pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs makaronų patiekalai orkaitėje: receptai kiekvienam skoniui

Vienas kasdienių produktų - makaronai - dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Aš pati asmeniškai niekada negalėjau atsisakyti lėkštės skanių makaronų. Mėgstu juos pačius įvairiausius, tiek su pomidorų padažu, tiek su paprastu alyvuogių aliejaus padažu, tiek su kreminiais grietinėlės padažais.

Makaronų apkepai - puikus pasirinkimas šeimos vakarienei

Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais - tai sotus ir paprastai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Jis paruošiamas iš sluoksniuotų virtų makaronų, kepto faršo su prieskoniais bei pomidorų. Makaronų apkepas su vištiena ir grybais puikiai tiks greitam ir sočiam patiekalui, kuriame derinami kreminiai grybai, vištiena ir makaronai. Paruoštas grietinės bei vištienos ir grybų įdaras sukuria sodrų skonį, kuris puikiai dera su makaronais.

Aišku, kiekvienam savo, bet mums šis makaronų apkepo receptas su vištiena, brokoliais ir pomidorais kažkas tai TOBULO... kažkas nepakartojamai gardaus mūsų šeimos virtuvėje. Nerealiai gardus makaronų kugelis-apkepas, kuris jau ne vieną kartą buvo iškeptas mano namuose. Visa šeima labai gyrė ir sakė, kad šitaip galima gaminti daug dažniau, nes susivalgo labai greitai.

Receptas: Makaronų apkepas su sūriu ir mėsos padažu

Šis makaronų apkepas būtent toks ir yra - ne pats sveikiausias, bet beprotiškai skanus, su gardžiu mėsos padažu ir daug daug sūrio. Tobulai tinka į vakarėliams, nes labai lengva gaminti daugiau bei sočiai ir skaniai pamaitinti visą būrį draugų.

Ingredientai:
  • Makaronai - 400 g
  • Druska - 1 a.š.
  • Pipirai - 1 a.š.
  • Aliejus - 1 v.š.
  • Svogūnas - 1 v.š.
  • Malta jautiena - 500 g
  • Rikota - 250 g
  • Mocarela (arba fermentinis sūris) - 200 g
  • Parmezanas - 100 g
Gaminimo eiga:
  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną ir kepiname 2 minutes.
  2. Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
  3. Į keptuvę dedame maltą jautieną ir iškepame.
  4. Beriame visus prieskonius, pilame vorčesterį, pomidorų pastą, smulkintus pomidorus su sultimis.
  5. Įpilame 1/2 stiklinės vandens. Kai viskas pradeda burbuliuoti, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname 30 minučių.
  6. Išverdame makaronus - labai svarbu nepervirti, nes makaronai dar prisigers skysčio nuo mėsos padažo. Virkite makaronus gerokai Al Dente - kad dar būtų likęs nedidelis traškumas. Išvirtus makaronus praskalaukite šaltu vandeniu, kad jie toliau nevirtų nuo savo kaitros.
  7. Kai makaronai ir padažas paruošti - laikas sluoksniuoti apkepą. Makaronus sumaišome su 10 šaukštų mėsos padažo.
  8. Į kepimo skardą dedame pusę makaronų, ant jų šaukšto pagalba dedame rikotos (jos nereikia tolygiai ištepti, gali ir likti tokiais “kalneliais” ant makaronų) ir pusę mėsos padažo.
  9. Tuomet viską pakartojame: dedame likusius makaronus, rikotos “kalnelius” ir likusį mėsos padažą.
  10. Ant viršaus beriame tarkuotą mocarelą (arba fermentinį sūrį) bei parmezaną.
  11. Uždengiame kepimo skardą folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  12. Nuimame foliją ir kepame dar 10 minučių.

Itališki makaronų patiekalai orkaitėje

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai yra vienas iš tų itališkos virtuvės šedevrų, kuris puikiai prisitaiko lietuviškam skoniui. Makaronai, faršas ir grietinėlė. Visi trys ingredientai iškart priverčia susikaupti seilėms, nes juos labai mėgstu įvairiuose patiekaluose. O jeigu juos sujungus į vieną? Galima gauti tiesiog tobulą šeimos vakarienę.

Receptas: Spagečiai orkaitėje

Trokštate spagečių ir neprieštaraujate, kad paruošimas yra labai sunkus ir reikalaujantis daug patiekalų? Taigi išbandykite spagečius orkaitėje ir pamatysite, kaip tai lengva. Išnagrinėsime vieną alternatyvą, pagrįstą klasikiniu receptu. Atskiri ingredientai yra tokie patys kaip ir klasikiniame recepte. Jei norite pasiekti tinkamą skonį, tikrai nieko nepamirškite ir laikykitės tinkamo kiekio.

Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia reikia paruošti svogūną, kurį nulupkite, o tada supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Toliau imate mėsą, kurią susmulkinate, kad būtų trumpesnės skaidulos.
  3. Užtenka įkaitinti orkaitę, užpilti aliejumi ir pabarstyti svogūną. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir leiskite sustiklėti.
  4. Tada sudėkite ir maltos mėsos gabaliukus. Po kelių dešimčių minučių padažo pagrindas yra paruoštas.
  5. Dabar imi makaronus, geriausia - spagečius. Tiesiog sulaužykite juos ir tolygiai supilkite ant kepimo skardos, į patį padažą. Būtent jame jie puikiai iškepa ir sugeria jo skonį.
  6. Po to lieka tik sūris, kurį tolygiai ir gausiai pabarstykite per visą mišinį.
  7. Kai jie bus paruošti, galite patiekti spagečius iš orkaitės.

Paimkite makaronų kaušą, gilią lėkštę ir semkite tiek, kiek norite. Paragavę tikrai liksite sužavėti rezultato tobulumu.