pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lengva vištienos sriuba - Greitas ir skanus receptas

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Paruošimas: 10 minučių
Gaminimas: 35 minutės
Laikas iš viso: 45 minutės

Receptai

Skrebučiai su sardine ir kiaušiniu – tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro traškus duonos pagrindas, kvapnus česnako aromatas ir švelnus sardinių bei kiaušinių įdaras. Šis patiekalas išsiskiria ne tik paprastu paruošimu, bet ir universaliu skoniu, todėl jis tinka įvairioms progoms: šeimos pietums, greitam užkandžiui ar netikėtai užklupus svečiams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip lengvai ir greitai paruošti šiuos skrebučius, atskleisime keletą patiekimo idėjų ir dalinsimės patarimais, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį.

Reikalingi ingredientai

Norint pagaminti skanius ir aromatingus skrebučius, reikės šių ingredientų:

Skrebučių su sardine ir kiaušiniu paruošimo etapai

Kiaušinių paruošimas

Pirmiausia pasirūpinkite kiaušiniais – užvirkite juos nedideliame puode su pasūdytu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius virkite apie 8–10 minučių. Po to perpilkite šaltu vandeniu, kad jie lengviau luptųsi, ir nulupkite lukštus.

Duonos paskrudinimas

Kol kiaušiniai vėsta, pasiruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Baltos duonos riekeles apkepkite ant vidutinės ugnies, kol abi jų pusės taps auksinės ir traškios. Skrebučiai turėtų būti lengvi ir traškūs iš išorės, bet minkšti viduje.

Česnako aromatas

Įdaro paruošimas

Sardines išimkite iš skardinės, atskirkite nuo aliejaus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į šią masę įmaišykite smulkiai supjaustytus krapus, kurie suteiks šviežumo ir aromato. Į tarkuotas sardines taip pat įmaišykite majonezą – jis suteiks kreminės tekstūros. Galiausiai, smulkiai sutarkuokite kiaušinius ir įmaišykite juos į sardinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

Skrebučių formavimas

Paruoštą sardinių ir kiaušinių mišinį tolygiai užtepkite ant česnakine puse apteptų duonos riekelių. Stenkitės, kad užteptas sluoksnis būtų vidutinio storio – ne per plonas, bet ir ne per storas, kad užkandis būtų lengvai valgomas.

Patiekimo idėjos

Paruoštus skrebučius galite patiekti iškart arba palikti pastovėti keletą minučių – tai leis įdarui šiek tiek susigerti į skrebučio pagrindą, ir skonis taps dar sodresnis.

Šiuos skrebučius galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkų ar pomidorų griežinėliai. Jei norite įspūdingesnio pateikimo, papuoškite skrebučius papildomu krapų lapeliu arba smulkiai supjaustytu svogūnų laišku.

Vištienos sriuba

Į puodą supilti sultinį, sudėti vištieną smulkintą, ryžius, daržoves, prieskonius. Virti sriubą 30 min. Dubenyje suplakti kiaušinius ir lėtai, maišant supilti į sriubą. Įdėti krapų, dar virti 10 min.

AUTORIUS: DovilėRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Ukrainietiški barščiai (klasikinis receptas)ŠaltibarščiaiPaprasta perlinių kruopų sriubaKlasikinė čili sriuba - mano gardžiausiojiKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai

Vištienos sriuba su sūrio kukuliais ir daržovėmis

Štai receptas švelnaus vištienos sriubos su sūrio kukuliais ir bulvėmis, kurį galėsite lengvai pasigaminti namuose. Ši sriuba – šildanti, lengva ir labai gardi. Patiekiama su sūrio kukuliais, kurie suteikia sriubai papildomo skonio bei švelnumo.

Vištienos sriuba su sūrio kukuliais ir bulvėmis

Ingredientai:

Vištienos filė – 400 g
Bulvės – 450 g
Morkos – 120 g
Svogūnas – 100 g
Augalinis aliejus – 45 ml
Šviežia petražolė – 25 g (dalį pasilikite pateikimui)
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Lauro lapai – 2 vnt.
Vanduo – 2,3 l

Sūrio kukuliams:

Kietasis sūris – 100 g
Sviestas – 50 g (minkštas)
Kiaušinis – 1 vnt.
Petražolės – 15 g
Miltai – apie 100-130 g
Druska – pagal skonį

Gaminimo eiga:

Vištienos paruošimas ir sultinys:

Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabalėliais ir dėkite į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinkite, nugriebkite putas ir sudėkite lauro lapus. Virkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių, kad išsiskirtų aromatai ir susidarytų skaidrus sultinys.

Sūrio kukulių paruošimas:

Sūrį sutarkuokite vidutine tarka, smulkiai supjaustykite petražoles (be stiebų). Sumaišykite sūrį, minkštą sviestą, kiaušinį, petražoles, miltus ir šiek tiek druskos iki minkštos tešlos. Tešlą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.

Daržovės:

Smulkiai supjaustykite svogūną, o morką sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūną apie 4 minutes, kol taps permatomas. Įdėkite morkas ir dar pakepinkite apie 4-5 minutes, kol daržovės taps minkštos.

Sriuba:

Išimkite lauro lapus iš sultinio ir įdėkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves. Virkite apie 10 minučių.

Sūrio kukulių formavimas ir užbaigimas:

Iš tešlos formuokite mažus kukulius (maždaug 2 cm skersmens). Į sriubą suberkite apkepintas daržoves ir užvirinkite. Įdėkite sūrio kukulius ir virkite ant silpnos ugnies dar apie 8-10 minučių. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų.

Patiekimas: