Vaflinis pyragas jau seniai tapo naminių desertų klasika. Laikui bėgant atsirado daugybė įvairių variantų. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir idėjų, kaip pasigaminti skanų vaflinį pyragą su įvairiais įdarais ir papuošimais.
Klasikinis Vaflinis Pyragas su Kondensuotu Pienu ir Vyšniomis
Vaflinis pyragas su kondensuotu pienu yra vienas populiariausių desertų. Šis receptas artimesnis klasikiniam, bet vis dėlto turi įdomių skirtumų. Tai neįprastas, bet labai skanus šio deserto variantas.
Ingredientai:
- Vafliniai lakštai
- Kondensuotas pienas
- Sviestas
- Vyšnios
- Cukrus
- Riešutai (smulkinti)
Paruošimas:
- Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto.
- Kondensuotą pieną galima nusipirkti iš karto išvirtą arba pasigaminti namuose. Norint tai padaryti, reikia nuimti etiketę, įdėti skardinę į indą su vandeniu ir virti ant silpnos ugnies apie dvi valandas.
- Į puodą sudėkite vyšnias su cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
- Sviestą išsukite su kondensuotu pienu.
- Pyragėlius aptepkite kremu ir vyšniomis. Svarbu, kad liktų šiek tiek kremo torto šonams ir viršui patepti.
- Pabarstykite juos smulkintais riešutais.
Vaflinis Pyragas su Obuoliais ir Želė
Tai dar vienas įdomus vaflinio pyrago variantas, kuriame naudojami obuoliai ir želė.
Ingredientai:
- Vafliniai lakštai
- Sviestas
- Kondensuotas pienas
- Obuoliai
- Cukrus
- Želė (pakelis)
Paruošimas:
- Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Troškinkite keptuvėje su cukrumi, kol suminkštės.
- Perkelkite į dubenį ir supilkite želė pakelį. Viską sumaišykite ir palikite, kol atvės.
- Sviestą reikia išimti iš anksto. Kai jis taps minkštas, suplakite jį su kondensuotu pienu.
- Pereikite prie pyrago surinkimo. Aptepkite pyragaičius, pakaitomis juos aptepdami grietinėlės ir vaisių įdaru. Papuoškite.
Greitas Vaflinis Pyragas su Bananais ir Riešutais
Jei mėgstate vaflių pyragus ir bananus, šis receptas skirtas jums. Šis vaflinis pyragas su bananais yra neįtikėtinai švelnus ir skanus desertas, kuris paruošiamas nerealiai greitai ir paprastai.
Ingredientai:
- Paruošti vafliniai lakštai (20-25 cm skersmens)
- Kondensuotas pienas
- Bananai
- Riešutai
- Šokoladas
Paruošimas:
- Susmulkinkite riešutus mažais gabalėliais.
- Prinokusius bananus supjaustykite mažais apskritimais.
- Pradėkite rinkti vaflinį pyragą. Ant pirmojo pyrago atsargiai užtepkite paruošto kremo (apie 2-3 šaukštus).
- Tada į kremą sudėkite pjaustytus bananus. Išdėlioję antrąjį vaflinį pyragą, taip pat aptepkite jį kremu ir apibarstykite kapotais riešutais.
- Keisdami tortą po torto, vienas ant kito dėkite bananus ir riešutus.
- Papuoškite tortą paruoštu šokoladu.
Užkandžių Vaflinis Pyragas su Silke ir Grybais
Užkandžių pyragai pradeda užtikrintai įsitvirtinti ant šiuolaikinių šeimininkių stalų. Jie yra paruošti paprastai, bet yra gausūs ir skanūs. Šis užkandis bus puiki stalo puošmena. Išskirtinis vaflinių užkandžių pyragų bruožas yra tas, kad jie ruošiami prieš pat patiekiant. Vafliai ruošiant pyragą jau pradeda mirkti, o proceso pabaigoje pyragas jau bus minkštas.
Ingredientai:
- Vafliniai lakštai
- Majonezas
- Silkė (filė)
- Svogūnai
- Morkos
- Sūris
- Grybai
- Augalinis aliejus
- Česnakas
- Virti kiaušiniai
Paruošimas:
- Paruoškite reikiamus ingredientus.
- Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite į keptuvę, pakepinkite ir išgarinkite visą skystį.
- Tada įpilkite augalinio aliejaus, ne daugiau kaip 1-2 šaukštus, pakepinkite ir suberkite sausą česnaką. Nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
- Atskirai pakepinkite pjaustytus svogūnus ir smulkiai tarkuotas morkas.
- Silkę išpjaustykite filė, išimkite visus kaulus ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
- Paimkite vaflinį lakštą, patepkite jį nedideliu kiekiu majonezo ir išdėliokite paruoštą silkę.
- Ant viršaus uždėkite antrą vaflio lakštą. Ant jo sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. 1/2 nurodyto sūrio kiekio sutarkuokite ant daržovių.
- Ant viršaus uždėkite trečią vaflių lakštą. Ant jo sudėkite keptus grybus.
- Uždenkite paskutiniu vaflio lakštu. Ant viršaus sutarkuokite likusį sūrį ir virtus kiaušinius.
- Papuoškite pagal pageidavimą. Patiekite iš karto.
Kiti Vaflinių Pyragų Receptai ir Įdarai
Be aukščiau išvardytų receptų, yra ir daugybė kitų būdų, kaip pasigaminti skanų vaflinį pyragą. Štai keletas idėjų:
- Su "Rududu" ir kokoso drožlėmis: Vaflio lakštą tepti "Rududu", pabarstyti kokoso drožlėmis, dėti kitą vaflio lakštą ir taip sluoksniuoti.
- Su karamelizuotu kondensuotu pienu ir šokoladu: Sutirštintu karamelizuotu kondensuotu pienu pertepti vaflius ir lengvai paslėgti. Ištirpinti šokoladą ir leisti šiek tiek atvėsti ir sukietėti.
- Su uogiene: Kiekvieną vaflį pertepkite uogiene.
- Su varškės įdaru: Tešlai: kiaušiniai, miltai, cukrus, sviestas. Įdarui: varškė, cukrus, grietinė.
- Su ledais: Vaflių lakštus pertepti suminkštėjusiais ledais, apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą sustingti.
Patarimai ir Gudrybės
- Vaflius galite įvairiai patobulinti - suvilgyti šokolade, tuomet apibarstyti mėgstamais pabarstukais, kokoso drožlėmis ar pan.
- Norint pasigaminti kreminį įdarą, sviestą sumaišykite su sutirštintu kondensuotu pienu ir gerai išplakite.
- Jei norite, kad pyragas būtų minkštesnis, prieš patiekiant palaikykite jį šaldytuve kelias valandas.
Štai keletas vaflinių pyragų receptų, kurie padės jums sukurti skanų desertą. Skanaus!