pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos patiekalai su svogūnais: receptai ir patarimai

Kiaulienos kepsnys su svogūnais, majonezu ir sūriu - tai tobulas pasirinkimas tiek eilinei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas išsiskiria savo sultingumu, minkštumu ir nuostabiu aromatu, kuris sklinda po visus namus kepimo metu. Kiaulienos filė, aplieta majonezu ir padengta auksiniais svogūnų žiedais bei tirpstančiu sūriu, sukuria neįtikėtiną skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų nei jūsų artimųjų, nei svečių.

Kiaulienos sprandinės kepsniai su sūriu ir majonezu orkaitėje

Kiaulienos sprandinės kepsniai su sūriu ir majonezu, kepti orkaitėje - tai sotus ir sultingas patiekalas, kurio sūris, majonezas ir prieskoniai puikiai dera su kiaulienos sprandine.

Ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė: 1 kg
  • Sūris: 400 g
  • Majonezas: 2 dideli šaukštai
  • Česnakas: 1 didesnė skiltelė
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Recepto paruošimas:

  1. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kepsneliais, tada apibarstykite druska ir pipirais bei lengvai pamuškite, kad ji būtų minkštesnė.
  2. Sūrį sutarkuokite, česnaką sutrinkite arba smulkiai sukapokite, sudėkite į sūrį kartu su majonezu ir viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.
  3. Svogūnus supjaustykite žiedeliais ir išdėliokite ant paruoštų mėsos gabalėlių.
  4. Ant svogūnų uždėkite sūrio ir majonezo mišinį, kad kiekvienas kepsnelis būtų tolygiai padengtas.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepkite mėsą apie 35-40 minučių arba kol sūris išsilydys ir kepsneliai taps auksinės spalvos.

Ingredientų alternatyvos

Patiekalui gaminti tinka bet kuri kiaulienos dalis - mentė, sparndinė, kumpis ar nugarinė.

  • Kiaulienos filė vietoje galite naudoti kiaulienos sprandinę, kiaulienos nugarinę arba net kalakutienos krūtinėlę.
  • Jei neturite fermentinio sūrio, puikiai tiks ir goudos, čederio ar parmezano sūris. Kietesni sūriai suteiks intensyvesnį skonį, o minkštesni - kremišką tekstūrą.
  • Tradicinį majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu citrinų sulčių, naminiu majonezu arba grietine su prieskoniais.
  • Svogūnus galite pakeisti raudonaisiais svogūnais, šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks patiekalui švelnesnį, saldesnį skonį.

Kitas receptas: Kiaulienos kepsniai orkaitėje su svogūnais

Štai dar vienas būdas paruošti kiaulienos kepsnius su svogūnais orkaitėje.

Ingredientai:

  • 800 g kiaulienos
  • 4 svogūnai
  • 2 didesnės skiltelės česnako
  • Aliejus
  • Garstyčios
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulieną supjaustykite į keturias dalis, papipirinkite, pasūdykite ir ištepkite garstyčiomis.
  2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite, sudėkite ant pjausnių ir šiek tiek prispauskite.
  3. Skardą ištepkite aliejumi (supilkite 4 šaukštus), dėkite pjausnius ir kepkite apie 40 minučių iki 220 C įkaitintoje orkaitėje (kepimo trukmė priklausys nuo Jūsų orkaitės privalumų).

Padažas:

Padažui grietinę sumaišykite su garstyčiomis, kariu ir druska. Iškepusius pjausnius puoškite žalumynais ir tiekite į stalą su padažu bei pasirinktu garnyru.

Kiaulienos troškinys su svogūnais

Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta troškinius su gausiu padažu.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė - 400 g
  • Svogūnai - 1 vnt.
  • Česnakas - 2 skiltelės
  • Sviestas - 50 g
  • Rūkyta paprika - 1 a.š.
  • Augalinis aliejus - 2 v.š.
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Norėdami pagaminti kiaulieną su svogūnais, paruoškite reikiamus ingredientus. Svogūną nuvalykite, nuplaukite mėsą ir nusausinkite.
  2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, greitai apkepkite augaliniame aliejuje, kol apskrus iš visų pusių.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į kiaulieną.
  4. Išspauskite dvi dideles česnako skilteles, sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, viską sudėkite į keptuvę su mėsa.
  5. Visus ingredientus iš karto pasūdykite ir pagal skonį, įberkite kvapnia rūkyta paprika ir pipirus. Supilkite šiltą vandenį iš virdulio, kad jis visiškai apsemtų keptuvės turinį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą. Po kurio laiko atidarykite dangtį, paragaukite padažą, jei viskas tinka, išjunkite viryklę.
  6. Paruoštą kiaulieną išdėliokite porcijomis lėkštėse.

Padažas gaunasi labai skanus ir kaloringas, bet šiek tiek vandeningas, tad jei norite, galite sutirštinti šaltame vandenyje atskiestu krakmolu.

Patarimai

  • Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač tinka „Provanso“ žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis.
  • Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputėlį sviesto bei sudėkite miltuose ir prieskoniuose apvoliotą mėsytę.
  • Žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus porą minučių palaikykite acte. Per tą laiką ketvirčiais supjaustykite pomidorus. Tuomet mažoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus, sutraiškytą česnako skiltelę, įberkite cukraus. Iš karto sudėkite ir pomidorus.
  • Garnyrui galite rinktis bulves, ryžius ar žalius salotų lapus.