pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maltos kalakutienos kepsneliai - skani ir sveika patirtis virtuvėje

Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos

300 g maltos kalakutienos1 nedidelės morkos¼ cukinijossaujos petražoliųsaujos špinatų1 šaukšo avižų kruopųdruskos, pipirųkukurūzų kruopųalyvuogių aliejaus kepimui1 romaninės salotoskepintų sezamų aliejaus pašlakstymuisaujos vyšninių pomidorųsojos padažocitrinos sulčiųkrapų

Pirmiausia, pasiruošiame įdarą. Avižų kruopas užpilame karštu vandeniu ir atidedame, kad pabrinktų. Morką ir cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, petražoles ir špinatus susmulkiname. Suberiame daržoves ir žalumynus prie maltos kalakutienos, įberiame druskos bei pipirų ir išmaišome. Nusunkiame kruopas ir sumaišome jas su malta mėsa.

Įkaitiname keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kukurūzų kruopas supilame į gilesnę lėkštutę. Rankas pasitepame aliejumi. Iš mėsos mišinio formuojame nedidelius paplotėlius, dedame į lėkštę su kukurūzų kruopomis ir apvoliojame.

Kepsneliai keliauja į keptuvę. Juos apkepiname ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Svarbu, kad ne per aukšta temperatūra būtų, kad nepridegtų per greitai kukurūzų kruopos.

Reklama41011

Romaninę salotą nuplauname ir perpjauname išilgai. Keptuvę įkaitiname. Pašlakstome sezamų aliejumi, pabarstome druska ir dedame salotą į keptuvę kelioms minutėms, kol suminkštės ir apskrus. Ten pat sudedame ir vyšninius pomidorus, kol ir jie sukris.

Na ir beveik pabaiga: salotą dar pašlakstome sojų padažu, užlašiname citrinos sulčių, užbarstome pipirų. Padaliname salotą į tris dalis ir uždedame ant kiekvienos dalies po kepsnelį. Papuošiame keptais vyšniniais pomidorais, krapais, dar trupučiu citrinos sulčių bei pipirais ir druska, jei trūksta. Čia toks daugiau „rankų” maistas gamtoje ar iškylai skirtas. Arba galite serviruoti lėkštėse.

Kapotos kalakutienos kepsneliai su sėklomis

apie 10 kepsnelių

  • 400 g kalakutienos filė
  • 1 arb. š. maltos raudonosios paprikos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių
  • 1 arb. š. maltų moliūgo sėklų
  • 3 arb. š. saulėgrąžų
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. manų kruopų
  • aliejaus (kepimui)
  1. Kalakutienos filė smulkiai sukapokite.
  2. Į mėsą suberkite visus prieskonius ir sėklas. Viską išmaišykite.
  3. Įmuškite kiaušinį ir vėl viską išmaišykite.
  4. Įberkite manų kruopas, permaišykite ir palikte keletui minučių susistovėti.
  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Valgomojo šaukšto pagalba formuokite kepsnelius. Kiekvieną kepsnelio pusę kepkite apie 4-5 min ant vidutinės kaitros.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Maltos kalakutienos kepsneliai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos kepsneliai” rasta receptų 965Gardieji kalakutienos kepsniai orkaitėjeKalakutienos kepsneliai

Maltos kalakutienos kepsnys

Neseniai
išbandytas ir labai skanus kepsnys. Pirmą kartą kepant naudojau kalakutienos
faršą (geriau patiems susimalt), o vėliau išbandžiau su kiaulienos ir
jautienos. Abiem atvejais buvo labai skanu, o ragavusieji paprašė recepto.


2/3 p. greito
paruošimo avižinių dribsnių;
½ p .pieno;
1,5 kg maltos
kalakutienos;
1 vidutinis
smulkintas svogūnas;
2 dideli
kiaušiniai;
¾ p. kečiupo;
1 š. garstyčių;
1 š. druskos;
1 š. šalavijo;
½ a.š. pipirų.

Avižinius dribsnius
sumaišyti su pienu ir leisti išbrinkti (apie 5 min.). Sudėti kalakutieną,
svogūnus, kiaušinius, kečiupą, prieskonius ir gerai išmaišyti. Dėti į sviestu
išteptą formelę, viršų aptepti trupučiu kečiupo ir kepti 180 C įkaitintoje
orkaitėje nuo 30 iki 1,5 val, priklausomai nuo kepimo formos dydžio.


26 kovo, 2008 Forelle paukštiena