Organizuojant šventę ar jaukų pasibuvimą su draugais, svarbu ne tik pagrindiniai patiekalai, bet ir gardūs bei akiai malonūs užkandžiai. Iš esmės, jeigu sunku sugalvoti, kokie užkandžiai geriausiai tiktų prie tam tikro alkoholinio gėrimo, galvokite atvirkščiai. Galvokite apie kažkokį maistą, prie kurio labai gerai tiktų tam tikras alkoholinis gėrimas.
Tradiciniai Lietuviški Užkandžiai
Lietuviški tradiciniai ir bene dažniausiai ruošiami užkandžiai gimtadieniui ar bet kokiai kitai šventei kone visada būna kepta duona. Iš tiesų tai vis dar populiaru - galite kepti ją, netgi pirkdami labai nebrangią, ją pagardinti česnaku arba sūriu. Čia gerai tiks lietuviški užkandžiai - tai kiaulės ausys, vytintos mėsos, lašinukai, krekeriai, sūrio lazdelės bei keptos lazdelės, bulvių traškučiai ir netgi keptos bulvytės.
Kepta Duona su Česnaku ir Lydyto Sūrelio Padažu
Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu - tai vienas iš tų tradicinių lietuviškų užkandžių, kuris sukelia nostalgiją ir sušildo širdį. Šis paprastas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas dažnai tampa vakarėlių ar jaukių šeimos vakarų dalimi.
Tačiau, turėkite omenyje, jog tokie uzkandziai nėra universalūs. Ne visi žmonės vienodai toleruoja riebalus - tokio riebaus kepto maisto daug kas gali nevalgyti, ypač damos, taip pat prisibijodamos ir nemalonaus burnos kvapo.
Apvirtos ir Rūkytos Kiaulių Ausys
Apvirtos ir rūkytos kiaulių ausys yra tradicinis lietuviškas užkandis, kuris puikiai tinka prie alaus ar kitų gėrimų. Šis receptas yra modernizuota klasikinio patiekalo versija, naudojant kamado tipo grilį, kuris suteikia ypatingą dūmų aromatą ir tekstūrą. Kiaulių ausys tampa traškios iš išorės, bet lieka minkštos ir sultingos viduje.
Virti Žirniai su Rūkytomis Ausytėmis
Šis autentiškas lietuviškas receptas „Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus“ atgaivins jūsų virtuvės stalą senovės skonių prisiminimais. Tradicinės lietuviškos virtuvės šedevras, kuriame derinami kruopščiai numirkyti žirniai, subtiliai rūkyti mėsos gaminiai bei sūdytų lašinukų prisilietimas, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams.
Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine - tai klasikinis lietuviškas patiekalas, giliai įsišaknijęs mūsų kaimiškoje kulinarijoje. Šis sotus ir maistingas valgis dažniausiai gaminamas šaltesniu metų laiku, kai norisi sočių, šildančių patiekalų, primenančių močiutės virtuvę.
Užtepėlės ir Sumuštinukai
Vienas puikiausių užkandžių smagiam vakarėliui - įvairios užtepėlės. Tokie uzkandziai vakareliams gali būti įvairūs, puošti stalą ir gardžiai nuteikti skrandį. Užtepti įvairius tepinius galima ant lavašo, duonos, skrudinto batono, džiūvėsėlių, netgi ryžių trapučių.
Tuno Užtepėlė
Kiti galimi uzkandziai baliui: tuno užtepėlės. Jas gaminti galite ir patys, ir pirkti parduotuvėje. Kaip pagaminti užtepėlę? Tiesiog paimkite majonezą ir į jį įdėkite smulkinto tuno, tai bus puiki užtepėlė. Galite gaminti ją ir su varške.
Mažučiai Vieno Kąsnio Sumuštinukai
Puiku yra mažučiai vieno kąsnio sumuštinukai - jų ir beveik nelieka ant stalo tiesiog akimirksniu. Kokie tai galėtų būti sumuštinukai? Galbūt vytinta dešrytė ant batono, o gal - gardi lašiša su citrinos griežinėliu. O gal norėsite pasimėgauti kažkuo geresniu, pavyzdžiui, tai bus lydytas sūrelis.
