Salotas ne tik sveika valgyti - jas galima paruošti išradingai, naujoviškai ir jos gali būti sotesnės už bet kokį patiekalą. Receptai yra tik gairės. Vienos salotos gali būti patiekiamos kaip pagrindinis patiekalas, kitos ne, tačiau galite pasirinkti sudedamųjų dalių kiekį pagal savo apetitą.
Gurmaniškų salotų receptas yra neįtikėtinai paprastas, tačiau rezultatas yra nuostabus. Būtent šiuo pavadinimu pirmą kartą turėjau galimybę išbandyti šį patiekalą. Sultingos, labai lengvos ir apetiškos Gurmaniškos salotos puikiai paįvairina meniu, kai įprasti užkandžiai jau šiek tiek pabodę.
Persimonų ir Avokadų Salotos su Kumpiu
Šis receptas - tai originalus daugelio pažįstamų ir mėgstamų produktų derinys, suteikiantis visiškai naują skonį.
- Persimoną supjaustykite riekelėmis, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutrupinkite.
- Citrusiniam padažui šluotele sumaišykite aliejų, citrinų ir mandarinų sultis, medų ir garstyčias. Maišykite šluotele iki emulsijos konsistencijos.
- Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, avokado griežinėlius, kumpį*, užberkite uogų ir užberkite sūrio. Jeigu naudojate uogų druską, pabarstykite salotas uogų druska.
- Salotas pašlakstykite padažu ir pabarstykite turimais žalumynais (aš naudojau builį). *Esant poreikiui, galima kumpį lengvai pakepti keptuvėje arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos orkaitėje.
Gurmaniškos Salotos su Pupelėmis ir Krabų Lazdelėmis
- Ruošiant Gurmaniškas salotas galite naudoti ir virtas, ir konservuotas pupeles. Pirmuoju variantu jos turi būti virtos iš anksto. Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
- Saldžiąją papriką išvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite. Kad salotos būtų spalvingesnės, geriau naudoti žalią arba geltonąją papriką.
- Konservuotas (šiuo atveju) pupeles suberkite į dubenį, nuvarvinus visą skystį. Taip pat galite jas pakeisti, pavyzdžiui, žirneliais ar kitais mėgstamais ankštiniais augalais.
- Sutarkuokite mėgstamo kietojo sūrio ir pridėkite prie kitų ingredientų.
- Susmulkinkite šiek tiek česnako.
- Galiausiai į salotų dubenį suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus. Tai geriau padaryti prieš patiekiant, kad jie nenuvarvėtų.
- Belieka pagardinti majonezu arba grietine pagal skonį. Taip pat galite įdėti šiek tiek garstyčių, žiupsnelį pipirų ar druskos.
- Švelniai viską išmaišykite ir Gurmaniškas salotas galima patiekti.
Pekino Kopūstų Salotos su Ožkos Sūriu ir Gražgarstėmis
Ingredientai:
- 1 gūželė pekino kopūstų
- 100 gramų ožkos sūrio
- 10 vienetų vyšninių pomidorų
- 1 sauja gražgarsčių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek obuolių acto
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo būdas:
Pekino kopūstą supjaustyti ir sumaišyti su rukola salotomis. Ant viršaus dėti per pusę perpjautus pomidoriukus, gabaliukais supjaustytą sūrį. Užpilo komponentus (t.y alyvuogių aliejų, obuolių actą) gerai išplakti ir užpilti ant salotų. Galima užbarstyti ant sausoje keptuvėje pakeptų moliūgų sėklų. Galiausiai, ant kiekvienos porcijos užberti šviežiai sumaltų pipirų.