pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Virti Braškių Uogienę: Receptas ir Patarimai

Braškės yra neatsiejama vasaros sezono dalis, ir nieko neprilygsta skaniai, namuose pagamintai braškių uogienei. Išvirti skanią, tirštą, gražios spalvos ir maksimaliai naudingą uogienę nėra taip jau sunku. Užtenka žinoti keletą jos gaminimo technologijos taisyklių.

Ingredientai

Prieš pradedant gaminti braškių uogienę, surinkite šiuos ingredientus:

  • 1 kg šviežių braškių - pasirinkite tvirtas ir brandžias uogas.
  • 700 g cukraus - galite naudoti tiek baltą, tiek rudą cukrų, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
  • 1 citrinos sultys (pasirinktinai) - suteikia gaivumo ir subalansuoja skonį.

Paruošimas

  1. Braškių Paruošimas

    Pradėkite nuo braškių paruošimo. Šviežias braškes gerai nuplaukite šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir pesticidus. Nuimkite kotelius ir, jei reikia, supjaustykite didesnes braškes pusiau arba ketvirtadalius. Braškės, kurios yra tinkamos uogienei, turėtų būti tvirtos, neprinokusios ir be dėmių.

  2. Cukraus Pridėjimas

    Į didelį puodą sudėkite paruoštas braškes ir pabarstykite jas cukrumi. Cukrus ne tik suteikia saldumo, bet ir padeda braškėms išsiskirti sultis. Palikite braškes stovėti apie 30 minučių. Šiuo metu, galite pastebėti, kad uogos jau pradeda leisti sultis.

  3. Virimas

    Užvirkite braškes ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kad cukrus visiškai ištirptų ir uogos nesudegtų. Kai masė pradeda virti, sumažinkite ugnį ir leiskite uogienei virti apie 20-30 minučių. Svarbu nuolat maišyti, kad uogienė neperdegtų, o braškės nesutryptų.

    Yra du virimo būdai - klasikinis ir vadinamasis „penkių minučių”. Tada uogas su cukrumi reikia dėti ant ugnies, užvirinti ir virti - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo uogų ir vaisių).

    „Penkių minučių” ruošiamas kitaip: uogas su cukrumi reikia užvirinti, virti 5 minutes, nukelti nuo ugnies ir palikti visiškai atvėsti.

  4. Citrinos Sultys

    Jei naudojate citrinos sultis, šiuo metu galite jas pridėti. Citrinos sultys ne tik suteikia papildomo skonio, bet ir padeda išlaikyti uogienės spalvą bei pagerina jos tekstūrą.

  5. Konsistencijos Patikrinimas

    Patikrinkite, ar uogienė pasiekė norimą konsistenciją. Norint tai padaryti, galite naudoti šaukštą ir šiek tiek masės užlašinti ant lėkštelės. Palaukite kelias sekundes, o tada švelniai paspauskite pirštu. Jei paviršius nesugrįžta atgal, uogienė yra paruošta.

  6. Konservavimas

    Išvalykite stiklainius ir dangtelius. Uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami apie 1-2 cm vietos viršuje. Uždenkite dangteliais, bet ne sandariai, kad uogienė galėtų atvėsti. Po to, kai uogienė atvės, stiklainius galite laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

Papildomi Patarimai

  • Kokybė: Rinkitės tik šviežias, neprinokusias braškes, kad uogienė būtų skani ir turėtų gerą konsistenciją.
  • Cukraus kiekis: Priklausomai nuo jūsų skonio, cukraus kiekį galite reguliuoti. Galite naudoti mažiau cukraus, jei mėgstate rūgštesnę uogienę.
  • Prieskoniai: Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėdami cinamono ar vanilės, kad suteiktumėte uogienei naujų skoninių atspalvių.
  • Cukrus uogienėms: „Dansukker“ cukraus uogienėms reikia dvigubai mažiau nei įprasto.

Braškių Uogienės Nauda

Braškės yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Jos yra puikus vitaminų C, folio rūgšties ir antioksidantų šaltinis. Raugintos braškės padeda pagerinti virškinimą ir stiprina imunitetą.

Kiek laiko virti kitas uogas?

  • aviečių - jas reikia virti 10-15 min.

Cukraus kiekis braškių uogienėje

Cukraus kiekis dedamas pagal skonį, tačiau ne mažiau 0,2 kg/ kilogramui uogų. Įdėjus mažesnį cukraus kiekį uogienė gaunasi pakankamai skani, nors kiek rūgštoka, tačiau su prastesnėmis laikymosi galimybėmis. Šiltesnėje aplinkoje uogienė gali pradėti rūgti. Maksimalus cukraus kiekis 1 kg/ kilogramui uogų. Man optimaliai yra 350 - 400 g cukraus/ kilogramui uogų.

Įvairūs braškių uogienės deriniai

  • Pasiteisino mišiniai su abrikosais, persikais, apelsinais.
  • Labai giriamas braškių ir abrikosų uogienė.
  • Po braškių ir tręšnių uogienė paragavimo ji neabejotinai užėmė garbingiausią vietą uogienių lentynoje.

Įdomesnį skonį uogienei priduos konjakas, romas, kalvadosas. Litrui uogienės įpilama apie 30 -50 g gėrimo. Gėrimas įpilamas kelios minutės išpilstant.

Pavyzdys cukraus kiekio skirtingoms uogienėms

Uogos Cukraus kiekis (kg cukraus/kg uogų)
Braškės 0.2 - 1
Braškės (optimalus) 0.35 - 0.4
Braškės (klasikinis) 0.5