pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip pasigaminti kreminę varškę namuose

Jei ieškote skanaus, greito ir sveikesnio deserto, varškės desertas indeliuose taps jūsų nauju mėgstamiausiu atradimu! Vos keturi pagrindiniai ingredientai, jokio kepimo ir vos 10 minučių pasiruošimo - skamba kaip svajonė, tiesa? Šis desertas ne tik kreminis ir švelnus, bet ir leidžia laisvai žaisti su skoniais: nuo šviežių vaisių iki šokolado variacijų.

Kreminės varškės desertas indeliuose

Ingredientai:

  • Varškė
  • Graikiškas jogurtas
  • Klevų sirupas
  • Vanilė
  • Sausainiai (pagrindui)
  • Šviežios uogos (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Sutrinkite sausainius: Įdėkite sausainius į maišelį su užsegimu ir rankomis arba kočėlu sutrinkite iki smulkių trupinių.
  2. Paruoškite varškės kremą: Į trintuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite varškę, graikišką jogurtą, klevų sirupą ir vanilę. Plakite, kol masė taps visiškai glotni ir kreminė.
  3. Sudėkite viską į indelį: Į kiekvieną indelį dėkite apie 1,5 šaukšto sausainių trupinių. Ant jų atsargiai paskirstykite apie 1/4 puodelio (apie 60 ml) paruošto varškės kremo.
  4. Patiekimas: Varškės desertas indeliuose skaniausias gerai atšaldytas. Prieš patiekiant, galite dar kartą papuošti šviežiomis uogomis, pabarstyti trupintais riešutais arba lengvai apšlakstyti klevų sirupu.

Patarimai:

  • Naudokite desertinę varškę: Kad desertas būtų ypatingai glotnus, rinkitės kuo smulkesnės konsistencijos varškę.
  • Gerai sutrinkite masę: Kuo geriau suplaksite varškės ir jogurto masę, tuo švelnesnė bus tekstūra.
  • Neapsiribokite tik uogomis: Norite paįvairinti?
  • Rinkitės mažus indelius: Apie 120 ml stikliniai ar plastmasiniai indeliai - idealus pasirinkimas vienai porcijai.
  • Palaikykite šaldytuve: Šis varškės desertas indeliuose puikiai išsilaiko iki 6 dienų šaldytuve.

Šokoladinė versija:

Jei norite šokoladinio skonio, dalį varškės kremo atskirkite į dubenėlį, įmaišykite 1-2 arbatinius šaukštelius kakavos miltelių ir, jei reikia, papildomai pasaldinkite klevų sirupu.

Laikymas:

Desertus laikykite sandariai uždarytuose indeliuose šaldytuve. Taip jie išliks švieži ir gardūs iki 5-6 dienų.

Varškės desertas indeliuose džiugina švelniu, kreminiu skoniu, kuris primena lengvą sūrio pyragą. Varškės ir graikiško jogurto derinys suteikia subtilų rūgštumo atspalvį, o klevų sirupas prideda malonaus, natūralaus saldumo.

Citrininės varškės kanelės (be kepimo)

Jeigu dar negaminote kanelių, nes manote, kad tai daug darbo, kantrybės ir konditerijos žinių reikalaujantis kepinys, tuomet pažintį su juo rekomenduojame pradėti nuo nekeptų citrininės varškės kanelių.

Ingredientai:

  • 250 g kreminės varškės
  • 1 citrinos žievelės
  • ½ citrinos sulčių
  • 6-7 šaukštų sutirštinto saldinto pieno
  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
  • 1 šaukšto aguonų
  • 6 GAIDELIS sausainių „Klasika“

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį dėkite kreminę varškę, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, pilkite sutirštintą pieną, berkite DANSUKKER cukraus miltelių ir aguonų. Viską išmaišykite.
  2. Į kremą rankomis sparčiai sutrupinkite GAIDELIS sausainius „Klasika“. Viską išmaišykite.
  3. Į formeles sudėkite paruoštą masę ir dėkite į šaldiklį 4-5 valandoms arba per naktį.
  4. Tokias kaneles galite patiekti vienas arba su uogomis.

