pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ką paruošti iš vištienos krūtinėlės

Vištienos krūtinėlės pomidorų padaže

Aštrus pomidorų padažas su baltuoju vynu – ko daugiau reikia?

Gaminimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir miltuose, lengvai apkepkite svieste. Svogūną, česnaką ir baziliką susmulkinkite, pakepinkite atskirai, supilkite vyną ir citrinos sultis.

Kai skystis šiek tiek išgaruos, supilkite sultinį ir pomidorų pastą, pašildykite padažą, suberkite likusius miltus ir troškinkite iki tirštumo. Krūtinėles sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse 2 asm.

Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite.