pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Delfi Migdolų Pyragas: Receptas ir Gaminimo Paslaptys

Tikriausiai vienas geriausių jausmų aplanko, kai sumaišęs savo virtuvėje rastus ingredientus ir kūrybiškai improvizuodamas pagaminu ką nors tikrai ypatingo, o visi paragavę įvertina tik geriausiais balais.

Tešla

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite druską, cukrų, maltus migdolus, miltus ir viską išmaišykite rankomis. Tešla turėtų būti kaip trupiniai, jei matote, kad dar šiek tiek limpa, įdėkite miltų.
  2. ⅔ tešlos uždenkite kepimo formos (išklotos kepimo popieriumi) dugną.

Varškės sluoksnis

Gaminimo eiga:

  1. Į kitą indą dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite cukraus ir kepimo miltelius, krakmolą. Viską išmaišykite rankomis.
  2. Į kepimo formą, ant tešlos pagrindo, dėkite varškės sluoksnį.
  3. Ant varškės berkite jūsų pasirinktas uogas ir vaisius. Viską tolygiai paskirstykite.
  4. Į likusią tešlą berkite cukraus, išmaišykite. Ant vaisių dėkite plėšytus marcipano gabaliukus ir suberkite likusią tešlą.
  5. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val. Jei pyrago viršus labai paruduos, baikite kepti uždengę jį folija.

Alfo Patarimai:

  • Galite naudoti šviežius arba šaldytus vaisius bei uogas, tik prieš gaminant juos atšildykite.
  • Pyrago trupinius galite paskaninti cinamonu, šviežia vanile ar kardamonu.
  • Pyragą galite valgyti kartu su ledais.
  • Jei neturite marcipano, galite jo nedėti, bet prarasite šio pyrago žavesį.

Migdolų įdaras

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu.

Migdolų įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus. Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų.

Obuolių ir spanguolių įdaras

Džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite kol atvės, nupilkite vandenį ir gerai nuvarvinkite. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir smulkiai supjaustykite.

Gerai išsukite minkštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, miltus, druską, kepimo miltelius. Pamažu įmaišykite miltų mišinį į sviesto ir kiaušinių masę. maišant vis įpilkite pieno.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite obuolius ir spanguoles.

Migdolų sirupas

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pasukomis. Įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite. Supilkite į miltų mišinį ir užmaišykite tešlą.

Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 35 minutes. Migdolų sirupui sumaišykite vandenį su cukrumi ir pavirkite, kol pradės tirštėti, nuimkite nuo ugnies, supilkite migdolų ekstraktą.

Pyragą išimkite, apibarstykite maltais migdolais ir visą pyragą apipilkite karštu migdolų sirupu, kad gerai įsigertų.

Kriaušių įdaras

Išsukite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į sviesto maišinį ir išmaišykite, kad pasidarytų vientisa tešla.

Nulupkite kriaušes, supjaustykite perpus ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su citrinų sultimis. Įmaišykite sviestą, cukrų, razinas ir citrinų žieveles. Palikite 10 minučių pastovėti ir tada įmaišykite bulvių krakmolą.

Ištepkite riebalais 26 cm skersmens išardomą formą.

Įdaras su aguonomis ir migdolais

Gaminimo eiga:

  1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms ar per naktį.
  2. Migdolus užpilkite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir sukapokite (turi gautis riešutų gabaliukai, bet ne miltai).
  3. Aguonas nusunkite (nuvarvinkite, bet jos turi likti gana drėgnos) ir sumalkite elektriniu trintuvu.
  4. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius iki baltumo išplakite su cukrumi.
  5. Trynius sumaišykite su aguonomis ir migdolų miltais. Gerai išmaišykite.
  6. Sudėkite baltymus ir gerai išmaišykite.
  7. Supilkite migdolų esenciją ir suberkite smulkintus migdolus. Gerai išmaišykite.
  8. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  9. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs.
  10. Kondensuotą saldų pieną supilkite į prikaistuvą ir kaitinkite, kol suskystės, bet neužvirkite.
  11. Dar karštą pyragą gausiai subadykite mediniu pagaliuku (neišimkite iš formos) ir apliekite kondensuotu pienu.
  12. Viršų papuoškite migdolų drožlėmis ar cukriniais žvilgančiais rutuliukais.

Karamelizuoti migdolai

Reikės:

  • 5 šaukštų pieno
  • 1 citrinos
  • 80 g sviesto
  • 150 g „Muscovado“ cukraus (rasite didesnėse parduotuvėse)
  • žiupsnelio malto cinamono
  • žiupsnelio malto muskato
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g miltų
  • nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

Migdolams reikės:

  • 150 g migdolų drožlių
  • 120 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 80 ml pieno
  • 1 apelsino žievelės

Tortinės formai patepti reikės:

  • 20 g sviesto
  • 1 šaukšto kakavos miltelių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukite elektriniu plakikliu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, išspauskite 1 citrinos sulčių ir plakite viską apie 5 minutes.
  3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, muskatu.
  4. Šias dvi mases sujunkite į vieną ir plakite elektriniu plakikliu tešlą, kol neliks gumulėlių, apie 3-5 minutes iki purumo.
  5. Tortinės kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite kakavos milteliais. Sviestu turi būti įtrintas ne tik dugnas, bet ir tortinės šonai, kad nesviltų pyragas.
  6. Supilkite masę ir pašaukite kepti apie 30 minučių. Ar jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - jei įsmeigę ištrauksite sausą pagaliuką, vadinasi, pyragas jau iškepęs.
  7. Kol kepa pyragas, įkaitinkite puodą arba didelę keptuvę ir suberkite migdolus. Pakepinkite sausai iki geltonumo. Sudėkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite cukrų, viską maišykite ir pilkite pieną, nuolat maišykite, kol migdolai karamelizuosis, tada išjunkite kaitrą.
  8. Kai pyragas jau iškepęs, ištraukite iš orkaitės ir suverskite karamelizuotus migdolus ant pyrago, paskirstykite po visą pyrago viršų ir dėkite dar 5 minutėms į orkaitę.
  9. Ištraukite, atvėsinkite ir skanaukite!