Tikėjausi, kad kiaulienos dešrelės bus riebios, bet jei mėsą būčiau maišiusi aš, matyt būčiau įdėjusi dar daugiau lašinių Liesa ir švelni mėsa skaniausia buvo tada, kai šiek tiek apvirusi dešreles dar ir apkepiau.
Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
Smulkiai supjaustykite pomidorus, įmaišykite česnaką, šviežią baziliką, druską bei šlakelį alyvuogių aliejaus, ir leiskite padažui susimaišyti bent 30 minučių kambario temperatūroje.
Jei faršas buvo blogai išmuštas, į kotletų masę pamiršta įmušti kiaušinį, arba faršo masę neatvėsinote šaldytuve, tai troškinti kotletai gali tiesiog subyrėti.
Šonkauliai supjaustyti ypač dideliais gabalais, vieno tikrai pakaks pasisodinti stipriam vyrui, o liekną liemenį saugančios moterys vieną porciją gali pasidalyti pusiau.