Blynai su vištiena ir pievagrybiais
Visiems seniai yra žinoma tiesa, kad virtuvę aš labai myliu. Gaminti, kepti, maišyti, plakti, pasislėpti miltų debesyje, paskęsti cinamono bei vanilės kvapuose… Virš viryklės mojuoti šaukštu lyg burtų lazdele ir atsiduoti skimbčiojančių virtuvės įrankių melodijai…
Dar labai mėgstu per pietų pertrauką atsidaryti tastespotting‘ą ar foodgaker‘į, ar puikiuosius lietuviškus foodblog‘us ir svajoti… Mintyse (ir ne tik!) sudarinėti ilgiausius „must bake“ sąrašus ir naiviai viltis, kad aš turiu (turėsiu) pakankamai laiko išbandyti juos visus. Ar bent pusę. Dievaži, gerai, užteks ir dešimtadalio, pasiduodu.
O bet tačiau būna tokių dienų lyg tyčia, kai viskas krenta iš rankų. Arba kai norisi tik gulėti ir bukai spoksoti į lubas. Arba perskaityti ne-re-a-lią knygą kuo greičiau. O gal tokių, kai reikia parašyti darbą per vieną parą. Ar dienų, kai po ilgos darbo dienos norisi tik… nieko.
Ir… virtuvė? Įmantrūs, nauji, neišbandyti ir fantastiškai viliojantys patiekalai? Na, gal rytoj… O šiandien pabūkim žmonės paprasti ir kasdieniški. Viens-du-trys, išsikepkim paprastučių blynų ir pavakarieniaukim čepsėdami iš nuostabos, koks skanus gali būti toks paprastas ir greitas maistas.
(Likusius blynus sudėkim į indelį, uždenkim ir – voila! – lauknešėlis rytojui į darbą paruoštas. Ir pašildyti jie tikrai skanūs. O ką jūs nešatės į darbą pietums, jei vakare tingisi ir nesinori nieko gaminti?)
Skonis: 9,5/10. Blynai tikrai paprasti, reikalaujantys maksimaliai mažai pastangų ir atimantys labai nedaug laiko. Ir – geriausia dalis! – jie labai skanūs. Neįmantrūs, paprasti, bet skanūs. Ar vieni, ar su daržovėmis, ar su padažu – kaip mėgstate labiausiai. Gaminsiu dar tikrai, todėl rekomenduoju ir Jums!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu
Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.
Reklama41011Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).
Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais.
IngredientaiPatarimasPabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Sveiki,Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?Austeja parašė:Ir mane domina, kiek tu cukiniju svoris?jonas parašė:Per daug ingradientu galima daryti jei turi tarnaiteKristina parašė:
Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų
Gintarė parašė:Tiesa pasakius, aš irgi buvau labai nusiteikusi prieš cukinijas. Visada jas vertinau kaip nuobodaus skonio. Bet šitie blynai tikrai nustebino!Tik aš truputį fetos daugiau įdėjau. Labai patiko!
Kamile parašė:O galima vietoj cukiniju naudoti baklažana?Lina parašė:Sveiki,ar galima kepti orkaitėje?Mėta parašė:Dėkui už receptuką, laaaaabai gardu buvo visai šeimynai ✌Jolita parašė:Sveiki, labai skaniai atrodo, reiks pamėgint išsikepti. Įdomu kiek blynelių iškepėt?Laimute parašė:
Super viska dariau is akies skonis puikus,nedejau varskes tik feta ir permesano suri mano seima nera cukiniju gerbejai
Irute parašė:Sveiki!
O norint kepti orkaiteje kokios rekomendacijos? 180 laipsniu? 20 minuciu?
Pataisykite prasau jei klystu
Viską dėjau kaip nurodyta, cukinijas nusunkiau. Kaip ir tikėjausi, su tokiu kiekiu varškės ir sūrio blynai gavosi labai tįstantys, sunkiai apverčiami, sunkiai išimami iš keptuvės. Tešla neatrodė skysta, kai dėjau rekomenduojamus 3 v.š. miltų, netgi buvo tiršta. Po to ridėjau dar miltų, kad gautųsi kažkas normalesnio. Galbūt reikėjo kepti orkaitėje, kitą kartą, jei darysiu, kepsiu būtent taip.
Skonis: su padažu visai nieko, tačiau mėgėjui. Mėgstu daržoves, pieno produktus, todėl man taip vidutiniškai. Toks varškinis-sūrinis-cukininis skonis, kur daugiau jaučiasi sūris ir varškė. Nėra taip skanu, kaip čia giria, tikrai esu valgiusi skanesnių blynų. Bet nėra ir visai neskanu, toks viduriukas, daugiau mėgėjui.
Cukinijų ir vištienos blyneliai
Štai ir tu. (Ne)lauktas, (ne)išsvajotas, (ne)sapnuotas. Būsiu sąžininga, tu man nelabai patinki. Va, pasakiau. Tik nepyk, nieko asmeniško. Aš vasaros vaikas. Visada buvau ir visada liksiu.
Bet aš gera mergaitė – pagrisiu tavo dukrą Bobų vasarą, pagirsiu margaspalvius lapus, kuriais jau tuoj bus nukloti net siauriausi takeliai. Pagirsiu tavo gausų derlių – visokiausių gėrybių, bet visų labiausiai obuolių ir cukinijų. Obuolių pyragų jau spėjau iškepti ohoho kiek, nepatikėsi! Tikras skanumynas. Bet cukinijos šiais metais saulėtoj virtuvėj kažkaip nuskriaustos ir trupučiuką pamirštos beliko… Taigi, skubu taisyti padėtį. Ir giriuosi atradusi nuostabiai skanius cukinijų ir vištienos blynelius. Atrodo, paprasta nenusakomai, galima pagaminti vos per keliolika minučių, bet skonis! Mums laaabai patiko.
P.S. Ir dar, rugsėji, būk geras, padovanok mums dar bent keletą gražių, saulėtų ir šiltų dienų? Et, kaip man patinka savaitgaliais pietauti ar vakarieniauti lauke, gryname ore, prie seno medinio stalo, besigrožint toli toli plytinčiais žaliais laukais ir mėgaujantis gaivaus oro gurkšniais… Ar įkalbėjau, a? Aš lauksiu! 🙂
Skonis: 10/10. Minkštučiai, puručiai, švelnaus skonio ir… tiesiog nuostabūs.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? redaguota pagal Neringą
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.