pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba su vištienos skrandukais: receptai ir gaminimo būdai

Receptas nr. 1: Tradicinė sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 3 vienetai bulvių
  • 100 gramų kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 litrai vandens
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai sultinio (kubeliai)
  • 2 vienetai burokėlių
  • 1 vienetas čili pipirų
  • 300 gramų vištienos skrandukų

Paruošimo būdas:

  1. Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus.
  2. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
  3. Pasūdykite, įberkite pipirų ir pavirkite dar apie 20 min.

Tokią sriubą, tik be skrandukų, skanu valgyti ir šaltą. Skanaus!

Receptas nr. 2: Sriuba su petražolėmis ir salierais

Ingredientai:

  • 5 vienetai bulvių
  • 3 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai petražolių (šaknis)
  • 2 valgomieji šaukštai salierų
  • 1.5 litro vandens
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek žalumynų
  • 250 gramų vištienos skrandukų

Paruošimo būdas:

  1. Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies.
  2. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti.
  3. Bulves supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir salierą.
  4. Sultinį užvirinti, sudėti bulves, petražoles ir salierus. Virti, kol išvirs bulvės.
  5. Tada sudėti smulkintą česnaką ir nuimti puodą nuo ugnies. Suplakti sriubą blenderiu.
  6. Sudėti smulkintus skrandukus ir vėl sriubą užvirinti.
  7. Sriubą paskaninti žalumynais.

Receptas nr. 3: Sodri sriuba su kepenėlėmis ir makaronais

Šiam receptui reikės šiek tiek daugiau ingredientų ir laiko, bet rezultatas tikrai nustebins.

Ingredientai:

  • Vištų ketvirčiai
  • Vištienos skrandukai
  • Vištienos širdelės
  • Vištienos kepenėlės
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Bulvės
  • Makaronai
  • Druska
  • Pipirai
  • Lauro lapeliai
  • Sviestas
  • Augalinis aliejus

Paruošimo būdas:

  1. Nuo širdelių nupjaustom gyslas. Perpjaunam per pusę. Jei reikia išvalom vidų. Skrandukus išvalom ir supjaustom į šaukštą telpančiais gabaliukais. Kepenėles išvalom.
  2. Suberiam skrandukus ir širdeles į puodą su verdančiu vandeniu. Po užvirimo verdam dar 8-10 minučių. Traukiam lauk. Skrandukus su širdelėm praplaunam šaltam vandenyje ir atidedam į šalį.
  3. Įpilam vandens į puodą, suberiam kepenėles. Po užvirimo verdam dar 10 minučių. Traukiam lauk. Kepenėles 4-5 kartus praplaunam šaltam vandenyje ir atidedam į šalį.
  4. Svogūną įpjaunam kryžmai. Suberiam pipirus, lauro lapelius į verdantį vandenį. Ir pirmas 20-30 minučių sąžiningai nugriebiam putas. Verdam sultinį dar 1 valandą (iš viso 1.5 val).
  5. Vištų ketvirčius traukiam lauk. Nukaulinam ir nuimam odą, suplėšom mažais gabaliukais ir atidedam į šalį. Daržoves iš sultinio išmetam. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus.
  6. Svogūną supjaustom smulkiai. Morką supjaustom plonais šiaudeliais arba sutarkuojam. Apkepam svogūnus ir morkas keptuvėje. Suberiam kepenėles, pagardinam druska ir pipirais. Pamaišydami 5 minutes pakepam.
  7. Į puodą su sultiniu suberiam skrandukus ir širdeles. Palaukiam kol užvirs. Suberiam bulves, plėšytą vištieną. Išmaišom. Verdam 15 minučių, kol bulvės bus jau beveik išvirusios.
  8. Sudedam apkeptas kepenėles. Suberiam makaronus. Išmaišom ir verdam dar 4-5 minutes.
  9. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.

Receptas nr. 4: Burokėlių sriuba su tešlos lapeliu

Ingredientai:

  • 250 g ančių skrandukų (galite keisti triušienos arba vištienos)
  • 1 svogūnas
  • Kelios česnako skiltelės
  • 1 morka
  • Keli saliero stiebai
  • Apie 150 g pievagrybių
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 ekologiško sultinio kubelis
  • Apie 1 l verdančio vandens
  • 450 g marinuotų burokėlių
  • Šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
  • Šviežių žalumynų
  • Keli sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliai

Paruošimo būdas:

  1. Apipjaustykite skrandukus ir šiek tiek pasmulkinkite. Apkepkite skrandukus alyvuogių aliejuje su keliais lauro lapais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, kelias česnako skilteles, morką, saliero stiebus ir pievagrybius.
  3. Pjaustytus svogūnus, česnaką ir cukrų suberkite į puodą prie skrandukų. Apskrudinkite kelias minutes ir suberkite likusias pjaustytas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Įmaišykite sviestą, ekologiško sultinio kubelį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Baigiant virti sudėkite burokėlius ir virkite apie 10 min.
  6. Paruoštą sriubą supilkite į karščiui atsparius indus.
  7. Pagardinkite citrinos žievele, žalumynais ir uždenkite tešlos lapeliu.
  8. Kepkite apie 10 min.

Patarimai ir gudrybės

  • Virdami šią sriubą galite eksperimentuoti: vietoj pasirinktų grybų galite naudoti valgomuosius dantenius, vietoj lakštinių - ryžius ar perlines kruopas.
  • Skrandukus užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, įmeskite pipirų žirnelius ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių. Skrandukus išimkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.