pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Apkepas su Špinatais ir Lašiša: Gurmaniškas Receptas

Kulinarija - tai nuolatinis atradimų ir kūrybos procesas, o naujų patiekalų receptai visuomet įkvepia išbandyti kažką naujo. Šiame straipsnyje pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti gardų ir neįprastą varškės apkepą su špinatais ir lašiša. Šis patiekalas puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.

Receptas: Lašišos ir Varškės Pyragas su Špinatais

Ingredientai:

  • 2 pakeliai varškės
  • 1 indelis grūdėtosios varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g špinatų
  • 200 g fermentinio sūrio
  • 2 lakštai bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 200 g rūkytos lašišos
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Špinatus pakepinkite svieste.
  2. Grūdėtą varškę sumaišykite su paprasta varške, įberkite druskos ir pipirų.
  3. Į varškės masę sudėkite smulkiai supjaustytą lašišą ir pakepintus špinatus.
  4. Užpilkite viską plaktais kiaušiniais, įdėkite sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
  5. Į sviestiniu popieriumi išklotą skardą dėkite vieną tešlos lakštą, ant viršaus paskleiskite įdarą, o ant įdaro uždėkite kitą tešlos lakštą.
  6. Viršų gerai subadykite šakute, kad kepant išgaruotų nuo varškės susidaręs skystis.
  7. Kepkite apie 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels.

Šis pyragas puikiai tinka valgyti tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pabandykite ir jūs!

Grūdėtos Varškės Tešlos Pyragas su Lašiša ir Špinatais

Ingredientai (24 cm skersmens formai):

Tešlai:

  • 200 g grūdėtos varškės
  • 100 g sviesto
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 240 g miltų (jei reikia, dėkite daugiau)

Įdarui:

  • 700 g lašišų faršo
  • 1 svogūnas
  • Petražolių, krapų pagal skonį
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 200 g šaldytų špinatų

Užpilui:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g neriebios grietinės

Pyragui apibarstyti:

  • 100 g sūrio (kokį mėgstate)

Gaminimo eiga:

  1. Tešla: Grūdėtą varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su supjaustytu sviestu, druska, miltais ir kepimo milteliais. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  2. Įdaras: Išimkite špinatus iš šaldiklio, kad atšiltų. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi, kol pageltonuos.
  3. Į atskirą keptuvę dėkite lašišos faršą ir troškinkite, kol jis pašviesės. Sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis ir riebalai, ir atvėsinkite.

Šis pyragas yra paprastas ir skanus, todėl puikiai prigijo daugelyje namų ūkių.

Špinatų ir Varškės Įdaro Paruošimas

Ingredientai:

  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • Špinatų lapeliai
  • Šiek tiek muskato riešuto
  • Varškė
  • Tarkuotas kietasis sūris
  • 1 kiaušinis
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės. Įberkite šiek tiek muskato riešuto ir palikite atvėsti.
  2. Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais ir gerai permaišykite.

Pyrago Formavimas ir Kepimas

  1. Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  2. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.
  3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių, kol gražiai pagels.

Skanaus!