pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai skanūs moliūgų blynai: receptai ir patarimai

Greičiausiai neapsiriksiu sakydama, kad vienas mėgstamiausių vaikučių pusryčių patiekalų - blynai. Todėl išradingoms mamytėms vertėtų žinoti bent kelis šio paprasto bet gardaus patiekalo receptus. Rekomenduoju išbandyti gardžius ir labai skaniai atrodančius moliūgų blynelius ;).

Moliūgų blynelių receptai

Receptas su grietine

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Skanaus!

Paprastas moliūgų blynų receptas

Ingredientai:

  • Moliūgai: 300 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Pienas: 3-4 šaukštai
  • Cukrus: 2-3 šaukštai
  • Miltai: 10-12 šaukštai
  • Aliejus kepimui
  • Mėgstama uogienė ar džemas

Gaminame:

  1. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, o baltymus gerai išplakite.
  3. Į tarkuoto moliūgo masę pilkite pieno, dėkite kiaušinio trynius su cukrumi, miltus (tiek, kad tešla būtų tinkama blynams kepti), išplaktus kiaušinio baltymus. Viską gerai išmaišykite.
  4. Kepkite aliejuje.

Purūs moliūgų blyneliai

Kadangi sudėtyje yra jogurto ir kepimo miltelių, tai iškepę blyneliai bus purūs ir minkšti. Sutarkuotus moliūgus sumaišykite su jogurtu, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlos, palikdami atstumus nuo blynelių, kad kepant nesuliptų. Patiekite su ruduoju cukrumi, arba su klevų sirupu, arba kitaip, kaip mėgstate.

Amerikietiški moliūgų blyneliai

Ingredientai:

  • Pienas: 1 st.
  • Moliūgų tyrė
  • Kiaušinis
  • Kokosų aliejus
  • Actas
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Valgomoji soda
  • Cinamonas
  • Imbieras
  • Druska

Gaminimas:

  1. Dideliame dubenyje lengvai išplakite pieną, moliūgų tyrę, kiaušinį, kokosų aliejų ir actą.
  2. Į atskirą indą persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną, imbierą ir druską.
  3. Į skystų produktų mišinį iš lėto suberkite sausąjį. Gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę, švelniai ją ištepkite kokosų aliejumi ir kepkite blynelius. Blyneliai turi išsipūsti ir švelniai paruduoti.
  5. Patiekite su klevų sirupu.

Moliūgų ir bulvių blynai

Ingredientai:

  • Moliūgai
  • Bulvės
  • Svogūnas
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Muskatas
  • Kajeno pipirai
  • Druska
  • Moliūgo sėklos
  • Alyvuogių aliejus
  • Grietinė arba graikiškas jogurtas (patiekimui)

Gaminimas:

  1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.
  2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.
  4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Moliūgų blynai su jogurto padažu

Ingredientai:

  • Moliūgai
  • Bulvės
  • Svogūnas
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Muskatas
  • Druska

Padažui:

  • Jogurtas
  • Česnakas
  • Krapai
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimas:

  1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą.
  2. Patiekite su jogurto padažu.

Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite.

Lietiniai blynai su moliūgų ir obuolių įdaru

Ingredientai:

  • Pienas
  • Vanduo
  • Aliejus
  • Miltai
  • Cukrus
  • Druska
  • Kiaušiniai
  • Obuolių tyrė
  • Moliūgų tyrė
  • Vanilinis cukrus
  • Imbieras

Gaminimas:

  1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą.
  2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroškinkite 5 min.
  3. Blynus ištepkite tyre, sulankstykite ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
  4. Patiekite papuoštus uogomis, apšlakstytus auksaspalviu sirupu ar grietine. Kam patinka cinamonas, į blynų vidų galima dėti ne vanilinio cukraus, o cinamoninio.

Moliūgų paplotėliai su rikota

Ingredientai:

  • Kefyras
  • Moliūgas
  • Kiaušiniai
  • Rudasis cukrus
  • Druska
  • Miltai
  • Lydytas sviestas

Gaminimas:

  1. Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų.
  2. Moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite.
  3. Dubenyje kiaušinius suplakite su ruduoju cukrumi ir druska. Sukrėskite naminę rikotą (masė, kuri liko išvarvėjus sušaldytam kefyrui), gerai išmaišykite.
  4. Sudėkite tarkuotus moliūgus, išmaišykite. Maišydami po šaukštą suberkite miltus.
  5. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite norimo dydžio ir storio paplotėlius. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite lydytu sviestu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei norite pikantiškesnio skonio, į tešlą įdėkite smulkiai supjaustytos šoninės ir svogūnų, pakepintų keptuvėje. Pabaigoje įberkite žiupsnelį kmynų.
  • Moliūgų blynus galite patiekti su įvairiais pagardais: grietine, graikišku jogurtu, rūkyta lašiša, klevų sirupu, uogiene ar džemu.
  • Kad ir kiek receptų su moliūgais gaminčiau, man niekuomet du kartus vienodas patiekalas nesigauna! Gal ir dėl moliūgų įvairovės - vieni labiau troškinimui, kiti kepimui tinka. Bet jau blyneliams tai tinka toks, kokį tik turit.

Kai kas nors išras geresnius pusryčius nei blyneliai, man pasakykit, gerai?:) Nes aš galiu ir pražiopsoti….