pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Kotletai: Sveiki Receptai

Jautienos kotletai - puikus patiekalas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Nors kai kas mano, kad kotletai yra senamadiškas patiekalas, daugelis mielai jiems paprieštarautų. Svarbiausia - naudoti kuo kokybiškesnius produktus ir atrasti savo mėgstamą receptą.

Klasikiniai Jautienos Kotletai

Ingredientai:

  • 300 g maltos jautienos
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 3 riekės baltos duonos
  • 0.5 stiklinės pieno
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Paruošimas:

  1. Į maltą jautieną įmuškite kiaušinį.
  2. Sudėkite piene išmirkytą duoną.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Sudėkite tarkuotą svogūną ir viską gerai išmaišykite.
  5. Formuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Jautienos Kotletai su Kokosų Pienu

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • Druska, pipirai, kumino prieskoniai
  • 1 svogūnas
  • 1 skardinė kokosų pieno (200 ml)
  • Šiek tiek aliejaus
  • 200 g moliūgo (nebūtinai)
  • 200 g Briuselio kopūstų
  • 200 g pievagrybių
  • 50 g sviesto

Paruošimas:

  1. Į maltą mėsą įmaišykite prieskonių - druskos, pipirų, kumino.
  2. Jei norisi, galite įtarkuoti šiek tiek moliūgo, kad kotletai taptų minkštesni.
  3. Formuokite nedidelius kotletukus ir kepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Į puodą sudėkite kotletus, stambiais gabalėliais pjaustyto svogūno, įpilkite šiek tiek vandens ir įjunkite viryklę.
  5. Šiek tiek viskam sušilus, pilkite kokosų pieno (apie 200 ml), jei jis tirštas, tuomet apie 3-4 šaukštus. Pieno turi būti gana gausiai, kad apsemtų kotletus.
  6. Troškinkite kotletus ant vidutinės ugnies apie 30 min.
  7. Garnyrui naudokite Briuselio kopūstus ir pievagrybius.
  8. Kopūstus šiek tiek apvirkite puode su vandeniu ir druska, nusunkite juos ir dėkite apkepti keptuvėje su sviestu, prieš tai juos perpjovus per pusę.
  9. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite per pusę ir apkepkite svieste.

Mėgstantiems klasiką, rekomenduojami grikiai - ant virtų jų galite pilti kotletuose esančio padažo. Taip pat išbandykite su virtais laukiniais arba įprastais baltais ryžiais (tik ne plikytais!). Skanaus!

Kukuliai su Padažu

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 100 g rudųjų ryžių (nevirtų)
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų

Padažui:

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 400 g trintų konservuotų pomidorų
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 4 v.š. riebios grietinės
  • 1/2 a.š. malto kardamono

Paruošimas:

  1. Išverdame ryžius.
  2. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir kepiname keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus apie 10 minučių, arba kol daržovės suminkštės.
  3. Dedame į dubenį kartu su virtais ryžiais, malta jautiena, kiaušiniu, druska, pipirais ir krapais. Gerai išmaišome, formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame į kepimo indą.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulintą česnaką ir pakepiname 30 sekundžių. Pilame trintus pomidorus, ir leidžiame užvirti. Tada pilame sultinį, beriame prieskonius, išmaišome ir leidžiame užvirti. Užvirus nukeliame keptuvę nuo ugnies ir įmaišome grietinę.
  5. Paruoštu padažu užpilame kukulius. Kepimo indą uždengiame folija, dedame kepti į 170 C orkaitę.
  6. Kukulius apliejame padažu, ir kepame būtinai uždengtus, kad neišsausėtų ir gerai išsitroškintų.

Valgome įvairiai: tiesiog su daržovių salotomis, su bulvių koše, makaronais.