pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepta vištiena su obuoliais: receptai ir patarimai

Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Šiame straipsnyje rasite keletą būdų, kaip pasigaminti keptą vištieną su obuoliais - nuo paprastų kasdienių patiekalų iki įmantresnių šventinių variantų.

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais ir cinamonu

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais, svogūnais ir cinamonu - tai patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Svogūnų, paprikų ir cinamono marinate marinuotos, orkaitėje tarp svogūnų ir obuolių apkeptos vištienos blauzdelės paskleidžia aromatą, pranašaujantį karališkus pietus. Tačiau patiekalo gaminimas toks nesudėtingas, kad puikiai tiks kasdieniams pietums arba vakarienei.

Receptas

Ingredientai (4 asm.):

  • 8 vištienos blauzdelės be sąnario
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • ½ šaukštelio saldžių raudonųjų paprikų
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 100 ml baltojo vyno
  • 1-3 obuoliai
  • Ryšelis svogūnų su ropelėmis
  • Druskos

Gaminimas:

  1. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, stipriai pamaigykite rankomis, sutrinkite česnako skilteles.
  2. Sumaišykite svogūnus, aliejų, česnaką, druską, paprikas, cinamoną, vyną. Gauta mase įtrinkite blauzdeles. Palikite marinuotis per naktį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Obuolius supjaustykite ketvirtadaliais, svogūnų ropeles - puselėmis, viską sudėkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite vištieną.
  4. Formą uždenkite aliuminio folija. Pašaukite ją į orkaitę valandai, po to atidenkite ir kepkite dar pusvalandį nuėmę foliją, kad apskrustų.

Vištiena su obuoliais keptuvėje

Šis receptas puikiai tinka greitai vakarienei. Vištiena keptuvėje su obuoliais pagaminama greitai ir paprastai.

Receptas

Ingredientai:

  • Vištienos filė
  • Obuoliai
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Džiovinti abrikosai
  • Kario milteliai
  • Sutrinti kmynai
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

  1. Įkaitintame aliejuje pakaitinkite kario miltelius ir sutrintus kmynus iki kol pasklis malonus kvapas.
  2. Sudėkite gabaliukais pjaustytą vištieną ir apkepinkite iki kol visiškai iškeps ir dailiai apskrus.
  3. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis, svogūną - pusžiedžiais, česnaką - labai smulkiai.
  4. Obuolius, svogūną, česnaką apkepinkite toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena. Pakepinkite apie 5 min.
  5. Tuomet keptuvėn grąžinkite vištieną, suverskite nuplautus džiovintus abrikosus ir užpilkite 0,5 stiklinės vandens arba sultinio.
  6. Pagal skonį gardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite 5-10 min. iki kol viskas suminkštės.

Įdaryti obuoliai su vištiena

Šis patiekalas gali būti puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Įdaryti obuoliai atrodo įspūdingai ir yra labai skanūs.

Receptas

Ingredientai:

  • Obuoliai (geriausiai antaniniai)
  • Vištienos krūtinėlė
  • Druska, pipirai
  • Šviežios petražolės
  • Grietinėlė

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplauti, gražiai nupjauti viršutinę dalį, išskobti vidų.
  2. Paruošti vištienos krūtinėlę: vištieną sumalti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti šviežių petražolės lapelių, įpilti kelis šaukštus grietinėlės, viską gerai išmaišyti.
  3. Įdaru prikimšti obuolius, uždėti obuolio kepurėlę, kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min. arba tol, kol obuolių odelė pradės trūkinėti.

Gaivios salotos su kepta vištiena ir obuoliais

Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų! Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant. Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai.

Receptas

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlės filė
  • Obuoliai
  • Vyšniniai pomidorai
  • Raudonasis svogūnas
  • Džiovintos spanguolės
  • Graikiniai riešutai
  • Gorgonzolos sūris
  • Sultenės

Padažas:

  • Alyvuogių aliejus
  • Klevų sirupas (galima pakeisti medumi)
  • Citrinų sultys
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

  1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti.
  2. Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
  3. Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
  4. Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.
  5. Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.

Paprastas receptas: Vištiena su obuoliais orkaitėje

Tai dar vienas paprastas, bet labai skanus vištienos su obuoliais receptas, kurį galite lengvai pasigaminti namuose.

Receptas

Ingredientai:

  • 1 vienetas vištiena
  • šiek tiek obuolių (geriau rūgštesni)
  • 4 česnakų
  • 0.5 vieneto citrinų
  • šiek tiek prieskonių (mėsos (arba višienos))

Paruošimo būdas:

  1. Išdarinėtą vištą gerai ištrinti prieskoniais (naudoju mėsos prieskonius, kas mėgsta galima naudoti ir vištienos prieskonius), išspaustu česnaku bei pusės citrinos sultimis. Uždengti ir palikti marinuotis bent parai.
  2. Vištai išsimarinavus, kepti 200 laipsnių temeratūroje orkaitėje.
  3. Obuolius, vieną į vištos vidų, o kitus aplink, sudėti maždaug po valandos kepimo (iš viso kepa apie 1,5 val).
  4. Svarbu kepant kartas nuo karto palaistyti ją sultiniu arba iš pradžių užpilti vandenuko, o po to, jau išsiskyrusiu sultiniui, palaistyt - taip ji bus sultingesnė.