pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Grietinėlės ir Kiaušinių Padažų Receptai

Šiame straipsnyje aptarsime keletą gardžių grietinėlės ir kiaušinių padažų receptų, kurie puikiai tiks prie įvairių patiekalų.

Ranch Padažas (Česnakinis Grietinės Padažas)

Ranch padažas, arba česnakinis grietinės padažas, yra vienas populiariausių ir universaliausių padažų. Jo skonis puikiai subalansuotas, todėl jis tinka prie įvairių patiekalų - nuo užkandžių su bulvytėmis ar daržovių lazdelėmis iki picos pagardinimo ar salotų padažo.

Ingredientai:

  • 2 v.š. grietinės
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. svogūnų miltelių
  • 1/2 a.š. džiovintų krapų
  • 1/2 a.š. džiovintų petražolių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Visus ingredientus dedame į indelį ir gerai išmaišome.

Svarbu naudoti kokybišką grietinę, kad padažas būtų kreminės tekstūros.

Spagečiai su „Carbonara” Padažu

Spagečiai su „Carbonara” padažu - tai vienas iš seniausių ir greičiausių makaronų receptų, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
  • Šoninė
  • Kiaušiniai (arba tik tryniai)
  • Grietinėlė
  • Žalumynai
  • Tarkuotas sūris
  • Spagečiai

Gaminimas:

  1. Pradėkite nuo padažo. Gaminti padažą tik iš trynių ar iš pilnų kiaušinių yra skonio reikalas.
  2. Kol verdami makaronai, supjaustykite šoninę ir pakepinkite ją alyvuogių aliejuje iki traškumo.
  3. Tada perkelkite šoninės gabaliukus ant popierinių rankšluosčių ir supjaustykite.
  4. Kai spagečiai išvirs, greitai perkelkite juos į kiaurasamtį. Nereikia stengtis kruopščiai nupilti vandens perteklių: krakmolas iš jo padės surišti padažą ir makaronus.
  5. Perkelkite makaronus į keptuvę ir porcijomis, nuolat maišydami, pradėkite pilti kiaušinių ir grietinėlės mišinį.
  6. Prieš pateikiant spagečius su „Carbonara” padažu prie stalo, pabarstykite žalumynais ir tarkuotu sūriu.

Padažas su Traškiomis Alyvuogėmis („Gribiche“ Padažas)

Šis padažas su traškiomis alyvuogėmis tinka ne tik prie daržovių, bet ir prie žuvies ar vištos. Jis ypač skanus su sūdyta lašiša, daržovėmis ir kiaušiniais.

Ingredientai:

  • 1 indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų

Padažui:

  • 1 kietai virtas kiaušinis
  • 130 g majonezo
  • 35 g kornišonų
  • 30 kaparėlių
  • 15 g baltojo acto
  • 30 g grietinėlės (35 proc.)
  • Šiek tiek smulkiai kapotų petražolių
  • Šiek tiek smulkiai sukapoto laiškinio česnako

Gaminimas:

  1. Alyvuoges nuplauname ir nusausiname. Stambiai sukapojame peiliu, suberiame viską ant kepimo skardos ir kepame 140 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos ar ilgiau. Viskas priklausys nuo to, kaip stambiai ar smulkiai sukapojote alyvuoges. Rezultatas turi būti traškus.
  2. Kai alyvuogės iškepa, jas išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tuomet peiliu dar pasmulkinkite.
  3. Kiaušinį smulkiai sukapojame, tą patį padarome su kornišonais ir kaparėliais.
  4. Visus ingredientus sumaišome.
  5. Grietinėlę išplakame iki minkštų putų ir atsargiai permaišome.
  6. Kišame į šaldytuvą valandai, kad viskas susigulėtų.
  7. Prieš patiekdami apibarstome alyvuogėmis.

Kiti Padažai su Grietine

Grietinė puikiai tinka įvairiems padažams gaminti. Štai keletas idėjų:

  • Sviesto ir grietinės padažas: tirštas, švelnus ir kreminis padažas, puikiai dera su makaronais, bulvėmis ar mėsa.
  • Grietinėlės padažas su pievagrybiais: puikus priedas prie vištienos patiekalų.