra sotūs, norime, kad maistas būtų naudingas. Todėl patiekalus pagardinti siūlau ir imbieru, ir aitriąja paprika, jie tikrai sušildo, - pasakoja Halina. - Pagardinus jais gauname ir kitokį skonį, ir aromatą.“

Halina atvirauja, kad kartais galima labai greitai ir paprastai pagaminti skanų sūrio padažą iš mūsų pamėgtų lydytų sūrelių. Ji pataria rinktis tokį sūrelį be jokių priedų (2 šaukštai) ir gaminti su grietinėle (2 šaukštai). Receptas paprastas, tereikia paimti 50 proc. grietinėlės ir 50 proc.

Maistą valgome ir akimis, tad serviravimas ir kitos detalės taip pat nuteikia. Žinoma, troškinys yra toks patiekalas, kurio itin daug nepapuoši, nes patiekiamas indelyje, tačiau daržovių įvairovė sukuria gražią ryškių spalvų paletę: tai morkos, paprikos, moliūgai, salierų stiebai, tik labai svarbu jų nepertroškinti.

Daržoves ji siūlo taip pat šiek tiek apkepti, tada jas ir pakeptą mėsą sudėti į vieną puodą ir troškinti 5-7 min. jei nėra bulvių, jei su bulvėmis - tada šiek tiek ilgiau - apie 20 min., tačiau kitas daržoves sudėti likus 7 min.

Receptai su Vištiena

Vištienos Kepenėlių Paštetas su Karamelizuotais Obuoliais

Ingredientai:

  • 200 g vištos kepenėlių (jau sutvarkytų, be gyslų ir išmirkytų piene)
  • 150 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • džiovinto čiobrelio
  • 2 šaukštai brendžio

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną pakepame svieste, kol pagels.
  2. Suberiame traiškytą česnaką, kepenėles ir čiobrelį. Pakepame apie 5 minutes.
  3. Supilame brendį. Patroškiname dar 1 minutę.
  4. Išgriebiame kepenėles kiaurasamčiu, sutriname smulkintuvu, sudedame į indelius ir dedame į šaldytuvą. Geriausia paštetą suvartoti per 3 paras.
  5. Patiekiame su karamelizuotais obuoliais.

Karamelizuoti obuoliai (ingredientai):

  • 1 didelis obuolys
  • 20 g sviesto
  • 1 v.š. rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Iš obuolio formelių pagalba išspausti norimas figūrėles.
  2. Keptuvėje išlydyti sviestą, suberti cukrų.
  3. Obuolio figūrėles deti į keptuvę ir kepti, kol obuolys pasidengs rusva karamele.
  4. Ant duonos užtepti sviesto, pašteto ir ant viršaus uždėti karamelizuotų obuolių.

Vištienos Kulšelės: Receptai

Štai keletas receptų, kaip skaniai paruošti vištienos kulšeles:

  • Su citrina ir prieskoniais: Vištienos kulšeles ištrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Tuomet apipyliau aliejumi ir apšlaksčiau šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Pamaišiau ir laikiau šaldytuve apie 2-3 valandas. Kepiau grilyje, virš žarijų.
  • Su kariu ir kalendra: Kulšeles gerai ištrinam marinatu, palaikom apie valandą.
  • Su garstyčiomis ir pomidorų padažu: Vištų kulšeles ištriname vištienos prieskoniais, aptepame garstyčiomis ir pomidorų padažu. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Vištienos Kulšelės Su Daržovėmis

Ingredientai:

  • 10 vienetų vištienos kulšelių
  • 10 vienetų bulvių
  • 5 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 pakelio grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 2 žiupsneliai pipirai

Vištienos filė saldžiarūgščiame padaže

Ingredientai:

  1. Vištienos filė supjaustyta kubeliais, apibarstyta prieskoniais, druska.
  2. Dubenėlyje sumaišytas krakmolas ir vanduo. Visa masė sumaišoma su vištienos gabalėliais.
  3. Apkepami vištienos gabalėliai gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškepta vištiena suberta į atskirą indą.
  4. Į keptuvę ipilamas šaukštas aliejaus.
  5. Į keptuvę beriamas cukrus.
  6. Į paruoštą padažą keptuvėje atgal suberti apkepti vištienos gabalėliai, maišoma, kol visa vištiena pasidengia padažu.
  7. Taip pat įbėriau šiek tiek konservuotų žirnelių, bet tai žinoma ne būtina.
  8. Kadangi gaminau pirmą kartą, manau ryžių acto sekantį kartą pilčiau daugiau, kad būtų dar labiau saldžiarūgštis padažas.
  9. Nenorėjau geriau, tai dėjau pomidorų pasta. Turbūt tai buvo klaida, nežinau, ta pasta labai jautėsi, numušė vištienos skonį.

Kiti patiekalai su vištiena

Makaronai su vištiena grietinėlės padaže

Ingredientai:

  • sviesto
  • Vištienos krūtinėlė
  • mėgstami prieskoniai
  • česnakai
  • grietinėlė
  • krapai
  • persiladas
  • pipirai
  • druska

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame.
  2. Po to,vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį.
  3. Pradedame virrti makaronus. Tuo tarpu, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname.
  4. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską).
  5. Kelias minutes pakaitiname, paragaujame ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir žinoma, progos nepraleidau,haha!
  6. Patiko labai, gaminsim vėl ir vėl kol atsivalgysim

Vištiena su ryžiais ispaniškai

Vištiena su ryžiais ispaniškai - tai patiekalas jaukiai, sočiai ir ilgai vakarienei, kai niekur neskubama, nežiūrima į laikrodį, o mėgaujamasi gardžiu ir karštu maistu su taure gero ispaniško vyno.