pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinių Sausainių Receptai su Kakava

Šokoladiniai sausainiai - tai puikus desertas, kuris patiks visiems šokolado mėgėjams. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti šių gardžių sausainių namuose.

Greiti Šokoladiniai Sausainiai su Spanguolėmis

Pasigaminkite greitų šokoladinių sausainių, kurių šokolado ir spanguolių derinys jus pakerės.

Sausainiams su spanguolėmis reikia:

  • 170 g margarino „Kepiniams su sviestu“
  • 2 stiklinių nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės kakavos
  • 3 šaukštelių cinamoninio cukraus
  • 2 šaukštų konjako, likerio arba romo
  • 3 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 2 ½ miltų
  • 30 ml espreso kavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 stiklinės spanguolių
  • 100 g juodojo šokolado
  • 200 g cukraus miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Kubeliais pjaustytą margariną sumaišykite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, ½ kakavos, cinamoninio cukraus, įpilkite konjako, likerio arba romo, mėgstamo aromato ir suplakite kombainu. Toliau nuolat maišant įpilkite ¼ miltų, espreso kavos, tada dar ¼ miltų ir kepimo miltelių. Supilkite likusią kakavą, ¼ miltų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite likusius miltus ir ranka pabaikite maišyti tešlą. Į tešlą atsargiai įmaišykite spanguoles ir gabaliukais sulaužytą juodąjį šokoladą.

Šaukštais formuokite tešlos rutuliukus, apvoliokite cukraus milteliuose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje su karšto oro funkcija apie 10 minučių.

Paragavus - lyg burnoje tirpstantys šokoladainio kąsneliai. O iš tiesų, tiesiog tobuli sausainiai: minkšti, drėgni, purūs, sodriai šokoladiniai, su traškia miltelinio cukraus plutele, suskilusia ir išraizgiusia sausainių kamuoliukus netobulomis linijomis. Kuo netobulesnės tos linijos, tuo gardesnis ir gražesnis sausainis.

Šokoladiniai Sausainiai su Mooso Formelėmis

Burnoje tirpstantys sausainiai praturtinti sodriu šokolado skoniu. Receptas itin lengvas ir patikrintas - puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Suberkite druską, kakavą ir pusę kiekio miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta - įpilkite šiek tiek pieno. Šiame etape galite naudoti stalinį mikserį.

Tešlą padalinkite po lygiai į dvi dalis ir suvyniokite atskirai į maistinę plėvelę. Atvėsusią tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava - tai palengvins sausainių formavimą. Kepkite 170C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 10-13 min. Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje.

Patarimai:

  • Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų.
  • Jei tešla limpa prie formelių - nepagailėkite miltų ar kakavos.
  • Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius.

Šokoladiniai Sausainiai Tikriems Šokolado Fanams

Bet radau gana greitai išeitį - tiesiog iškepiau klasikinių šokoladinių sausainių (chocolate chip cookies). Kad per maža to šokolado nepasirodytų, dar ir labai šokoladiniais gabalėliais paskaninau. Sausainiai tikriems šokolado fanams!

Suberkite miltus, kakavą, druską ir sodą. Sumaišykite tik kol susijungs ingredientai. Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su apipūtimu). Formuokite maždaug nedidelio graikiško dydžio tešlos rutuliukus (apie 1 šaukštas masės) ir juos dėkite ant skardos, palikdami tarpus, kad sausaniai kepdami turėtų kur plėstis. Kepkite 12 minučių, arba kol patys krašteliai pradės ruduoti. Išėmę kelias minutes palikite skardoje, kurioje kepė, vėliau perkelkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.

Itin šokoladiniai, nes gaminti su papildomais šokolado gabalėliais. Čiumpi vieną paskui kitą ir sausainiai juda nevalinga ranka - burna trajektorija.

Šokoladiniai Sausainiai su Juoduoju Šokoladu

Sausainiams reikės:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g sūdyto sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 120 g miltų
  • 50 g kakavos
  • Šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Šokoladą ir sviestą ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
  3. Šiek tiek atvėsusiį ištirpintą šokoladą supilti į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti.
  4. Suberti kakavą ir kepimo miltelius į miltus, gerai išmaišyti ir supilti į kiaušinių ir šokolado masę.
  5. Viską gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių.
  6. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti po šaukštelį tešlos. Sausainiai plėsis, tad tarp tešlos kauburėlių rekomenduojama palikti šiek tiek vietos.
  7. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių.

Maistingi Šokoladiniai Sausainiai su Migdolų Miltais

Arbatos arba kavos puodelis pirmadienio popietę skamba daug geriau jei šalia jo galima pasimėgauti maistingu, sočiu, skaniu ir šokoladiniu užkandžiu. Šie šokoladiniai sausainiai dalijasi deserto ir užkandžio pavadinimu, kadangi juose nėra labai daug cukraus lyginant su parduotuvėje pirktais sausainiais, o migdolų miltų dėka gauname daugiau naudingųjų maistinių skaidulų lyginant su tradiciniais baltais kvietiniais miltais. Naudodami maistingus produktus, tokius kaip riešutų sviestas, kokosų aliejus bei kiaušiniai, nestokojame ir baltymų bei riebalų, kurių dėka šie šokoladiniai sausainiai yra pakankamai subalansuoti ir sotūs, todėl ne tik pamaitins, numalšins tą saldumynų troškimą, bet ir padės palaikyti tvarią energiją dienos metu.

Ingredientai:

  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. kakavos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. migdolų miltų
  • 1 valg. š. kokosų aliejaus
  • 3 valg. š. riešutų sviesto
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros (su ventiliatoriumi). Paruoškite šlapius ingredientus: prikaistuvyje ant pačio mažiausio karščio išlydykite kokosų aliejų kartu su riešutų sviestu, klevų sirupu bei vanile. Nukaiskite. Peiliu susmulkinkite šokoladą stambiais gabalėliais. Arbatiniu šaukšteliu imkite tešlą ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šaukšto nugarėle arba pirštais tešlą truputį suformuokite, kad būtų panašesnė į sausainį. Perspėju, jog tešla bus labai lipni, todėl turėkite kantrybės jei norite labai dailių sausainių (kas tikrai nėra būtina!). Likusį šokoladą įsmaigstykite į sausainius, kuriuose pateko mažiau šokolado. Sausainius laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės (galima užšaldyti). Migdolų sviestą galite keisti bet kokiu jums patinkančiu riešutų sviestu arba sezamų sėklų pasta tahini.