pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Draugystės pyragas su obuoliais: receptas, kuris nustebins

Rudeninis pyragų sezonas prasideda naujais skoniais ir kvapais. Ieškant naujo obuolinio recepto, kuris nustebintų, verta išbandyti Draugystės pyragą - paprastą, bet kartu ir ypatingą kepinį. Šis pyragas tikrai paprastai pagaminamas, bet jis tiks ir ypatingoms progoms.

Recepto įkvėpimas

Receptas gimė iš Julijos Nusittil Nishimura knygos "Ostro". Julijos filosofija - sulėtinti tempą ir mėgautis procesu, gaminant skanų maistą iš paprastų ingredientų. Gyvenkime sezoniškai, gerbkime tradicijas valgydami tai, kas kokybiška, šviežia ir šiuolaikiška.

Pagrindiniai ingredientai ir patarimai

Originaliai recepte Julija naudoja rikotą, bet lietuviška varškė tiko kuo puikiausiai. Kaip ir rūgštūs antaniniai obuoliai. Varškę galite pagardinti razinomis arba įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės.

Tešla

  • 200 ml miltų
  • 1 kiaušinis
  • 100 g šalto sviesto
  • 50 ml pieno

Įdaras

  • 300 g varškės
  • 4 "Antaniniai" obuoliai
  • Cukrus, cinamonas pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Tešlos paruošimas: Burokine tarkele sutarkuojame sviestą. Beriame miltus maišytus su kepimo milteliais, sutriname pirštais. Beriame cukrų, žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinį, įpilame šiek tiek šalto pieno, išmaišome ir minkome rankomis kol neliks sausų trupinių. Iš tešlos padarome kamuoliuką ir dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

  2. Išplakti kiaušinius su cukrumi, sutarkuoti sviestą (margariną), sudėti viską į indą, sudėti miltus ir sodą. Suminkyti. Įdėti valandai į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą padalinti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir įtiesti į kepimo formą.

  3. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti kol atsiras plutelė. Ištraukus iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą, po to 2-ą.

  4. Varškės įdaro paruošimas: Tada pasiruošiu varškę - įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas.

  5. Obuolių paruošimas: Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai).

  6. Kepimas: Iškočiotą antrąją tešlos dalį užtiesti ant viršaus, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (kad gražiai paruduotų). Jeigu atlieka tešlos, galima padaryti papuošimus kaip matote nuotraukoje.

  7. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-65 minutes.

Pabarstų gaminimas

Pasigaminkite pabarstus: mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą su cukrumi, tada suberkite lazdyno riešutus ir gerai sumaišykite, kad kiekvienas riešutas pasidengtų saldžiu sviestu. Šiuos pabarstus pažerkite ant viso tešlos paviršiaus.

Kepimo patarimai

Kepkite apie 45-50 min (gali prireikti ir ilgiau - patikrinkite pačiame centre ar tikrai pyragas iškepė). Išimkite iš orkaitės ir palikite lengvai atvėsti formoje, kurioje kepė. Tada peiliu apipjaukite šonus ir išimkite pyragą ant serviravimo lėkštės. Patiekite dar šiltą.

Pateikimas

Ryte, su puodeliu espresso, gabalėlis šio pyrago yra tikra šventė. Obuolių pyragas su cinamonu ir varške paruoštas, jei mėgstate prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Šis varškės kepinys iki šiol yra vienas populiaresnių pyragų konditerijos skyreliuose. Tai visų mėgstamas ir laiko patikrintas skonis. Jei tik galite, kepiniui naudokite kuo kokybiškesnę sausą varškę ir naminius kiaušinius.

Ingredientas Kiekis
Miltai 200 ml
Kiaušiniai 1
Šaltas sviestas 100 g
Pienas 50 ml
Varškė 300 g
Obuoliai 4 "Antaniniai"
Cukrus, cinamonas Pagal skonį