Patarimai:

  • Kremą galite paskaninti citrininiu likeriu.
  • Taip pat galite įtarkuoti ir apelsino žievelės.
  • Šaldytas kaneles panardinkite į lydytą PERGALĖ šokoladą. Taip paruošite šokoladu glazūruotų kanelių.

Kreminis varškės tortas su džemo garbanėlėmis

Iš tikrai kokybiškos varškės GALIMA iškepti kreminį, šilkinės konsistencijos ‘cheesecake’, teigiu aš :). Jis nebus toks riebus, mat kreminis sūris dažniausiai yra 20-25% riebumo, o čia naudoju itin kokybišką 9% varškę. Kam rūpi mažesnis desertų riebumas, šiame punkte įžvelgs privalumą. Pamatysit, jei torto neperkepsite ir laikysitės recepto nurodymų, įdaras bus itin švelnus, šilkinis ir NEbirus, kaip pasitaiko varškės pyraguose.

Per 20 minučių pagaminamas itin švelnus ir kreminis varškės tortas su nuostabiai gardžiu sviestiniu pagrindu. Džemas atneša papildomą džiaugsmą išpuošdamas ir suteikdamas tortui mėgstamų uogų skonį. Jei mėgstate trapius sviestinius sausainius (reliai tai būtų mano mėgstamiausi sausainiai), norėsite, jog pagrindas būtų dvigubai storesnis :D. Beje, kaip aš mėgstu labiausiai, gaminimui užtrunku visai nedaug. Nuo pradžios iki galutinio pašovimo į orkaitę užtrunku apie 20 min. Kai jį ragauju, prisimenu, kiek laiko sugaišau ir tapšnoju sau per petį, nes rezulatas tikrai viršija 20 minučių įdėto darbo lūkesčius.

Kaip išsiaisškinome, kad pagamintume gerą tortą tikrai nebūtina investuoti pusdienį savo darbo ir aptaškyti visas virtuvės sienas, BET būtina naudoti kokybiškus ingredientus. Manau, net įmantriausias tortas iš prastų ingredientų nebus skanus. Renkuosi laiko ir savo patirties patikrintus natūralius lietuviškus DVARO pieno produktus. DVARO varškė yra biri, ne per drėgna ir puikiai tinka šio recepto proporcijoms. Neatsakysiu už jūsų torto rezultatą, jei pasirinksite kitokią varškę, nes visi žinom, kokios varškės būna skirtingos savo tektūra ir drėgme.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 150 g baltų kvietinių miltų
  • 100 g šalto sviesto (rinkausi DVARO)
  • 20 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos

Varškės masei:

