pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminiai virti varškėčiai: paprastas receptas

Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia - virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias patiekalas. Virti varškėtukai - patiekalas, tinkantis ir mažam, ir dideliam.

O svarbiausia, kad ir pagaminama gana paprastai. Virti varškėtukai- mažučiai, puručiai, tikiu, jog daugeliui primenantys vaikystę.

Receptas, rodos, visiems žinomas, bet neapsigaukit: kas paprasta, dažniausiai būna sudėtingiausia. Kol išmokau virti tuos vienintelius, prireikė tikrai nemažai bandymų.

Su laiku šį receptą reikia tiesiog pajausti, tada beminkant tešlą matysit, kada jau miltų gana. Tikriausiai tuo kulinarija ir žavi, jog tikslių proporcijų kartais čia nenumatysi!

Ingredientai

Ingredientai (4-5 porcijoms):

  • 800 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių);
  • 2 didesni kiaušiniai;
  • ~ 300 g miltų;
  • Miltų pabarstymui;
  • Druskos.

Varškėčiams pagaminti reikia:

  • 500 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
  • Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus
  • 25 g SUPER GARDEN liofilizuotų aviečių
  • 5 šaukštų miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • ŽEMAITIJOS natūralios grietinės (patiekimui)
  • Keleto šilauogių (papuošimui)
  • PAULUNS granolos su kakava ir avietėmis (papuošimui)
  • Mėtų lapelių (papuošimui)

Gaminimo eiga

Gaminimo eiga:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išminkykite.

1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą.

  1. Atsignybkite po gabaliuką tešlos ir išvoliokite iš jo ilgą ploną "dešrelę". Tada supjaustykite ją gabaliukais. Taip paruoškite visą tešlą.

2. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).

  1. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite varškėtukus.

3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.

4. Varškėčius berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 3-4 min.

  1. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite.

Patarimai

Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs.

Tešla neturi būti labai kieta, turi dar šiek tiek lipti prie rankų. Kuo tešla minkštesnė, tuo varškėtukai bus puresni. Realiai 500 g. varškės galit naudoti ir 1 stiklinę miltų, ypač jeigu gaminat pirmą kartą.

Surašysiu proporcijas, tačiau viskas gali kiek skirtis priklausomai nuo kiaušinio dydžio, naudojamų miltų, varškės gamintojo…

Valgom su gabalėliu sviesto, šaukštu jogurto ir šviežiomis uogomis. Nei į tešlą, nei ant varškėčių cukraus neberiu, nes jis yra so oldschool!

Patiekimas

Burnoje tirpstantys virti varškėtukai valgomi su grietine, sviestu.

Virti varškėčiai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė varškėčiai, kad nebūtų labai tirštas.

5. Patiekite su ŽEMAITIJOS grietine. Papuoškite šilauogėmis, paskaninkite PAULUNS granola su kakava ir avietėmis, mėtų lapeliais. Gardžių atradimų.

Labai varškingi, bet tuo pačiu - ir itin purūs. Patiekite su grietine, šilauogėmis ir granolos pabarstukais: toks patiekalas - švelnus ir tuo pat metu traškus - nukarūnuos kitus pusryčių bei vakarienių patiekalus-karalius. Beveik desertas!