pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Graikiškos salotos su feta ir alyvuogėmis: autentiškas receptas

Graikiškos salotos “Horiatiki” su feta ir alyvuogėmis yra tikras Graikijos virtuvės simbolis, kuris ne tik skaniai paskanina jūsų stalą, bet ir suteikia kūnui daugybę naudingų maistinių medžiagų. Šios salotos yra lengvai paruošiamos, gaivios, o jų skonis primena saulėtą Graikiją. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruošimas užtruks apie 15 min, o išeis 4 porcijos.

Ingredientai

Receptui reikės:

  • Pomidorai: 4 vidutinio dydžio
  • Agurkai: 3-4 vidutinio dydžio
  • Raudonasis svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Žalioji paprika: 1 nedidelė arba pusė didelės
  • Kalamata alyvuogės su kauliukais: Sauja
  • Feta sūris: 200 g

Padažui:

  • Raudonojo vyno actas: 2 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus: 4-5 šaukštai
  • Džiovintas raudonėlis: 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Daržoves ir salotas nuplauname, nusausiname.
  2. Salotų lapus suplėšome gabalėliais, agurką ir pomidorą pjaustome gana stambiais kubeliais, paprikas - kvadratėliais, svogūną - plonais žiedeliais, česnaką 2 plonomis riekelėmis.
  3. Visus išvardintus ingredientus sumaišome, apipilate alyvuogių aliejumi ir vyno actu, paskaniname druska, pridedame alyvuoges ir dar kartą sumaišome.
  4. Visus padažui skirtus ingredientus supilkite į nedidelį, sandarų stiklainiuką.
  5. Užsukite ir stipriai papurtykite, kad skoniai susijungtų. Padėkite padažą į šalį.
  6. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Supjaustykite pomidorus dideliais gabalais, agurkus griežinėliais, o svogūną plonais pusžiedžiais. Papriką supjaustykite juostelėmis.
  7. Į dubenį sudėkite visas daržoves, apibarstykite druska ir pipirais.
  8. Dar kartą suplakite padažą ir užpilkite didžiąją dalį ant salotų, atsargiai išmaišykite.
  9. Feta sūrį sutrupinkite stambiais gabalėliais ir uždėkite ant salotų.
  10. Užpilkite likusį padažą, apibarstykite raudonėliu ir nedelsiant tiekite.

Patarimai ir variacijos

Jei norite paįvairinti receptą arba jei neturite visų ingredientų, galite naudoti raudonąją, geltonąją ar žaliąją papriką. Jei pageidaujate veganiško varianto, vietoj feta sūrio galite naudoti virtus avinžirnius ar kaparėlius. Svogūnų aštrumą galite sumažinti, jei juos trumpai pamirkysite šaltame pasūdytame vandenyje. Kad salotos būtų dar skanesnės, leiskite joms šiek tiek pastovėti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

Maistinė vertė

Graikiškos salotos yra puikus antioksidantų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Pomidorai ir agurkai suteikia daug vitaminų C ir K, raudonasis svogūnas - antioksidantų, kurie mažina vėžio ir širdies ligų riziką, o alyvuogės ir alyvuogių aliejus yra puikus sveikų riebalų šaltinis, padedantis gerinti širdies veiklą.

Bendras kalorijų kiekis visame patiekale yra apie 900 kcal. Vienoje porcijoje yra apie 225 kcal.

Ingredientas Maistinė vertė (apytiksliai)
Pomidorai Vitaminas C, Vitaminas K
Agurkai Vitaminas C, Vitaminas K
Raudonasis svogūnas Antioksidantai
Alyvuogės ir alyvuogių aliejus Sveiki riebalai

Gardžios ir sočios - tokios yra graikiškos salotos. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.