pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Torto Kankorėžis: Receptas ir Įkvėpimas

Druskininkai man labiausiai asocijuojasi su atokvėpiu, grynu oru, gražia gamta, pušynais, miškais. Todėl norėjosi sukurti tortą, kuris ir sietųsi su gamta, pušynais bei Druskininkų simboliais - herbe vaizduojamomis trimis pušimis su karūnomis. Tad nusprendžiau Druskininkų temą atspindėti kankorėžio formos tortu.

Kankorėžis simbolizuoja pušį ir gyvenimą - tai yra pušies vaisius - vaikas, kartu saugo sėklas ir sėja toliau šį medį, kol galiausiai sutrūnija ir grįžta į žemę maitindamas dirvą. Biskvitas sodraus šokoladinio skonio, o maskarponės kremas švelniai saldus su romo aromatu, viską apjungia šokoladinis ganašas/kremas išorėje.

Kankorėžio Torto Gaminimo Eiga

  1. Sustingusį tinginį išimame. Šokoladą kartu su pienu ištirpiname prikaistuvyje.
  2. ❄️Trumpam dėjau į šaldymo kamerą, tuo tarpu ištirpinau šokoladą.
  3. 🍫Pirma apliejau juo, po to - mirkiau į šokoladą, kad pasidengtų ir apačia. Lengvai alibėriau maltu saldikliu ksilitoliu (vietoj tradicinio pasirinkimo - cukraus pudros).
  4. 🦔Susmaigstom pakeptas migdolų plokšteles.

Kiti Tortų Receptai

Kalėdinis Nekeptas Tortas

Ingridientai:

  • 340 g [...]
  • 100 g [...]
  • 100 ml [...]

Velykinis Tortas

Ingridientai:

  • 250g. [...]
  • 250g. [...]
  • 200g. vienos citrinos sultys.

Biskvitinis Tortas su Braškėmis

Ingridientai:

  • 8 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 30 g krakmolo
  • Citrinos žievelės

Kremui:

  • 1 l. tirštos grietinės arba grietinėlės
  • 200 g miltinio cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • 1 kg braškių

Tortas "Kankorėžis" (Augalinis Variantas)

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Wise taste ir Medai.

Gaminimo eiga:

  1. Šokoladą ištirpiname prikaistuvyje, supilame kokosų pieną ir klevų sirupą (jeigu naudojame), paverdame 4 minutes ir nepamirštame pamaišyti!
  2. Sausainius susmulkiname ir sumaišome su smulkintais riešutais, kokosų drožlėmis, spanguolėmis.
  3. Sausainius sumaišome su šokolado masę. Vyniojame į maistinę plėvelę ir formuojame kankorėžius. Man iš šios masės išėjo 3 kankorėžiai + papildomai suformavau ''dešrą'', kurios nepuošiau. Suformuotą tinginį paliekame per naktį šaldytuve arba mažiausiai 4 valandoms.

Grietinės Tortas

Ingridientai:

  • 200 g grietinės
  • 200 g kondensuoto pieno
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 šaukštelio sodos ar kepimo miltelių
  • Skysto medaus
  • 1 kg braškių

Patarimai ir Rekomendacijos

✅ VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIŲ rekomendacijos:

  • 5-7 vnt/asm. (jei šventėje bus karštų patiekalų)
  • 7-10 vnt/asm.

Manau puikiao tiks ir jau lentynose parduodamas šokoladinio pyrago mišinys arba neet porktinis.

Dažniausiai Užduodami Klausimai

Ar išrašote sąskaitas?

Taip. Jei pasirinkote atsiskaitymą pagal išankstinį apmokėjimą, gamintojas sąskaitą įprastai atsiunčia, likus 1-2 d.

Ką daryti, jei sąskaitą apmokėjimui noriu gauti anksčiau?

Užsakymo komentare parašykite gamintojui žinutę, kad laukiate sąskaitos anksčiau.

Ar už kiekvieną prekės pristatymą mokėsiu atskirai?

Pristatymo paslaugos kaina skaičiuojama viena visam to paties gamintojo krepšeliui. Nebent, pasirinkote vaišių pristatymą skirtingomis valandomis ar dienomis.

Ar galite pagaminti man reikiamai datai?

Rekomenduojame šefo paiešką pradėti pirmame Negaminsiu.lt puslapyje, pasirinkus savo miestą ir šventės datą.