Užkandžiai Prie Vyno
Jeigu jus domina uzkandziai prie vyno, tuomet geriausiai tiks sūriai, alyvuogės. Visa tai sudėkite į lėkštę, pjaustykite ir estetiškai išdėliokite.
Saldūs Užkandžiai
Būtinai pasirūpinkite ir saldžiais užkandžiais, kurie nereikalingi prie jokio alkoholio, o tiesiog valgomi vieni. Puikiai tiks įvairūs smulkūs sausainiai, nedidelės bandelės su varške ar vaisiais. Pyragėliai, saldainiai.
Originalu ir gražu bus išskaptuoti vaisiai, į kuriuos bus įdėta gardžios plaktos grietinėlės.
Originalūs Užkandžiai
Jeigu jus domina originalūs uzkandziai, receptai žinoma bus reikalingi. Juk visada skaniau, kai vaišinama kažkuo, gamintu namuose.
Nachos su Kepta Vištiena, Čederiu ir Gvakamole
Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole - tai vienas populiariausių užkandžių, atkeliavusių iš Meksikos virtuvės, kuris ne tik nustebins ryškiu skonių deriniu, bet ir taps tikra stalo puošmena įvairiausiems vakarėliams ar jaukiam šeimos pasisėdėjimui.
Tacos su Vištienos Faršu, Pupelėmis ir Kukurūzais
Kai tik norisi kažko nekasdieniško ir visiškai, tacos (takai) gali būti nuostabus pasirinkimas! Šis meksikietiškas patiekalas su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais - itin sotus ir tiesiog paįvairinantis kasdienybę. Taip pat tokiu patiekalu drąsiai galėsi pavaišinti ir užsukusius svečius. Jie tikrai apipils tave didžiausiais komplimentais.
Keptas Varškės Sūris su Prieskoniais ir Česnaku
Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra puikus užkandis, kuris pasižymi ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis ir lengvai paruošiamas namuose. Prieskoniais praturtintas varškės sūris suteikia ypatingo aromato ir skonio, kuris puikiai dera su česnaku ir žolelėmis.
Traškučiai iš Tortilijų
Itin gardūs ir greit pagaminami traškučiai iš tortilijų (galima gaminti ir su lavašu). Ypatingai patinka tai, kad yra galimybė rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo asmeninį skonį. 🙂 Sūris taipogi nėra privalomas, bet jis traškučiams suteikia labai gero pikantiškumo.
Keptos Duonos Mišrainės
Jau rodžiau šiuos nuostabius variantus, kaip galima paruošti keptos duonos mišrainę:
- Keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis
- Keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis
- Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais
- Keptos duonos mišrainė su kiaušiniais
- Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir sūriu
- Keptos duonos mišrainė su konservuotomis pupelėmis bei rūkytomis kiaulių ausimis
- Keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis ir konservuotais kukurūzais
- Keptos duonos ir pupelių mišrainė su obuoliais
Kiti Užkandžiai Prie Alaus
Vištienos Piršteliai
Ar esate kada gaminę vištienos pirštelius? Man asmeniškai šis patiekalas yra du šūviai vienu zuikiu. Pirmiausia, tai juos labai mėgsta mano vaikai. Nereikia įtikinėti, kad valgytų. Tiesiog ima vieną po kito ir skanauja. O štai antras zuikis yra toks, kad tai mano vyro, vienas iš mėgstamiausių užkandžių prie alaus.
Skrudinti Kalmarų Žiedai Alaus Tešloje
Rekomenduoju Jums nuostabų užkandį prie šalto alaus bokalo. Skaniuosius skrudintus kalmarų žiedus purioje alaus tešloje kepame labai gerai įkaitintuose riebaluose vos kelias minutes ir patiekiame iškart, dar šiltus. Pažadu Jums, kaip jie labai greitai pradings nuo stalo, o žmonės valgydami pirštelius tai tikrai laižys!