Sultinga orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė (+ 6 skonių variantai)
Internete kyla daug ginčų dėl puikios orkaitės temperatūros keptoms vištienos krūtinėlėms. 400ºF? 350ºF? 425ºF?
Vištienos krūtinėlėmis kepu daugiau nei 30 metų (gerai, bent jau stebiu, kaip tai daro mano mama!), o tobula temperatūra kiekvieną kartą išgauna sultingą, švelnią vištienos krūtinėlę. 375ºF. Esant tokiai temperatūrai, vištienos neišsausinsite; tai patikima!
Jei naudosite žemesnę temperatūrą, galite gauti kietesnę vištienos krūtinėlę, o jei naudosite ką nors karštesnio, galite gauti sausesnę vištienos krūtinėlę su geriau iškepta lauke.
Kepta vištiena buvo mano vaikystės vakarienė. Nesvarbu, ar tai buvo itališka vištiena, ar paprasta kepta vištiena ir ryžiai, mums patiko kiekvienas kąsnelis. Be to, mano mama buvo didžiulė vištienos krūtinėlių ant vištienos šlaunelių gerbėja, todėl mes visada tai turėjome.
Mano mėgstamiausias būdas kepti vištienos krūtinėlę yra ją marinuoti, nes tai tikrai suteikia jūsų vištienai skonio ir ją minkština. Šiame įraše išmokysime visko, ką žinome apie orkaitėje keptą vištienos krūtinėlę ir 6 skirtingus būdus, kaip ją pagardinti.
- Didelis baltymų kiekis: vienas 4 uncijos. vištienos krūtinėlė turi 25 g baltymų. Taip, prašau!
- Toks sultingas: puikiai iškepta iškepta vištienos krūtinėlė išeina tokia sultinga.
- Greitai: vakarienę galite paruošti greičiau nei per 30 minučių!
- Universalus: Vištienos krūtinėles galima gardinti tiek įvairiais būdais, kad jos niekada nesensta!
- Skonis: nesvarbu, ar naudojate sausą vištienos trintuvą, ar vištienos marinatą, vištienos krūtinėlė gali būti lengvai pagardinta.
- Maisto ruošimas: jei abejojate, padarykite dvigubą arba trigubą partiją. Kepta vištiena gali būti naudojama ruošiant kelis patiekalus per savaitę. Peržiūrėkite mūsų geriausius vištienos patiekalų ruošimo receptus.
Rekomenduojame naudoti be kaulų be odos vištienos krūtinėlė pagal šį receptą, bet tiks ir su kaulais. Jums reikės maždaug 1–1,5 svaro.
Visada geriausia pirkti aukštos kokybės mėsą, todėl pabandykite ieškoti ekologiškos, laisvai auginamos vištienos krūtinėlės. Tokia mėsa jums ne tik skanesnė, bet ir skanesnė.
Kodėl šis vištienos krūtinėlės orkaitėje receptas?
- Be vargo paruošiama. Kaip jau minėjau, sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu yra tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti, bet vis tiek norint šviežio ir sveiko patiekalo. Šiame recepte reikės vos per kelias minutes suplakti padažą, juo pamarinuoti vištieną ir trumpam ją palikti šaldytuve. Kai marinatas įsigers į vištieną, ją iškepti orkaitėje ir patiekti su mėgstamais garnyrais. Viskas! Tai neužtruks ilgiau nei 30 minučių, o kol vištienos filė orkaitėje keps, galėsite pasigaminti kitą maistą (garnyrus arba, pavyzdžiui, avižas per naktį pusryčiams) ar atlikti kitus darbus. Be to, kadangi jai iškepti reikia tik kepimo skardos, virtuvę susitvarkysite kur kas greičiau.
- Tinka prie įvairių garnyrų. Vištienos kepsniai orkaitėje puikiai dera su įvairiais angliavandenių šaltiniais, todėl kaskart patiekalas gali įgauti visiškai kitą skonį. Taip pat, norėdami dar mažiau vargti, likusius garnyrus galite kepti kartu su vištiena orkaitėje. Mano mėgstamiausias derinys: kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis!
- Daug baltymų, bet mažai kalorijų. Vištiena orkaitėje – tobulas pasirinkimas siekiantiems numesti ar palaikyti svorį. Ji turi daugybę baltymų (net 23 gramus 100 g produkto), tačiau pasižymi itin mažu kaloringu. Net ir valgant ją su alyvuogių aliejumi apšlakstytomis bulvėmis ir daržovėmis, patiekalas neviršys 500 kalorijų. Jeigu norite dar labiau sumažinti valgio kalorijų kiekį, galite rinktis mažiau kaloringus garnyrus, pavyzdžiui, ryžius.

Kaip kepti vištos krūtinėlę?
Vienam kilogramui filė reikia pasiruošti:
Paruošimas:
- Pirmiausia įtrinkite filė pipirais ir druska, tada vištieną aptepkite specialiu padažu. Jį lengva paruošti.
- Išspauskite citrinų sultis ir sumaišykite jas su smulkintais česnakais, aliejumi, garstyčiomis ir medumi. Kai tik mišinys bus gerai išmaišytas, galite sutepti filė gabalėlius.
- Tada sudėkite vištieną ant kepimo skardos. Kepkite apie pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje. Tačiau nepamirškite, kad laikas gali skirtis priklausomai nuo krūtinėlių dydžio.
- Kai filė bus paruošta, neskubėkite jos patiekti ant stalo. Suvyniokite ją į foliją 10 minučių.
Įvertink šį straipsnį
Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:
Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.
TEMOS: MėsaReceptaiVištienaPasidalinkite šiuo straipsniuRašyti komentarąPrisijungti su DLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku SutinkuLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku Sutinku0 Komentarai(ų)NaujausiSeniausi Daugiausiai balsavo Įterpti atsiliepimaiŽiūrėti visus komentarusTaip pat skaitykite
Ką daryti, kad tulpės vazoje išsilaikytų kuo stipriau? Tam nereikia nei cukraus, nei monetų
2025-02-14Vasario 15 dieną, ryte ir vakare rekomenduojama mažinti vartojimą, elektros biržoje „kosminis” kainų augimas
2025-02-14Vasario pabaigoje – permainos: mokslininkai prognozuoja paslaptingus reiškinius ir anomalijas
2025-02-142025-02-14Ką daryti, jei ant įtempiamų lubų atsirado pelėsis?
2025-02-14
Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

