pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Upėtakio kepsniai folijoje: receptai

Folijoje su daržovėmis keptas upėtakio kepsnys - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, nes šį patiekalą paruošti labai paprasta. Tuo pačiu metu patiekalas yra neįtikėtinai skanus ir sveikas. Upėtakio kepsnys folijoje su daržovėmis papuoš ne tik kasdienį stalą, šis patiekalas labai tiks ir ant šventinio stalo, nes yra lengvas, aromatingas, gražus ir nepaprastai skanus.

Ingredientai ir paruošimas

Daržovių rinkinys gali būti labai įvairus pagal prieinamumą, tai tik vienas pavyzdys, beje, labai sėkmingas skonių derinys. Pabandę šį receptą, norėsite šitaip žuvį ruošti ne vieną kartą.

Žingsniai:

  1. Paruoškite savo ingredientus.
  2. Nuplaukite daržoves, supjaustykite mažais gabalėliais.
  3. Išklokite foliją ir ant jos uždėkite nedidelį kepimo popieriaus lakštą. Šis paruošimas neleis patiekalui prilipti prie folijos kepant.
  4. Sudėkite daržoves, šiek tiek pasūdykite.
  5. Ant daržovių uždėkite upėtakį, kurį taip pat lengvai pasūdykite ir pipiruokite, apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, lengvai pabarstykite čiobrelių lapeliais.
  6. Viską suvyniokite į voką, užfiksuokite kraštus, palikdami kuo daugiau laisvos vietos voko viduje.
  7. Visas porcijas sudėkite ant kepimo skardos.
  8. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
  9. Po valandos išimkite kepimo skardą ir patikrinkite daržovių pasirengimą. Neuždengtą dėkite į orkaitę dar 10 minučių.

Patarimai patiekimui

Upėtakį galite patiekti su daržovėmis lėkštėje arba galite patiekti toje pačioje folijoje, kurioje kepė. Galite patiekti su šviežiomis žolelėmis ir daržovėmis, nepamirškite patiekti su citrinos skiltele. Patiekalas gavosi nepaprastai skanus ir labai aromatingas.

Alternatyvus upėtakio paruošimo būdas keptuvėje

Taip pat galite iškepti upėtakį keptuvėje. Druska, pipirai. Upėtakį supjaustome gabaliukais, padruskiname ir papipiriname. Susidarys dvi kepimo porcijos. Dedame į labai gerai įkaitintą aliejų ( 50x50 g) taip, kad užimtų apie pusę keptuvės. Kepiname 5 minutes, kol apskrunda. Žnyplėmis gabaliukus apverčiame padėdami ant kitos, neataušintos keptuvės pusės. Dar kepiname 5 minutes. Nežiūrint į tai, kad atrodytų labai ilgai kepiname apkepinimas uždaro skysčių išgaravimą ir viduje mėsa išlieka labai sultinga.

Patiekimas su lydytu sūreliu

Nuostabaus skonio keptuvėje iškeptas upėtakis, patiektas su lydytu sūreliu. Į lėkšte išdėliojame gražgarsčių lapus, sudedame garnyrą, uždedame šaukštą lydyto sūrelio.