pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sumuštiniai su Džiovintais Pomidorais: Receptai ir Idėjos

Sumuštiniai su džiovintais pomidorais - tai puikus būdas paįvairinti kasdienį meniu ar nustebinti svečius originaliais užkandžiais. Nuo paprastų, bet skanių derinių iki gurmaniškų kompozicijų - kiekvienas atras sau tinkamą variantą.

Silkės Sumuštinukai su Saulėje Džiovintais Pomidorais

Silkės sumuštinukai su saulėje džiovintais pomidorais - puikus derinys tarp sūraus silkės skonio ir saldaus, intensyvaus pomidorų aromato. Šie sumuštinukai yra paprasti, tačiau labai skanūs, puikiai tinkantys tiek užkandžiams, tiek lengvai vakarienei.

Ingredientai:

  • Silpnai sūdyta arba rūkyta lašiša
  • Tamsi arba šviesi forminė duona
  • Saulėje džiovinti ir aliejuje marinuoti pomidorai
  • Sviestas arba tepamas sūrelis

Paruošimas:

  1. Duonos riekeles pjaustome trikampiais gabaliukais.
  2. Lašišą - juostelėmis, o saulėje džiovintus pomidorus - nedideliais gabaliukais.
  3. Aptepame duonos riekeles sviestu arba tepamu sūreliu, ant viršaus dedame saulėje džiovinto pomidoro gabalėlį ir lašišos juostelę.
  4. Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša patiekiami gražiai išdėlioti ant lėkštelės. Galima papuošti šviežiais žalumynais.

Kepti Sumuštiniai su Džiovintais Pomidorais ir Mocarela (Brusketos)

Kepti sumuštiniai su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela, arba kitaip tariant - keptos brusketos, puikiai tinka užsukusiems svečiams pavaišinti ar tiesiog pasimėgauti, kai norisi labai greito, skanaus, Italija kvepiančio karšto sumuštinio. Traški, švelniai paskrudinta ciabatta duona, tįstantis mocarelos sūris ir saulėje džiovintų pomidorų bei kietojo sūrio pikantiškumas negali palikti abejingų.

Sumuštiniai su Ožkos Sūrio Užtepėle ir Burokėliais

Tuo tarpu sumuštiniai su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais - labai geras pasirinkimas maistingiems pusryčiams ar užkandžiui dienos eigoje. Paruošiami per kelias minutes, tačiau ypatingi, nes burokėlius apkepu su medumi ir balzamiku.

Ir vienų, ir kitų sumuštinių skonis išties turtingas ir todėl, kad paruošiau juos su aromatingomis „Mon Ami“ kepyklėlės užtepėlėmis bei šviežia duona. „Mon Ami“ kepyklėlių krosnyse natūralaus raugo duona kepama kiekvieną rytą, o savo mėgstamiausią duoną galima išsirinkti iš daugiau kaip 12 skirtingų rūšių. Man šiuo metu skaniausia - speltų miltų duona su kanapių sėklomis. Tai natūralaus speltų raugo duona be mielių, kuri paskrudinta tampa tiesiog tobula. Tuo tarpu brusketoms su džiovintais pomidorais ir mocarela rinkausi tradicinę itališką ciabatta duoną, nes šiam receptui ji tinka labiausiai.

Burokėlių paruošimas:

  1. Burokėlį supjaustykite griežinėliais.
  2. Švelniai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  3. Dėkite į keptuvę, apšlakstykite balzaminiu actu ir medumi.
  4. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  5. Užberkite graikinių riešutų ir čiobrelio, užtarkuokite citrinos žievelės.

Užtepėlės paruošimas:

  1. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
  2. Į keptuvę pilti porą šaukštų aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti apie 5-6 minutes iki sumikštės, tuomet suberti česnaką ir dar pakepti apie 30s iki pasklis malonus česnako kvapas.
  3. Nuimti nuo kaitros, sukrėsti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pomidorų pastą, berti raudonėlį ir išmaišyti.

Brusketos paruošimas:

  1. Ciabatta duonos riekeles perpjaukite per pusę ir iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi.
  2. Plonai aptepkite užtepėle su kietuoju sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais.