pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Japonijos tradicinės sriubos rūšys

Japonijos virtuvė yra ne tik pasaulinio garso, bet ir giliai įsišaknijusi šalies kultūroje, menanti šimtmečius siekiančias kulinarines tradicijas. UNESCO japonišką virtuvę (jap. washoku) įtraukė į nematerialaus kultūrinio paveldo sąrašus. Japonų virtuvė išsiskiria kruopščiu ingredientų pasirinkimu, subtiliu skonių balansu ir dėmesiu estetikai.

Tradiciškas japonų valgymas

Preciziškas japonų prisilietimas prie iš pirmo žvilgsnio kasdienių dalykų jaučiasi visur ir visada. Kiekvieną produktą virėjas kruopščiai atrenka, preciziškai atpjauna ir subtiliai įdeda į lėkštę.

Mažyčiais gabaliukais, nedidukuose indeliuose, miniatiūrinėse lėkštelėse. Nors po kąsniuką, bet kuo daugiau visko paragauti, pasimėgauti skirtingais skoniais ir tekstūromis.

Kaiseki - tai lyg šefo meistriškumo šou ant jūsų stalo! Tradicinis japonų valgymas susideda iš daugybės miniatiūrinių stropiai paruoštų skirtingų patiekaliukų. Pagrindinė šefo taisyklė - kuo mažiau paveikti unikalų produkto skonį, o prieskoniai turėtų padėti nebent labiau atskleisti natūralų skonį.

Pagrindiniai prieskoniai, naudojami paryškinti produkto skoniui: misas, arba sojų pasta, sojų padažas, grybai, jūržolės, vytinto tuno drožlės ir tuno sultinys.

Ramen

Autentiškas ramen dubuo - tai šilumos ir skonio derinys, puikiai tinkantis vakarienei ar šaltesnėms dienoms. Rameno pagrindą sudaro mėsos sultinys, savo skoniu primenantis sultinį, paprastai gaminamą iš kiaulienos ir kiaulienos kaulų (tonkotsu).

Populiariausia laikoma „Shoyu tare“, kurios pagrindą sudaro sojų padažas. Į sultinį dažnai dedama paukštienos, jūros gėrybių ir daržovių ar kitų daržovių tipo ingredientų - tai priklauso nuo virėjo pasirinkimo. Sriuba praturtinama tare, makaronais ir garnyrais.

Ši sriuba išpopuliarėjo visame pasaulyje, skleisdama meilę vyšnių žydėjimo šaliai. Mažai kas iš mūsų suvokia, kad populiarioji ramen nėra tipiškas japoniškas patiekalas.

XIX a. Per šimtmetį rameno sriubos išpopuliarėjo tarp japonų, kurie pamėgo išskirtinio skonio patiekalus. Šiais laikais gardžiąją rameno sriubą gali valgyti beveik kiekvienas, pagamindamas ją savo namuose.Šis patiekalas taip pat tapo vadinamųjų greitųjų patiekalų, t. y. lengvai paruošiamų greitųjų sriubų, prototipu ir įkvėpimo šaltiniu.

Ramen gaminimo būdai:

  • Sultinio ruošimas: Į puodą įpilkite vištienos arba daržovių sultinio. Įmaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, imbierą, česnaką ir miso pastą.
  • Makaronų paruošimas: Ramen makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukcijas.
  • Patiekimas: Į dubenį dėkite išvirtus ramen makaronus, užpilkite karštu sultiniu. Ant viršaus sudėkite grybų, vištienos griežinėlių, pusiau perpjautus kiaušinius, svogūnų laiškus ir jūros dumblių juosteles.

Populiariausios rameno rūšys:

  • „shio-ramen“ - vištienos sriuba, panaši į klasikinę rūšį, galimai su paukštiena, pridėta žuvies, kopūstų, laiškinių česnakų, porų ar bambukų ūglių.

Miso sriuba

Misos sriuba yra tradicinis patiekalas, kuris dažnai patiekiamas beveik su kiekvienu japonų valgymu. Tradicinis maistas gaminamas praktiškai nenaudojant riebalų ir cukraus, o tai yra dar vienas japoniškos mitybos privalumas.

Miso rūšys:

  • Yra keletas miso rūšių - baltoji, raudonoji ir mišri miso pasta.

Kitos japonų virtuvės ypatybės

Dėl savo geografinės padėties (Japonija yra sudaryta iš daugybės didesnių ir mažesnių salų), japonai vartoja žymiai daugiau žuvies ir jūros gėrybių, nei kitų Azijos šalių gyventojai. Kitas esminis japoniškos mitybos ingredientas yra sojos pupelės - jos taip pat valgomos tiek žalios, tiek įvairiai apdorotos. Be jūros gėrybių, sojos ir daržovių, Japonijos virtuvė neapsieina ir be ryžių - čia auginamos net 44 skirtingos jų rūšys.

Japonijoje nėra griežtų taisyklių, kaip turi būti gaminamas valgis ir kiekvienas patiekalas yra „autorinis“. Patiekalų ingredientai ar prieskoniai gali būti kaitaliojami priklausomai nuo virėjo pageidavimų ar fantazijos.

Japonijos virtuvės ingredientai

  • Jūros gėrybės: Didžiąją japonų raciono dalį sudaro būtent jūrų gėrybės.
  • Žuvies pieniai: Žuvies (dažniausiai menkės) pieniai, kaip ir jūriniai ežiai, patiekiami švieži su ponzu arba sojų padažu. Taip pat gali būti apkepti tempuroje arba grilyje. Skonis itin švelnus ir subtilus.
  • Jūrinė ausinukė: Tai viena iš daugelio jūrinių sraigių rūšių.
  • Žaliosios sojos pupelės: Žaliosios sojos pupelės yra vadinamos edamame: jas populiaru virtas ir pasūdytas patiekti kaip užkandį.
  • Tofu: Iš sojų pieno yra gaminamas varškės sūris, vadinamas tofu.
  • Jūros dumbliai: Japonijos virtuvėje labai populiarūs jūros dumbliai, kurių galima rasti kelias dešimtis skirtingų rūšių.