  • 800 g varškės 9% rieb.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įjungiu, kad įkaistų iki 200 laipsnių be vėjelio, kaitinimas viršuje ir apačioje. Pasiruošiu kepimo formą: renkuosi atsegamą apvalią 26 cm skersmens torto kepimo formą (tiktų ir kiek mažesnė, jei tokios neturite). Formos dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu.
  2. Į maisto kombaino indą su peiliu apačioje sudedu visus pagrindo ingredientus. Sviestą naudoju kuo šaltesnį ir kietesnį. Kombainą pirmus kelis kartus jungiu pulsuodama (ijungiu sekundei ir išjungiu, poto kartoju), o vėliau malu neišjunginėdama keletą sekundžių, kol nelieka didelių sviesto gabalėlių ir masė tampa panašį į smėlį su nedideliais grumsteliais.
  3. Sumaltą masę supilu į paruoštą kepimo formą, paskirstau tolygiai ir delnu ar kokiu nors įrankiu prispaudžiu, kad trupiniai suliptų į pagrindą.
  4. Kepimo formą su pagrindu dedu į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepu 15 min.
  5. Kol pagrindas kepa orkaitėje, į tą patį maisto kombaino indą su peiliu apačioje sudedu visus varškės masės ingredientus išskyrus džemą. Sumalu iki vientisos šilkinės masės.
  6. Iškepus pagrindui orkaitės temperatūrą sumažinu iki 170 laipsnių. Varškės masę supilu tiesiai ant pagrindo (atvėsinti nebūtina) ir mentele išlyginu paviršių.
  7. Ant varškės masės į keturias ar penkias kruveles šaukšteliu sudedu džemą. Tuomet apverčiu šaukštelį, jo rankenėlę kelis centimetrus įsmeigiu į varškės masę ir "važinėju" torto paviršiumi taip iš džemo krūvelių sukurdama gražų išsiliejusį raštą bei šiek tiek įmaišydama džemą į varškę.
  8. Tortą perkeliu į 170 laipsnių orkaitės žemesnę lentynėlę ir kepu 50-55 min. Praėjus kepimo laikui torto kraštai turi būti iškilę, o vidurys ne. Centras turi drebėti pajudinus kepimo formą ir tortas turi atrodyti ne visai iškepęs. Jei norisi kreminio torto, tai yra tinkamas rezultatas.
  9. Tortą ištraukiu iš orkaitės, atvėsinu palikusi formoje kambario temperatūroje, o tada perkeliu į šaldytuvą, kur jį laikau bent 4 valandas iki pjovimo.

Varškės „Cheesecake“ su juodaisiais serbentais

Nesudėtingai pagaminamas, primenantis netgi tortą, tobulas desertas savaitgaliui (ir ne tik)!

Ingredientai (20 cm formai):

  • 180 g šokoladinių sausainių
  • 80 g sviesto
  • 700 g kreminės varškės pyragams arba labai gerai pertrintos
  • 4 kiaušinių
  • 100 g maskarponės (galima keisti grietine)
  • 130 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1/2 nedidelės citrinos sulčių
  • 4 v.š. kukurūzų krakmolo (galima keisti miltais)
  • Žiupsnelio druskos
  • Juodųjų serbentų tyrės arba uogienės
  • Šilauogių (papuošimui, nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite. Į atsegamą 20 cm torto formą įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite sausainių masę. Suformuokite pagrindą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 min.
  2. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C.
  3. Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite maskarponę ar grietinę.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išmaišant.
  5. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
  6. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Ant viršaus ornamentais paskirstykite maždaug 2 v.š. juodųjų serbentų tyrės ar uogienės.
  8. Orkaitės apačioje pastatykite skardą su karštu vandeniu, pyragą statykite šiek tiek aukščiau ant kitos skardos ir kepkite 160 °C temperatūroje apie 1 val.
  9. Ar iškepė, tikrinkite pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar truputį judantis.
  10. Iškepusį pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite šaldytuve bent 6 val. (ilgiau - geriau).
  11. Atvėsusio pyrago ornamentus paryškinkite serbentų tyre ar uogiene.

Purus varškės apkepas

Šis apkepas - nepabijosiu pasakyti - dieviškas. Taip, nebijau pavartoti šio žodžio, nes jis tikrai toks. Dar ir dabar prisiminus jo skonį kaupiasi seilės.

Reikalingi produktai:

  • 4 kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių)
  • 200 g cukraus
  • 1 kg kibirėlis kreminės varškės (naudojau lenkišką)
  • 150 g manų
  • 100 ml pieno
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g tirpinto sviesto ir truputis skardai patepti
  • džiūvėsėlių skardai pabarstyti
  • 1 sauja razinų

Gaminimo eiga:

  1. Baltymus plakite, kol suputos. Berkite po 1 šaukštą cukraus ir plakite, kol jis ištirps, vėl berkite cukrų ir plakite, kol sunaudosite visą cukrų.
  2. Varškę ištrinkite su tryniais, manų kruopomis, druska, berkite nuplautas ir nusausintas razinas, supilkite ištirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir pieną. Gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite dalimis kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite šaukštu.
  4. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais.
  5. Supilkite varškės masę į skardą ir kepkite 190 C. temperatūroje apie 50 min.