Kiaušiniai, kepti ant grilio - tai puikus būdas paįvairinti įprastus pusryčius ar brunchą. Šis gaminimo būdas suteikia patiekalui unikalų dūmo aromatą ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais. Atraskite keletą originalių ir skanių receptų, kurie tikrai nustebins jūsų skonio receptorius.
Ant grotelių kepti pusryčių sumuštiniai
Nuobodų pusryčių sumuštinį verta reabilituoti kepant ant grotelių dėl kelių priežasčių. Pirma, pusryčių sumuštiniai, kepami ant grotelių, įgauna daugiau skonių. Duona, bandelės gražiai aptepamos sviestu (arba majonezu), o dūmai prideda dar daugiau skonio. Galiausiai, pasirinkus sūrį ir kitus ingredintus, ant grilio skirtingi skoniai veikia vienas kitą ir gaunamas sūrstelėjęs, maloniai lipnus sumuštinis.
Ingredientai:
- 1 kiaušinis
- 1-2 gabalėliai sūrio
- 1 gabalėlis virtos šoninės arba dešros
- 4 šaukštai nesūdyto sviesto
- Druskos
- Pipirų
- Aštraus padažo (nebūtina)
- 2 riekelės raugintos duonos arba 2 riekelės pasirinktos duonos
Gaminimas:
- Kiaušinį kepkite, kol trynys bus kietas. Pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį. Jei mėgstate aštrų padažą, taip pat galite naudoti kaip pagardą.
- Sviestu patepkite abi duonos riekes, tada dėkite sūrį, mėsą ir kiaušinį.
- Kepkite sumuštinį iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo grilio ugnies, kol apskrus ir sūris išsilydys.
- Perpjaukite įstrižai per pusę ir patiekite.
Ant grotelių kepta šoninė ir kruopų pyragėliai
Ingredientai:
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
- 3 virtos ir susmulkintos šoninės riekelės
- 946 ml virtų greito paruošimo kruopų
- 2 arbatiniai šaukšteliai smulkintų šviežių petražolių
- 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių arba 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
- 57 g 1/2 puodelio smulkinto baltojo čederio sūrio
Gaminimas:
- Pirmuosius 7 ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje.
- Supilkite kruopas į 25 cm kvadratinį kepimo indą, patepta ar išpurkšta aliejumi, ir tolygiai paskirstykite. Uždenkite ir šaldykite 1 valandą arba kol visiškai atvės.
- Paruoškite kepsninę.
- Išverskite kruopas ant pjaustymo lentos, supjaustykite į 4 kvadratėlius.
- Kiekvieną kvadratą įstrižai perpjaukite į 2 trikampius.
- Dėkite kruopų trikampėlius ant grilio grotelių, apipirkštų aliejumi, kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol lengvai paruduos ir gerai įkais.
Ant grotelių kepti vaisiai
Iškeiskite nuobodžias greipfrutų puseles į ant grotelių keptas jų versijas. Kepant ant grotelių natūraliai karamelizuojasi ir išryškėja vaisiuose esantis cukrus. Papildomo skonio vaisiams teikia ant grotelių kaistantis aliejus. Eksperimentų galimybės neribotos, tačiau labiau tinka vaisiai, kurie geriau išlaiko savo formą, pavyzdžiui, obuoliai ir kriaušės. Kepdami ant grotelių jie netaps koše. Galite padaryti dar daugiau - pagrilinus šiek tiek mėsos, pavyzdžiui, vytinto kumpio, kurio skonis puikiai dera su daugeliu vaisių, o ypač melionu, pusryčiai tikrai bus nekasdieniški.
Ingredientai:
- 5 abrikosai, perpjauti per pusę
- 4 riekelės vytinto kumpio, perpjauto į tris dalis ir susukto į cilindrus
- 10 nedidelių brie sūrio gabalėlių
- Medaus
Gaminimas:
- Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karštumo.
- Pusiau perpjautų abrikosų pusę patepkite šlakeliu aliejaus arba apipurkškite kepimo purškikliu. Dėkite abrikosus perpjauta puse žemyn ant grotelių ir kepkite kelias minutes arba kol šiek tiek suminkštės ir atsiras grilio žymių.
- Sudėkite abrikosus į lėkštę ir iš karto uždėkite po gabalėlį brie sūrio ir susuktą vytinto kumpio gabalėlį. Apšlakstykite abrikosus medumi ir patiekite.
Ant grotelių kepta dešrelė su kiaušiniais ir lapiniais kopūstais
Kokie gi pusryčiai be dešrelių? Kepant ant grotelių, jos įgauna gražų atspalvį ir įgyja švelnaus dūmų kvapo bei skonio. Šis paprastas ant grotelių keptų dešrelių su kiaušiniais ir lapiniais kopūstais ne tik skanus, bet ir mitybiškai vertingas.
Ingredientai:
- 2 puodeliai smulkintų lapinių kopūstų
- 1 vidutinio dydžio saldus geltonasis svogūnas
- 1 puodelis pageidaujamų grybų
- Alyvuogių aliejaus
- 4 dešrelių gabalėliai
- 4 kiaušiniai
Gaminimas:
- Stambiai supjaustykite kopūstus.
- Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai jie taps skaidrūs, sudėkite grybus.
- Kai grybai ir svogūnai suminkštės, sudėkite kopūstus.
- Apkepkite dešrą.
