pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troskinti Mėsos Kukuliai Padaže - Tradicinis Receptas ir Paruošimo Patarimai

Komentarai (21)

  • savas 2016-12-13 02:21
    Dekoju už receptuką, labai,labai skanu
  • Eglė 2016-09-02 17:16
    Man rodos, kad pavirus 15 min. mėsa dar bus žalia.
  • Mantas 2016-02-15 19:31
    Labai skanu
  • vanda 2015-11-25 19:38
    atrodo skaniai reiks pamegint

  • Raimux 2015-11-01 20:54
    Dariau,pavyko puikiai! Tik i mesyte dar dejau pakepinto svoguniuko su morkyte :)
  • Aurelija 2015-01-12 17:14
    Tiesa, vietoje kiaulienos naudojau veršieną.
  • Aurelija 2015-01-12 17:11
    Labai skanu! Ir pagaminama labai greitai, ir tinka tiek suaugusiems, tiek mažiems pypliams, ypač su bulvių koše skanu :-)
  • Laura 2014-11-15 11:16
    Aš tikrai nie ,kad nesu ragavus tokio skanaus maisto.:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
  • Nedas 2014-11-15 11:14
    :( ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! *
    - :( . :)
  • Laura 2014-11-15 11:10
    Labai skanu
    Labai labai
  • GAMINIMO EIGA

    1. Paruoškite mėsos kukulius . Visus jiems skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Semkite po šaukštą ir tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 25-30 kukuliukų.
    2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite dalį kukuliukų (kepkite juos dalimis, kad galėtumėte lengvai vartyti ir jie gražiai apskrustų iš visų pusių). Kepkite apie 6-7 minutes, vis paversdami, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
    3. Iškeptus kukuliukus perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

    4. Paruoškite pomidorų padažą . Į tą pačią keptuvę ir joje esančius riebalus (jų išskirs ir kepami kukuliukai) suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinkite porą minučių, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę.

    5. Supilkite smulkintus pomidorus, pomidorų tyrę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Trumpai pakaitinkite, kol ims burbuliuoti. Nuimkite nuo ugnies.

    6. Užkepkite . Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
    7. Į keptuvę sudėkite kukuliukus, panardindami juos į padažą.
    8. Pusę mocarelos sūrio supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant viršaus. Likusią pusę sūrio sutarkuokite ir tolygiai apiberkite viršų.
    9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

    Reikalingi ingredientai:

    Malta mėsa

    500 gramų

    Ryžiai

    100 gramų

    Batonas

    1/3 vnt

    Pienas

    1 stiklinė

    Grietinė

    300 gramų

    Pomidorų pasta

    200 gramų

    Kiaušinis

    1 vnt

    Druska, pipirai

    pagal skonį

    Reklama

    Gaminimo eiga

    1. Duonos gabalėlius pamirkykite piene.

    2. Virkite ryžius kol pusiau išvirs.

    Reklama

    3. Ryžius ir batoną sumaišykite su faršu, įmuškite kiaušinį, druską, pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.

    4. Iš faršo formuojame nedidelius kotletus ir dedame į gilią keptuvę.

    Ingredientai:

    Padažui:

    Baltos duonos minkštimą suplėšykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir užpilkite pienu. Palikite 10-15 minučių, kad išbrinktų.

    Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį. Į didesnį dubenį burokine tarka sutarkuokite svogūną, sudėkite mėsą, supilkite kiaušinio plakinį, sojų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

    Rankomis gerai nuspauskite išmirkusį duonos minkštimą ir išpilkite pieną (jis savo darbą jau atliko).

    Sudėkite duoną į mėsos masę ir rankomis gerai išminkykite, kad tolygiai pasiskirstytų visi produktai.

    Į gilesnę lėkštę suberkite miltus.Į kepimo skardą ar didesnę lėkštę įtieskite kepimo popierių (ten sudėsite kukulius).

    Pasiruoškite indą su šaltu vandeniu (jam atšilus, galima įmesti keletą ledo kubelių), jame retkarčiais suvilgysite rankas lipdydami kukulius, taip stipriai palengvinsite sau darbą, nes jie lengviau formuosis ir bus lygesniu paviršiumi.

    Imkite po dosnų šaukštą maltos mėsos masės ir suformuokite kukulius. Vėliau apvoliokite juos miltuose ir sudėkite į pasiruoštą skardą. Aš iš pradžių sulipdau visus kukulius ir tik tuomet juos apvolioju miltuose - rečiau reikia plauti rankas.

    Paruoštus kukulius 20-30 minučių įdėkite į šaldytuvą, kad jie sutvirtėtų, nes mėsos masė bus pakankamai minkšta ir puri.

    Pasiruoškite produktus padažui: į vieną dubenėlį sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką, o į kitą burokine tarka sutarkuotą morką bei smulkiai supjaustytus krapų stiebus.

    Keptuvę nuimkite nuo ugnies, kad ji šiek tiek atvėstų (apie pusę minutės). Į keptuvę įdėkite sviestą ir pakartotinai įkaitinkite ant vidutinės ugnies.

    Suberkite svogūnus su česnaku ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 3-4 minutes, kol gražiai pagels, bet neapskrudinkite. Į keptuvę sudėkite morką bei krapų stiebus ir kartkartėmis pamaišydami kepkite apie 5 minutes - neapskrudinkite.

    Į keptuvę supilkite sultinį, sojų padažą, sudėkite kvapniuosius pipirus, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos, pipirų ir užvirkite. Atsargiai, vienu sluoksniu sudėkite apkeptus kukulius bei supilkite lėkštėje išsiskyrusias mėsos sultis. Keptuvę pridenkite dangčiu (neuždenkite pilnai), sumažinkite ugnį iki mažos, kad viskas lėtai ir švelniai kunkuliuotų. Kukulius troškinkite 10 minučių. Tuomet nuimkite dangtį, apverskite kukulius ir troškinkite dar 10 minučių, bet jau be dangčio.

    Mėsos kukuliams:
    ½ stiklinės (45 g) džiūvėsėlių
    ¼ stiklinės (62 ml) pieno
    300 g maltos jautienos
    200 g maltos kiaulienos
    1 kiaušinio
    2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
    1 arb. š. česnako granulių
    2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
    ½ arb. š. druskos
    ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
    ¼ arb. š. rūkytos paprikos

    alyvuogių aliejaus kepimui

    Viršui:
    200 g mocarelos sūrio
    šviežių prieskoninių žolelių