pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Faršo kukuliai su grikiais: receptas ir gaminimo ypatumai

Šiandien pas mus ant stalo garuoja labai skanūs maltos mėsos ir grikių kukuliai. Jie turėtų patikti net tiems, kas įprastai nevalgo grikių. Pagaminti šiuos kukulius taip pat labai paprasta. Šiandien noriu parodyti Jums dar vieną būdą, kaip visiškai nesunkiai ir iš nedaug ingredientų galima paruošti mėsos kukulius skaniame pomidorų padaže.

Šis receptas išsiskiria ne tik savo paprastumu, bet ir nepaprastu skoniu - minkšti ir sultingi mėsos kukuliai, prisotinti aromatingo pomidorinio padažo, tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai

  • Grikiai - 1.5 stiklinės
  • Faršas - 600 gramų
  • Svogūnas - 1 vienetas
  • Kiaušinis - 1 vienetas
  • Majonezas - 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, pipirai - 1 žiupsnelis
  • Svogūnas - 1 vienetas (padažui)
  • Morka - 1 vienetas (padažui)
  • Paprika - 2 vienetai (padažui)
  • Pomidorų pasta - (padažui)

Kukulių gaminimas

  1. Grikius gerai perplaukite ir išvirkite. Taip pat galite tiesiog užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir valandėlei palikti (galima palikti ir pernakt) - grikiai išbrinks ir bus tinkami naudoti.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol gražiai apskrus.
  3. Grikius sumaišykite su faršu (galite naudoti įvairų faršą arba jo mišinius, tinka tiek kiauliena, jautiena, tiek ir paukštiena) ir permalkite mėsmale.
  4. Į masę sudėkite smulkiai pjaustytą ir aliejuje apkepintą svogūną, kiaušinį, majonezą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Suformuokite kukuliukus ir juos apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.

Troškintų daržovių padažo gaminimas

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morką ir paprikas - plonais šiaudeliais.
  2. Kubeliais pjaustytą svogūną apkepinkite įkaitintame aliejuje, tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytą morką ir paprikas, keletą minučių pakepinkite.
  3. Tuomet 200 ml vandens (galima naudoti sultinį) sumaišykite su pomidorų pasta ir užpilkite ant daržovių, berkite cukraus (jis subalansuos pomidorų pastos suteikiamą rūgštumą), druskos, džiovintų žolelių, viską permaišykite ir keletą minučių patroškinkite.

Kukulių troškinimas

  1. Į kepimo indą supilkite daržovių padažą, padarykite duobutes, į jas dėkite kukuliukus.
  2. Kepkite iki 180 °С įkaitintoje orkaitėje, 15-20 min.

Šiuos kotletus su grikiais gana paprasta paruošti ir, kas man patinka, jų gaunasi labai daug! O valgant tokį skanų maistą, žinote, ne nuodėmė prašyti daugiau! Labai skanu! Nežinau, kaip gyvenau be šio nuostabaus kotletų su grikiais recepto! Jie yra tokie skanūs ir sultingi, kad žodžiai negali jų apibūdinti. Ir kokie jie kvapnūs!

Kitas variantas: Ukrainietiški kotletai su grikiais - Grecaniki. Pavadinimas kilęs iš ukrainietiško žodžio grikiai 🙂 Grecaniki valgomi su česnakiniu grietinės arba majoneziniu padažais.

Gaminimo eiga:

  1. Grikius perplaukite, užpilkite 300 ml vandens ir virkite kol išgaruos visas skystis, o grikiai suminkštės. Grikius atvėsinkite.
  2. Sumaišykite maltą mėsą su grikiais, svogūnais, česnakais, kiaušiniu.
  3. Iš masės drėgnomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kotletukus.
  4. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su taukais arba aliejumi.
  5. Padažui česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su grietine ir žolelėmis.