- Kai kopūstai taps ryškesni, nukelkite nuo ugnies ir į vidurį įmuškite keturis kiaušinius. Ketaus keptuvę padėkite į kepsninės vidurį arba ten, kur yra netiesioginė kaitra.
- Dešreles sudėkite į kepsninę, įsitikinkite, kad ji uždengta, nes turi gerai iškepti kiaušiniai.
Benedikto kiaušinių mėsainiai
Sugalvojus pusryčiams patiekti mėsainius, tam prireiks paprasčiausių ingredientų - olandiško padažo, sūrios mėsos, angliškos bandelės ir, žinoma, kiaušinių. Viską padarome taip, kaip aprašyta žemiau, ir kepame ant grotelių su jautienos paplotėliu. Pagardui galima naudoti traškios šoninės arba kumpio, jei mėgstate.
Ingredientai:
- 3 dideli kiaušinių tryniai
- 1 valgomasis šaukštas vandens
- 1 lazdelė nesūdyto sviesto, supjaustyto į 8 gabalėlius
- 1/2 citrinos sulčių
- Druska
- Pipirai
- 450 gramų liesos maltos jautienos
- Druska
- Pipirai
- Vorčesterio padažo
- 3 kiaušiniai, kepti arba virti
- 3 riekelės šoninės, iškeptos iki traškumo
- Angliškos bandelės arba mėsainių bandelės
Gaminimas:
- Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karštumo.
- Virš puodo su verdančiu vandeniu pastatytame karščiui atspariame dubenyje plakite kiaušinių trynius su vandeniu, kol mišinys sutirštės (apie 5 minutes).
- Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis.
- Įmaišykite 1-2 gabalėlius sviesto, kol ištirps.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Palaikykite šiltai, įpilkite 1-2 šaukštelius karšto vandens, jei padažas per daug sutirštėja.
- Maltą jautieną pagardinkite žiupsneliu druskos, juodaisiais pipirais ir keliais šlakeliais Vorčesterio padažo.
- Padalykite maltą jautieną į 3 lygias dalis ir suformuokite paplotėlius.
- Kepkite ant grotelių po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps iki norimo minkštumo.
- Sudėkite paplotėlius ant bandelių, ant viršaus uždėkite traškios šoninės, kiaušinį ir šaukštą olandiško padažo.
Ant grotelių kepti kiaušiniai lukštuose
Tiesiog uždėkite ant grotelių kiaušinį su visu lukštu ir turėsite puikią alternatyvą kietai virtiems kiaušiniams. Ant grotelių keptus kiaušinius galėsite valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba įpjaustyti juos į salotas.
Gaminimas:
- Uždėkite kiaušinį su visu lukštu ant įkaitusių grotelių.
- Kepkite 10 minučių.
Svarbu prisiminti, kad kaip ir verdant, taip ir kepant ant grotelių kiaušiniai ir toliau kietės, kol bus karšti. Pasirūpinkite, kad kaitra nebūtų per didelė, nedėkite kiaušinių per arti ugnies ir nelaikykite per ilgai.
Škotiški kiaušiniai
Karštas skystas trynys ir traški plutelė - štai kas yra tikri škotiški kiaušiniai! Kai kas mėgsta patiekti škotiškus kiaušinius su olandišku padažu, garstyčiomis ar net klevų sirupu.
Gaminimas:
- Į dubenį įmuškite du kiaušinius ir atidėkite į šalį.
- Likusius kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 3-4 minutes, tada perkelkite į labai šaltą vandenį. Kai atvės - atsargiai nulupkite.
- Dešreles perpjaukite išilgai ir išimkite minkštimą.
- Susmulkinkite žalumynus, sumaišykite su dešrelių minkštimu, tarkuotu muskato riešutu ir garstyčiomis. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite aštuonis rutuliukus.
- Miltus supilkite į atskirą lėkštę. Į atskirą dubenį suberkite džiūvėsėlius. Suplakite pirmame punkte įmuštus kiaušinius.
- Vieną mėsos rutuliuką iškočiokite į ovalą. Kiaušinį apvoliokite miltuose, tada uždėkite ant ovalo krašto ir įvyniokite taip, kad mėsa dengtu visą kiaušinį. Pamirkykite suplaktuose kiaušiniuose, tada - džiūvėsėliuose. Pakartokite su likusiais kiaušiniais.
- Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Į aliejų atsargiai sudėkite kiaušinius ir kepkite 5-6 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.
- Prieš patiekdami škotiškus kiaušinius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejų perteklius. Patiekite su žaliosiomis salotomis.
Kiaušiniai keptuvėlėse ant grilio su daržovėmis ir feta
Paprastas, greitai paruošiamas ir visiškai nuostabus receptas pusryčiams ar brunchui! Vasarą pusryčius tik taip ir gaminame, keptuvėje ant kaitlentės kepti yra visiškai kitokio skonio.
Gaminimas:
- Į ketaus keptuvėles įpilame po šlakelį aliejaus ir įkaitiname.
- Dedam smulkintas paprikas, pievagrybius, pomidoriukus.
- Maišydami kepame kol daržovės suminkštės.
- Ant daržovių beriame druskos, pipirų, ir ant viršaus mušame kiaušinius.
- Kepame tol, kol gausime norimą kiaušinio iškepimą.
- Kiaušiniams iškepus, keptuvėles išimame iš kepsninės, ant viršaus trupiname fetos sūrį ir gausiai apiberiame smulkintomis petražolėmis.