pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Duonos Plutelių Aptepimas: Receptai Ir Idėjos

Šiame straipsnyje aptarsime įvairius receptus ir idėjas, kaip skaniai aptepti duonos pluteles, pradedant nuo klasikinių derinių ir baigiant neįprastais skoniais.

Duonos Plutelių Aptepimo Idėjos

Mano draugė Vilma sako, kad jau jos šeimoje tokia duona - įprastas dalykas ir prie jūros vasarą ir namuose žiemą. Ir ji man papasakojo kaip tą duoną geriau išsikepti, kad būtų skanesnė - svarbu ir duonos rūšis, ir plutos nupjovimas, ir net tam tikras suraikymas gabaliukais, ką jau kalbėti apie aliejaus kiekį, temperatūrą ir pagardinimą.

Gi joks giminių balius be keptos duonos neįsivaizduojamas ir kur nepažiūrėsi - visi duoną delne spaudžia ir skaniai kremta, o ranka vis į ją tiesiasi net ir sulaikoma. Po daržovių ant stalų šoks paprastoji, gardžioji, lietuviška ir beveik geltonkasė - kepta duona!!! Gardinsiu duoną pačios pagamintais prieskoniais, kad ji suskambėtų kitaip ir būtinai parodysiu kaip išsivirti tikrą sūrio padažą.

Vieno Kąsnio Juodos Duonos Užkandėlė Su Braške

Pasigaminome užtepėlę - kremą iš majonezo ir parmigiano reggiano sūrio, juo sutepėme vieno kąsnio duonos trikampius ir papuošėme saldžiarūgšte braške. Netikėtas itin spalvingas derinys mus nustebino - braškė, balzaminis actas ir kremas puikiai atskleidė juodos lietuviškos duonos tekstūrą ir subtilius poskonius.

Ingredientai (4 asm.):

  • 4 riekelės plonai supjaustytos juodos duonos
  • 2 valg. šaukšt. majonezo
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos „Mutti“
  • 4 stambios braškės
  • 200 g parmigiano reggiano sūrio
  • balzaminio acto

Gaminimas:

  1. Supjaustykite duoną maždaug 0,7 cm riekelėmis. Išpjaukite lygius 5 cm ilgio kraštinės trikampius be plutos.
  2. Sumaišykite majonezą su pomidorų pasta.
  3. Sutarkuokite smulkia tarka 100 g parmigiano reggiano sūrio, suberkite į majonezą. Išmaišykite, kad masė taptų homogenišku kremu.
  4. Perpjaukite pusiau braškę kartu su žaliu lapeliu.
  5. Dar kartą nupjaukite du maždaug 5 mm storio gabaliukus per visą skersmenį.
  6. Patepkite duoną majonezo ir sūrio kremu, uždėkite braškės gabaliuką su lapeliu, patiekdami užlašinkite balzaminio acto lašą.
  7. Patiekite kartu su atskeltu parmigiano reggiano gabaliuku.

Ruginės Duonos Tortas Su Maskarponės Kremu Ir Bruknėmis

Latviškas ruginės duonos tortas - tai puikus pavyzdys, kaip tradiciniai ingredientai gali virsti subtiliu desertu. Šis receptas puikiai dera šventiniam stalui ar jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais. Ruginė duona suteikia unikalų skonį, o maskarponės ir grietinėlės kremas - švelnią tekstūrą bei gaivą.

Ingredientai:

  • džiovinta ruginė duona be plutos: ~350-400 gramų (pvz.: "Kauno")
  • maskarponės sūris: 100 gramų
  • riebi grietinėlė: 150 mililitrų
  • bruknių uogienė: 200 mililitrų
  • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto Paruošimas:

  1. Pirmiausia džiovintą duoną sutrupiname trintuve arba maisto smulkintuvu.
  2. Tada trupinius kartu su cinamonu ir dviem šaukštais cukraus kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies keptuvėje vis pamaišydami.
  3. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
  4. Tuomet suplakame grietinėlę su tepamu maskarponės sūriu bei likusiu cukrumi ir vanilinu, kad masė liktų pakankamai minkšta.
  5. Po to duonos trupinius padaliname į 2 lygias dalis, atidėdami mažą kiekį pabarstymui.
  6. Į stiklinį indą beriame vieną sluoksnį duonos trupinių, tepame pusę kremo, ant jo - pusę bruknių uogienės.
  7. Tuomet sluoksniais dar kartą dedame likusią duoną, kremą bei uogienę. Viršų pabarstome likusiais trupiniais.
  8. Įdedame į šaldytuvą bent jau 6 valandoms, kad susigertų, o idealiausia - iki kitos dienos.

Duonos trupinių mišinys su maskarponės sūriu ir spanguolėmis

Duonos trupinius sumaišome su 2 šaukštais cukraus, cinamonu ir paskrudiname ant mažos ugnies apie 20 minučių. Kadangi cukrus tirpsta, gali atsirasti gumulėlių. Pamaišykite ir sutrupinkite susidariusius gumulėlius. Sumaišykite maskarponės sūrį su dviem šaukštas cukraus, grietine ir vaniliniu cukrumi. Atskirkite duonos trupinius į tris dalis, kurių dvi vienodos, o trečia šiek tiek mažesnė. Maskarponės sūrį padaliname į dvi dalis. Vieną dalį duonos trupinių dedame į dubenį, ant jų paskirstome maskarponės sūrio dalį. Ant viršaus tepame 3 šaukštus trintų spanguolių. Tada vėl duonos trupinius, vėl sūrį ir vėl spanguoles. Viršų apibarstome likusiais trupiniais.

Kiti Receptai

Šiame skyriuje pateiksime įvairius kitus receptus, kuriuos galite išbandyti aptepdami duonos pluteles. Eksperimentuokite su skirtingais ingredientais ir atraskite savo mėgstamiausius derinius.

Šaltos Ispaniškos Migdolų Sriubos Ajo Blanco Receptas

Visų svarbiausia, man teko pasirūpinti gerais kokybiškais riešutais. Juk visuose receptuose ne kas kitas, tik ingredientai lemia atitinkamą rezultatą! Paieškos nuvedė mane tiesiai į Riešutų sodą - Benedikto turguje esantį tikrą riešutų rojų! Žinau, kad jums tikrai susisuks galva, kai nueisite į Riešutų sodą, todėl iškart parašysiu ką reikėtų įsigyti šiai konkrečiai šaltai ispaniškai migdolų sriubai: griebkite gliaudytus migdolus be luobelių, arba ispaniškus Largueta (jie labaaaaai skanūs!!), o odeles greitai nuimsite trumpam įmerkę migdolus į verdantį vandenį. Jums tereiks pasirūpinti balta duona (paparasta sumuštinių duona, kokia prekiaujama bet kuriame prekybos centre), kokybišku extra virgen alyvuogių aliejumi, keliais šaukštais sherry acto (jei neturite - pakeiskite švelniu obuolių actu) ir česnakais. Švelnaus skonio ypatingai paprastai pagaminama šalta tiršta ispaniška migdolų sriuba.

  1. Į blenderį suberkite migdolus ir juos susmulkinkite iki trupinių.
  2. Pamažu pilkite vandenį, vis leisdami masei susimaišyti, susoplakti, kol gausite norimą sriubos konsistenciją.
  3. Pabaigoje įmaišykite actą ir įberkite pagal skonį druskos.