Makaronai - daugelio mėgstamas patiekalas. Jei mėgstate makaronus ir norite greitai paruošti nuostabius pietus ar vakarienę, šis receptas kaip tik jums.
Padažas yra kremiškas, viliojantis ir maloniai riebus. Paruošite per 20-30 min., ir bus tikrai skanu!
Ingredientai
- Makaronai (spagečiai, tagliatelle ar kt.)
- Bazilikų pesto padažas (galima pirkti arba pasigaminti patiems)
- Vyšniniai pomidorai
- Česnakas
- Alyvuogių aliejus
- Maskarponės sūris
- Druska
- Pipirai
- Mozzarella di Bufala (nebūtinai)
- Parmezano sūris (nebūtinai)
Galima naudoti ekologiškus produktus. Pesto galima pasidaryti pačiam, bet galima ir nusipirkti ekologišką ir kokybišką.
Pesto padažo ingredientai (jei gaminsite patys):
- Šviežių baziliko lapeliai - 30 g
- Kedro riešutai - sauja
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus - 50 ml
- Česnakas - 1 skiltelė
- Tarkuotas parmezano sūris - 50 g
- Druska, šviežiai malti pipirai
- Aliejus - 1 valgomasis šaukštas (makaronų virimui)
Pesto padažo ruošimas:
- Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir du trečdalius riešutų beriame į molinį dubenėlį.
- Ten pat dedame baziliko lapelius, parmezano sūrį, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
- Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
Gaminimo eiga
- Pirmas žingsnis: pasiruošti.
- Pomidoriukus perpjauname perpus, o česnako skilteles susmulkiname kuo smulkiau.
- Užkaičiame puodą su vandeniu, kuriame virsime spagečius.
- Į vandenį dedame šaukštą su kaupu druskos.
- Į vidutinio karštumo didelę keptuvę ar troškintuvą pilame aliejaus ir dedame smulkintus česnakus.
- Kepame 1-2 minutes, ne ilgiau (česnakai gali labai greitai pradėti degti ir apkarsti).
- Pas česnakus beriame visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos.
- Kepiname kol pomidoriukai šiek tiek "susileidžia" (apie 4-7 min., priklausomai nuo kaitros).
- Kol kepa pomidoriukai, į jau verdantį vandenį sudedame spagečius.
- Nustatome virimo laiką, kad nepervirtų: verdame 3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes makaronai po virimo dar šildysis karštame padaže.
- Kai tik virimo laikas baigiasi, nukošiame spagečius (tik nepamirštame į atskirą indą įsipilti makaronų virimo vandens padažui).
- Į keptuvę sudedame pesto ir pilame 300 ml makaronų virimo vandens (iš verdančių spagečių puodo).
- Išmaišome ir sumažiname kaitrą iki labai nedidelės.
- Dabar į padažą sudedame maskarponę ir juodųjų pipirų.
- Viską išmaišome ar net panaudojame plakimo šluotelę, jei maskarponės gabaliukai nenori "pasileisti".
- Ragaujame padažą: gal trūksta druskos ar pipirų?
- Nukoštus spagečius sudedame į padažą ir išmaišome.
Makaronus patiekiau su pakepintais vyšniniais pomidorais bei mocarelos rutuliukais.
Patarimai
- Svarbiausia makaronų nepervirti. Jie turi būti dar šiek tiek kieti - „al dente“.
- Juos visada verdu gausiame kiekyje vandens su daug druskos.
- Jeigu norisi sveikesnio varianto, galima keisti viso grūdo ar begliuteniais makaronais.
- Vyšninius pomidorus pakepinu labai trumpai. Juos reikia atidžiai stebėti, nes sukrenta jie tikrai greitai. Pomidorai turi būti vos suminkštėję. Vėsdami jie dar šiek tiek sukrenta.
- Pesto padažo skonio stiprumas gali šiek tiek skirtis.
Viskas! Kremiški, sotūs, komfortiški ir keliantys pasitenkinimą spagečiai!