Kiek laiko virti bulves?
- Nuskustos bulvės verdamos 20–25 min., šviežios – 10-15 min.
- Bulvės su lupenomis verdamos 25 min., šviežios – 20 min.
- Smulkiai supjaustytas bulves sriubai virkite 12-15 minučių.
- Išvirti bulves mikrobangių krosnelėje galima per 10-12 minučių.
- Daugiafunkciniame puode režimu „Virimas garuose“ bulves išvirsite per 30 minučių.
Prieš skusdami bulves, jas nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves reikia nuplauti ir nuskusti prieš pat verdant. Norint skaniai išvirti bulves, vadovaukitės šiomis taisyklėmis:
Nuluptų bulvių virimo laikas – apie 20-25 minutes.
Dar keli patarimai:
- Kad bulvės greičiau išvirtų, rekomenduojama į vandenį įdėti gabalėlį sviesto, maždaug 20 gramų, taip sutrumpinsite virimo laiką iki 5 min.
- Kad verdamos bulvės nesukristų nupilkite šiek tiek karšto vandens ir užpilkite šaltu vandeniu.
- Kad bulvės nesuvirtų, įpilkite šaukštą 6% acto 1 litrui vandens.
- Virtas bulves galite pagardinti įvairiais žalumynais.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną supjaustykite kuo smulkiau.
2. Svogūną pakepinkite ir dėkite į dubenį su kiauliena (malta arba smulkinta).
3. Ten pat berkite druskos, cukraus ir pipirų (galite dar įdėti mėgstamu prieskonių). Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
4. Tada į miltus (skirtus tešlai) pilkite vandenį. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
5. Tešlą labai kantriai minkykite, kol nebelips prie Jūsų rankų. Kai jau tešla taps itin elastinga bei nekibi, ji yra paruošta.
6. Pasiruoštą koldūnų tešlą plonai iškočiokite.
7. Ant iškočiotos tešlos išdėliokite nedidelius įdaro gabaliukus, ant viršaus užlenkite tešlos kraštą ir išspauskite nedidelius apskritimus.
9. Po to koldūnus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite tol, kol iškils į vandens paviršių.
10. Rūkytos šoninės padažui, šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.
11. Tada kubelius pakepinkite keptuvėje. Jiems gerokai apkepus, sudėkite svogūnus (smulkiai pjaustytus) ir viską pakepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Įmaišykite grietinę.
12. Išvirtus koldūnus patiekiame su pasiruoštu padažu (padažą galite rinktis ir kitokį, arba tiesiog pasirinkti valgyti su grietine) ir lepinamės.:)

Kiek laiko virti koldunus su mesa
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Kaip virti bulves su lupenomis
Jei jums reikia išvirti bulves su lupenomis salotoms ar kitam patiekalui, sekite šias instrukcijas:
- Kruopščiai nuplaukite bulves. Rinkitės vidutinio dydžio bulvių gumbus .
- Įdėkite bulves į vandenį taip, kad vanduo visiškai jas apsemtų.
- Puodą uždenkite dangčių. Kai vanduo užvirs, virkite bulves 20 min.
- Nupilkite karštą vandenį. Užpilkite bulves šaltu vandeniu ir palaikykite 30 sekundžių.
- Bulves galite lengvai nulupti ir valgyti.
Bendras bulvių su lupenomis paruošimo laikas – 25 min.
Ingredientai- Nuskustos bulvės

Kiek virti koldūnus?
Kita vertus, šis procesas nėra sunkus – atrodytų, tiesiog sudėkite juos į puodą, išmaišykite ir palaukite penkias minutes. Tačiau, norint gauti tikrą malonumą iš pagaminto patiekalo, jo išvaizdos ir konsistencijos, reikia atsižvelgti į kai kurias subtilybes.

Kiek virti lašišą?
Verdant lašišą, vandens paviršiuje susidarys būdingos putos. Šis niuansas neturėtų būti laikomas nukrypimu, tačiau susidariusios putos turi būti pašalintos. Tai galima padaryti įprastu šaukštu arba kiaurasamčiu. Be putų sultinys bus skanus, sotus ir aromatingas. Jei putas nepašalinsite, žuvies ir sultinio skonio savybės bus prastesnės.
Lašišos virimo procesas apima keletą niuansų. Vanduo užvirinamas ant stiprios ugnies. Padėjus žuvį karščio lygis sumažinamas iki vidutinio, o vandeniui vėl užvirus, ugnį reikia sumažinti. Neuždenkite lašišos dangčiu. Karščio lygis turi būti kontroliuojamas visą žuvies virimo laiką.
Patarimai verdant lašišą
- Prieš gaminant, lašišą reikia nuplauti, pašalinti visas perteklines dalis (pelekus, kaulus, uodegą ir vidurių likučius).
- Lašišą galite virti visą, jei žuvis nedidelė, arba supjaustyti gabalėliais (gabalėlių dydis gali skirtis, tačiau šis niuansas nėra esminis).
- Lašišai virti galite naudoti įprastą puodą, garpuodį arba greitpuodį.
- Lašišą galite virti tik tada, kai žuvis yra švieži (jei ant jos paviršiaus atsiranda gleivių ir nemalonus kvapas, tuomet turėtumėte atsisakyti valgyti tokią žuvį).
- Jei lašiša pirkta šaldyta, tai prieš gaminant ją būtina atitirpinti (šaldytos žuvies negalima dėti į verdantį vandenį, kitaip pablogės mėsos konsistencija ir skonis).
- Lašišos virimui galite naudoti druską, lauro lapą, pipirų žirnelius ir citrinos sultis.
- Jei lašiša verdama garpuodyje arba greitpuodyje, prieš dėdami žuvį į indą, apšlakstykite griežinėlius citrinos sultimis ir įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų).
- Gaminant žuvį garuose, ją reikia iš anksto pasūdyti (nedidelį kiekį druskos įtrinti į lašišos gabalėlius).
- Lašišos kaulus galima išimti prieš verdant arba po virimo (vienas iš veiksnių, rodančių, kad žuvis yra paruošta, yra lengvas kaulų atskyrimas nuo mėsos).
- Norint suteikti lašišai sodrų skonį ir aromatą, gaminimo metu galima įdėti stambiai pjaustytų morkų ir svogūnų.
- Jei nuo lašišos likusį sultinį planuojate naudoti sriubai ar kitam patiekalui, tuomet jo skonį galite padaryti sodresnį įdėdami iš anksto pakepintų svogūnų ir morkų.
- Virtą lašišą galima iš naujo termiškai apdoroti (troškinti arba kepti).

Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.
