pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Steikas Keptuvėje: Receptai ir Patarimai

Kepta kiauliena yra apetitą žadinantis patiekalas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Kiaulienos kepsnys yra unikalus delikatesas, kurį galima paruošti romantiškai vakarienei arba susitikimui su draugais.

Kaip Pasirinkti Mėsą Steikui?

  1. Geriausia rinktis storesnius mėsos gabaliukus (2-3 cm storio). Plonesni kepsniai gali būti sausi, perkepę.
  2. Mėsa turėtų būti ryškios tamsiai raudonos spalvos.
  3. Kuo daugiau smulkių riebalų gyslelių, tuo geriau. Kepdamos jos išsilydo, o steikas tampa sultingesnis.

Kokią Keptuvę Geriausia Rinktis?

Steiką galima kepti tiek paprastoje, tiek grill keptuvėje. Geriausia, kad ji būtų masyvi ir nepridegančiu paviršiumi - tokios keptuvės itin gerai įkaista, taigi, didkepsnis gaunasi sultingas viduje ir maloniai traškus išorėje.

Pagrindiniai Žingsniai Ruošiant Kiaulienos Steiką

  1. Gerai atšildykite mėsą. Ji turi būti kambario temperatūros, kad geriau sugertų prieskonius.
  2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais.
  3. Atsargiai sudėkite mėsą į keptuvę.
  4. Pavartykite gabaliukus.

Virtuvės šefai nuo senų laikų nesutaria, ar steikus geriau apversti vieną kartą ar daugiau. Manoma, kad apvertus tik vieną kartą, galima išgauti idealią steiko spalvą iš abiejų pusių. Tuo tarpu pavarčius kelis kartus mėsa iškepa greičiau ir tolygiau.

Kiaulienos Steiko Marinatas

Antra svarbi dalis yra marinatas. Štai jo receptas:

Štai į jį ir reikia pamerkti kiaulienos steikus. Bent 4 valandoms (marinuojant kambario temperatūroje) arba galima palikti marinuotis per naktį, tuomet puodą dedame į šaldytuvą. Išimkite bent kelias valandas prieš kepimą, kad mėsa sušiltų. Juk jūs žinote, kad mėsa kepama neatšaldyta, o kambario temperatūros?

Kepimo Patarimai

Kepame kaip ir jautienos steikus, tačiau vienas skirtumas, kad kiaulienos steikus reikia gerai iškepti - well done, taip sakant. Mėsos specifika tokia.

Vienok, net ir pilnai iškepti jie gaunasi minkšti, sultingi ir labai gardūs!

Alternatyvūs Kiaulienos Kepimo Būdai

Yra ir alternatyvus kiaulienos gaminimo variantas. Supjaustykite mėsą 4-5 cm ilgio ir 1 cm pločio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite kiaulieną ir kepkite 7 minutes. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir toliau kepkite patiekalą 20 minučių. Pabaigoje tereikės mėsą pasūdyti, papipirinti ir dar 5 min.

Kiaulienos Kepsnys Džiūvėsėliuose

Kiaulienos kepsnys džiūvėsėliuose - klasikinis, visų pamėgtas patiekalas, kuriame traški džiūvėsėlių pluta slepia sultingą, minkštą kiaulienos mėsą. Kiaulieną supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais. Paruoškite trijų dubenėlių „paniravimo“ sistemą: į vieną dėkite miltus, į kitą - išplaktą kiaušinį, į trečią - džiūvėsėlius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turi būti tiek, kad apsemtų apie trečdalį kepsnio storio). Kepkite kepsnius vidutinėje kaitroje po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Patiekimas

Šie kepsniai puikiai tinka su bulvių koše, virtais ryžiais ar šviežiomis salotomis. Tai paprastas, bet niekada nenuviliantis patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek savaitgalio šeimos pietums.