pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su Pesto Padažu: Greitas ir Skanus Receptas

Makaronai - daugelio mėgstamas patiekalas. Jei mėgstate makaronus ir norite greitai paruošti nuostabius pietus ar vakarienę, šis receptas kaip tik jums.

Padažas yra kremiškas, viliojantis ir maloniai riebus. Paruošite per 20-30 min., ir bus tikrai skanu!

Ingredientai

  • Makaronai (spagečiai, tagliatelle ar kt.)
  • Bazilikų pesto padažas (galima pirkti arba pasigaminti patiems)
  • Vyšniniai pomidorai
  • Česnakas
  • Alyvuogių aliejus
  • Maskarponės sūris
  • Druska
  • Pipirai
  • Mozzarella di Bufala (nebūtinai)
  • Parmezano sūris (nebūtinai)

Galima naudoti ekologiškus produktus. Pesto galima pasidaryti pačiam, bet galima ir nusipirkti ekologišką ir kokybišką.

Pesto padažo ingredientai (jei gaminsite patys):

  • Šviežių baziliko lapeliai - 30 g
  • Kedro riešutai - sauja
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus - 50 ml
  • Česnakas - 1 skiltelė
  • Tarkuotas parmezano sūris - 50 g
  • Druska, šviežiai malti pipirai
  • Aliejus - 1 valgomasis šaukštas (makaronų virimui)

Pesto padažo ruošimas:

  1. Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir du trečdalius riešutų beriame į molinį dubenėlį.
  2. Ten pat dedame baziliko lapelius, parmezano sūrį, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
  3. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.

Gaminimo eiga

  1. Pirmas žingsnis: pasiruošti.
  2. Pomidoriukus perpjauname perpus, o česnako skilteles susmulkiname kuo smulkiau.
  3. Užkaičiame puodą su vandeniu, kuriame virsime spagečius.
  4. Į vandenį dedame šaukštą su kaupu druskos.
  5. Į vidutinio karštumo didelę keptuvę ar troškintuvą pilame aliejaus ir dedame smulkintus česnakus.
  6. Kepame 1-2 minutes, ne ilgiau (česnakai gali labai greitai pradėti degti ir apkarsti).
  7. Pas česnakus beriame visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos.
  8. Kepiname kol pomidoriukai šiek tiek "susileidžia" (apie 4-7 min., priklausomai nuo kaitros).
  9. Kol kepa pomidoriukai, į jau verdantį vandenį sudedame spagečius.
  10. Nustatome virimo laiką, kad nepervirtų: verdame 3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes makaronai po virimo dar šildysis karštame padaže.
  11. Kai tik virimo laikas baigiasi, nukošiame spagečius (tik nepamirštame į atskirą indą įsipilti makaronų virimo vandens padažui).
  12. Į keptuvę sudedame pesto ir pilame 300 ml makaronų virimo vandens (iš verdančių spagečių puodo).
  13. Išmaišome ir sumažiname kaitrą iki labai nedidelės.
  14. Dabar į padažą sudedame maskarponę ir juodųjų pipirų.
  15. Viską išmaišome ar net panaudojame plakimo šluotelę, jei maskarponės gabaliukai nenori "pasileisti".
  16. Ragaujame padažą: gal trūksta druskos ar pipirų?
  17. Nukoštus spagečius sudedame į padažą ir išmaišome.

Makaronus patiekiau su pakepintais vyšniniais pomidorais bei mocarelos rutuliukais.

Patarimai

  • Svarbiausia makaronų nepervirti. Jie turi būti dar šiek tiek kieti - „al dente“.
  • Juos visada verdu gausiame kiekyje vandens su daug druskos.
  • Jeigu norisi sveikesnio varianto, galima keisti viso grūdo ar begliuteniais makaronais.
  • Vyšninius pomidorus pakepinu labai trumpai. Juos reikia atidžiai stebėti, nes sukrenta jie tikrai greitai. Pomidorai turi būti vos suminkštėję. Vėsdami jie dar šiek tiek sukrenta.
  • Pesto padažo skonio stiprumas gali šiek tiek skirtis.

Viskas! Kremiški, sotūs, komfortiški ir keliantys pasitenkinimą spagečiai!