Sveiki mėsos kukuliai
Sveiki mėsos kukuliai – tikras išsigelbėjimas, kai nėra laiko ar noro gaminti. Šie vištienos kukuliai ne tik pasižymi sveikesne sudėtimi, bet ir yra pagaminami vos per 30 minučių, o atšildyti išlieka tokie pat skanūs.
Visiems pasitaiko dienų, kai neturime laiko ar noro kažką gaminti. Tokiu atveju sveiki mėsos kukuliai gali tapti tikru išsigelbėjimu!
Šie vištienos kukuliai pasižymi ne tik sveikesne sudėtimi, bet ir greitesniu paruošimu nei įprasti naminiai kotletai. Be to, atšildyti jie išlieka tokie pat skanūs kaip ir šviežiai pagaminti.
Jau daugybę metų visada šaldiklyje turiu sveikų mėsos kukulių, todėl seniai pamiršau nemaistingus ir nesočius šaldytus pusgaminius.
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Autorius apie receptą: Prigyriau, išpasakojau savo kolegei kokie jie nuostabūs, kaip paprasta (palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais) pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už Prigyriau, išpasakojau savo kolegei kokie jie nuostabūs, kaip paprasta (palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais) pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už tikruosius. ir nė kiek neperdėjau, nes jie nuo šiol, mūsų šeimos, vienas iš mėgstamiausių vištienos patiekalų. tad tikrai nedvejokite, nes jie verti pačių didžiausių komplimentų. (. daugiau) (. mažiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
Reikalingi ingredientai:
Malta mėsa500 gramų (jautiena + kiauliena)Svogūnai2 vntSūris100 gramųGrybai300 gramųKiaušinis1 vntGrietinėlė arba grietinė150 mililitrųDruskaMalti juodieji pipirai2 žiupsneliaiAliejus150 mililitrųReklamaGaminimo eiga
1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.2. Grybus nuplaukite ir supjaustykite. Tiks bet kokie grybai. Aš naudojau pievagrybius.Reklama3. Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.4. Į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Mėsai galite pridėti džiovintų žolelių. Gerai išmaišykite.
Reklama5. Formuojame kotletus. Maltą mėsą padalinkite į mažas dalis. Iš kiekvienos porcijos darome paplotį, į vidurį dedame smulkinto sūrio ir suvyniojame. Geriausia tai daryti drėgnomis rankomis. Įsitikinkite, kad sūris yra gerai paslėptas, kitaip jis gali ištekėti gaminant.
Reklama7. Dabar paruošime padažą. Norėdami tai padaryti, apkepkite grybus ir svogūnus augaliniame aliejuje. Druska ir pipirai.

Kotletai su grybų padažu
Labai aromatingas ir skanus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jį paruošti nebus sunku. Jis netgi papuoš šventinį stalą. Pagal šį paprastą receptą paruošti kotletai su grybų padažu tiesiog ištirps burnoje. Tokį patiekalą galite paruošti šventiniam stalui. Tokiu atveju patiekalą rekomenduoju patiekti gražioje kepimo formoje, užpilti padažu ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių. Kiekvienai dienai tokį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru - ryžiais, bulvėmis ar makaronais. Tikiuosi, kad mėsos kukulių su padažu receptas bus jūsų valgiaraštyje dar daugelį metų.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktaiReklama
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Pirmiausia pasiruošti sviestą - į kambario temperatūros sviestą įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Kaip atšildyti mėsos kukulius?
Mėsos kukuliai nuostabiai atsišildo, todėl puikiai tinka laikyti šaldytuve ar šaldiklyje:
- Šaldytuve. Iškeptus ir atvėsusius mėsos kukulius sandariame inde šaldytuve laikyti galima iki 3 dienų.
- Šaldiklyje. Mėsos kukuliai šaldiklyje gali būti užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesa, leiskite jiems bent valandą pastovėti, kad pilnai atvėstų ir sugertų savo skysčius.
Norėdami juos atšildyti, apie 10 minučių palikite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie gerai apskrus ir pradės garuoti.
