Mėsos kukuliai grybų padaže yra klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kukulius su aromatingu grybų padažu. Šis derinys ne tik suteikia sotumo, bet ir džiugina skonio receptorius. Šis mėsos kukulių su grybų padažu receptas yra puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti skanų ir sotų patiekalą. Naudodami įvairias ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį.
Ingredientai
- Maltą kalakutiena
- Grikiai
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Svogūnas
- Pievagrybiai
- Alyvuogių aliejus
- Graikiškas jogurtas
- Kukurūzų miltai
- Druska
- Pipirai
- Malta paprika
Gaminimo eiga
- Sumaišykite atvėsusius grikius su maltąja kalakutiena, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir malta paprika.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Išdėliokite kukulius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
- Kol kukuliai kepa, smulkiai supjaustykite svogūną ir pievagrybius.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite svogūną, kol jis taps permatomas.
- Į keptuvę supilkite apie puodelį vandens, įdėkite graikišką jogurtą ir kukurūzų miltus.
Alternatyvus grybų kukulių receptas
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Štai dar vienas receptas kaip pasigaminti skanius grybų kukulius:
Ingredientai
- Kiaušinis
- Svogūnas
- Pievagrybiai
- Manų kruopos
- Druska
- Pipirai
- Sultinys
- Česnakas
- Avižiniai miltai
- Pomidorų tyrė
- Avižiniai dribsniai
Gaminimo eiga
- Vieną kiaušinį kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje kol gražiai apskrus.
- Pievagrybius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kiaušiniais, svogūnais, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska.
- Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus.
- Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite.
- Suberkite avižinius miltus ir maišykite, kol jie sugers visą skystį.
- Sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite avižinius dribsnius. Visą laiką maišant supilkite likusį sultinį.
- Iš praaušusios masės formuokite norimo dydžio kotletus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20-25 min.
Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.